Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 2 of 2«12
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Can I Run This on my Mac, Using Windows software (Parallels)
Can I Run This on my Mac, Using Windows software (Parallels)
128935Date: Saturday, 19.10.2013, 17:33 | Message # 16
Observer
Group: Users
Canada
Messages: 12
Status: Offline
Quote HarbingerDawn ()
It works with Wine on Linux, at least for many people.


well I have a mac

edit: I am going to try installing it with wine and see if that works


Edited by 128935 - Saturday, 19.10.2013, 17:35
 
midtskogenDate: Saturday, 19.10.2013, 19:41 | Message # 17
Star Engineer
Group: Users
Norway
Messages: 1668
Status: Offline
Quote 128935 ()
edit: I am going to try installing it with wine and see if that works

Wine is a better option than a virtual machine anyway, if your purpose is simply to run SE. When you run something through Wine, it will integrate much better with your host OS, and it's a total bloat and a waste of memory to bring up a full operating system just to run a single application. Wine is simply a translating layer between the Windows API and POSIX and it makes Windows redundant (I don't have Windows on my computer at all).

Wine runs on x86 Linux, Mac, BSD and Solaris (and other?) POSIX compliant operating systems. Most development has been done on Linux, though, so things probably work best there. Let us know how it works on Mac.

I installed Kubuntu 13.10 fresh on a netbook a couple of days ago. The first thing I did was to unzip SE and it ran out of the box, nothing extra had to be installed. It was just a $300 netbook, so I only got around 5 fps for the startup location, though (Kerbal runs at acceptable speed though).





NIL DIFFICILE VOLENTI


Edited by midtskogen - Saturday, 19.10.2013, 19:42
 
128935Date: Monday, 21.10.2013, 20:00 | Message # 18
Observer
Group: Users
Canada
Messages: 12
Status: Offline
Looks like it's pretty much impossible because it took a hole day and it was still converting SE and I just kind of gave up I looked at the log and there where a lot of errors so I think it won't really work.

Edited by 128935 - Monday, 21.10.2013, 20:00
 
midtskogenDate: Monday, 21.10.2013, 20:46 | Message # 19
Star Engineer
Group: Users
Norway
Messages: 1668
Status: Offline
Quote 128935 ()
Looks like it's pretty much impossible because it took a hole day and it was still converting SE

What was converting SE and why?

I take that as you tried to run SE through Wine and nothing happened?

On my computer it takes less than a second to get the splash screen and less than 10 seconds to get the main menu. I don't know how fast it would load if I had Windows, but Wine isn't supposed to slow anything down. It's not emulating, converting or anything. It just catches calls to the Windows API on the fly and offer reimplementations for them on the host OS. In principle it could be faster. It wouldn't surprise me if the file system is faster on Mac or Linux.





NIL DIFFICILE VOLENTI
 
HarbingerDawnDate: Monday, 21.10.2013, 20:50 | Message # 20
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
128935, what are the specs of your graphics hardware?




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
128935Date: Monday, 21.10.2013, 22:51 | Message # 21
Observer
Group: Users
Canada
Messages: 12
Status: Offline
Quote midtskogen ()
What was converting SE and why?


Wine is converting SE to a Mac Application and when I stopped wine the log had conversion errors in it.

Quote HarbingerDawn ()
128935, what are the specs of your graphics hardware?


Here are my specs:

iMac 27-inch, Late 2009

Processor: 2.8 GHz Intel Core i7

Memory: 12 GB 1067 MHz DDR3

Graphics: ATI Radeon HD 4850 512 MB

Serial Number: QP0060GY5RU

Software: Mac OS X Lion 10.7.5 (11G63b)


Edited by 128935 - Monday, 21.10.2013, 22:52
 
xiaokerDate: Monday, 22.12.2014, 05:29 | Message # 22
Observer
Group: Newbies
China
Messages: 1
Status: Offline
MacBook Pro to how to run the SE?
My Computer Information
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Mid 2014)
GPU: Intel Iris 1536 MB
I use parallels desktop 10 systems running Windows 8.1

Installed SE, but when you run the SE, you are prompted to upgrade opengl version.
I can not find an updated graphics driver

I want to ask how to do? Is there any other way? Thank you. This is a great software

Mod edit: You don't need to post the same thing twice in different threads. Merged here and deleted the earlier post as it was shorter and more redundant.
-Watsisname


Edited by Watsisname - Monday, 22.12.2014, 05:44
 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Can I Run This on my Mac, Using Windows software (Parallels)
Page 2 of 2«12
Search: