Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Rendering problems (the planets wont load and i have lots of errors)
Rendering problems
Farevil13Date: Wednesday, 04.07.2012, 15:25 | Message # 1
Observer
Group: Newbies
Netherlands
Messages: 3
Status: Offline
hello, i downloaded space engine but i have a major bug/glitch

the problem is that the planets wont render (see attachment)

and i wonder if you maybe know a solution

here is my se.log:


BTW here are my PC specs:
Proccesor Intel i-7
video card nvidia gtm 525m

Sincerely Nick

Attachments: 2663461.jpg(107Kb)
 
TalynDate: Wednesday, 04.07.2012, 15:50 | Message # 2
Explorer
Group: Users
Portugal
Messages: 207
Status: Offline
Hi there Farevil13, welcome to the forum smile

You seem to have 2 graphic cards and SE is using the onboard Intel® HD Graphics 3000 as the default wich is NOT suported.





PC: Intel Core2Duo E6850 @ 3.00 GHz & 4GB DDR3 @ 1333 - NVIDIA GeForce 8800 GTS with 640 MB VRAM
Laptop: Intel Core2Duo T9400 @ 2.53 GHz & 4 GB DDR @ 1066 - NVIDIA GeForce 9600M GT
 
Farevil13Date: Wednesday, 04.07.2012, 15:51 | Message # 3
Observer
Group: Newbies
Netherlands
Messages: 3
Status: Offline
so... my pc cant run SE.
or is there a solution? biggrin


Edited by Farevil13 - Wednesday, 04.07.2012, 15:52
 
TalynDate: Wednesday, 04.07.2012, 15:58 | Message # 4
Explorer
Group: Users
Portugal
Messages: 207
Status: Offline
Yes you can smile

Just force windows to use the nvidia gtm 525m card

This is a common problem with laptop users wink





PC: Intel Core2Duo E6850 @ 3.00 GHz & 4GB DDR3 @ 1333 - NVIDIA GeForce 8800 GTS with 640 MB VRAM
Laptop: Intel Core2Duo T9400 @ 2.53 GHz & 4 GB DDR @ 1066 - NVIDIA GeForce 9600M GT
 
Farevil13Date: Wednesday, 04.07.2012, 16:01 | Message # 5
Observer
Group: Newbies
Netherlands
Messages: 3
Status: Offline
it worked thanks biggrin :D biggrin :D
 
Joey_PenguinDate: Thursday, 05.07.2012, 19:33 | Message # 6
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 311
Status: Offline
Quote (Talyn)
Just force windows to use the nvidia gtm 525m card

Okay... How?? huh





Careful. The PLATT Collective has spurs.
 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Rendering problems (the planets wont load and i have lots of errors)
Page 1 of 11
Search: