Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Low FPS and loading time
Low FPS and loading time
cowo8Date: Tuesday, 28.02.2012, 18:07 | Message # 1
Observer
Group: Newbies
United Kingdom
Messages: 6
Status: Offline
Hey, my laptop won't be able to get OpenGL 3.0 so I went on my computer with a 3GHz processor and 4 gb of ram, W7 64 bit and the FPS is about 5 and at the bottom it's been loading textures for ever. When will the textures finish loading, and will it be faster after?
 
SpaceEngineerDate: Wednesday, 29.02.2012, 00:43 | Message # 2
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4798
Status: Offline
What is your video card specs? Model and size of video memory? If it's less than 512 Mb, then loading will never stop - SE reqiures at least 512 Mb.

*





 
cowo8Date: Saturday, 17.03.2012, 16:46 | Message # 3
Observer
Group: Newbies
United Kingdom
Messages: 6
Status: Offline
sorry i'm a bit late replying.
It's a 4gig ram 64bit w7 with 3ghz.
it's ati radeon 3000 graphics but I don't know how to find anything else about the card
 
SpaceEngineerDate: Sunday, 18.03.2012, 14:04 | Message # 4
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4798
Status: Offline
Radeon 3000 series is below minimum system requirements. However, NVidia recently fixed the issue in their drivers that make SE impossible to a use memory amount greater than the physical video memory size: http://en.spaceengine.org/forum/23-201-4177-16-1331719354 I hope ATI make the same soon. Or I find out why SE won't use more than physical VRAM.

*





 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Low FPS and loading time
Page 1 of 11
Search: