Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Barycenters display as stars
Barycenters display as stars
expandoDate: Sunday, 15.01.2012, 01:06 | Message # 1
Space Pilot
Group: Users
Australia
Messages: 87
Status: Offline
EG RS 8404-452-5-18456-53 why does it give off light?




"Religion is regarded by the common people as true - by the wise as false - and by the rulers as useful."
Lucius Annaeus Seneca
 
TalismanDate: Sunday, 15.01.2012, 01:28 | Message # 2
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 409
Status: Offline
That's very strange! I checked it out and it seems like the barycenter is an invisible white main seq (or copy of the white mian seq in the binary system) and you can even SHIFT + G and go to its surface. and if you look down you see the space gets dimmer which means there is something there, or the engine thinks something is there. I have no idea what is going on other then that.

Good find. I'm sure SpaceEngineer will have some useful input on it. cool





 
SpaceEngineerDate: Monday, 16.01.2012, 21:15 | Message # 3
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
Do you mean a "star" at the barycenter, that disappears as you get closer to it?



This is a star VBO particle. It's usually clipped by the near clipping plane, located at 0.1 parsecs for such stars. When you approach a star closer than 0.1 parsec, its particle disappears and gets replaced with a 3D model for that system with its own sun particle. But this binary system is very large, so its model gets generated and is seen from a much greater distance, greater than 0.1 parsec. So its VBO particle is rendered simultaneously with the two stars of the 3D model. I should disable this particle when the system is rendered with the model, but this may be a bit expensive - I should update the stars particles VBO. I will try this solution sometime.

*

Attachments: 3880641.jpg(156Kb)





 
PhilDate: Saturday, 26.05.2012, 20:49 | Message # 4
Space Tourist
Group: Users
United Kingdom
Messages: 39
Status: Offline
In v0.951, when travelling to a binary, the Barycenter displays as a third star until you get to 0.010pc,
then it disappears. Can anyone confirm this, and that it isn't intended behaviour?
 
Freak2121Date: Saturday, 26.05.2012, 21:28 | Message # 5
Space Pilot
Group: Users
Canada
Messages: 89
Status: Offline
Happens to me too.




Intel Core i5 @ 4.534GHz
8GBs of DDR3 RAM @ 1600mhz
EVGA GTX970 SSC
Windows 7 64-bit
 
PhilDate: Saturday, 26.05.2012, 21:52 | Message # 6
Space Tourist
Group: Users
United Kingdom
Messages: 39
Status: Offline
Thanks for confirming.
So should this be posted to the bug sticky thread, or do you think it's known already?
 
SpaceEngineerDate: Sunday, 27.05.2012, 02:25 | Message # 7
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
Quote (Phil)
In v0.951, when travelling to a binary, the Barycenter displays as a third star until you get to 0.010pc, then it disappears. Can anyone confirm this, and that it isn't intended behaviour?


http://en.spaceengine.org/forum/4-417-1





 
PhilDate: Sunday, 27.05.2012, 07:52 | Message # 8
Space Tourist
Group: Users
United Kingdom
Messages: 39
Status: Offline
Thanks. Sorry for the duplicate thread.
 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Barycenters display as stars
Page 1 of 11
Search: