RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Can't start SE
Can't start SE
MrLegendardischDate: Thursday, 29.12.2011, 22:02 | Message # 1
Observer
Group: Newbies
Netherlands
Messages: 5
Status: Offline
This simulator got my eye, downloaded it and wanted to start it

but it wont start, it tells me that my opengl is bad, and i have no idea what now, or how to update...

help me please smile
 
TalismanDate: Thursday, 29.12.2011, 22:18 | Message # 2
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 409
Status: Offline
If it says that it's most likely GPU related, what video card do you have?

Try and update your graphics drivers , if it still doesn't work it's because your video card simply can't run it, not enough vram and such.





 
MrLegendardischDate: Thursday, 29.12.2011, 23:01 | Message # 3
Observer
Group: Newbies
Netherlands
Messages: 5
Status: Offline
Quote (Talisman)
what video card do you have?


an intel, but not shure wich one.
 
TalismanDate: Thursday, 29.12.2011, 23:18 | Message # 4
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 409
Status: Offline
Quote (MrLegendardisch)

an intel, but not shure wich one.


Go to Device Manager and click Display Adapters, what does it say?





 
SpaceEngineerDate: Friday, 30.12.2011, 09:25 | Message # 5
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Intel graphics is not supported - they have no needed functionality, low vram size, etc. However, most modern Intels can run SpaceEngine, but with low flame rate.

*





 
MrLegendardischDate: Friday, 30.12.2011, 09:46 | Message # 6
Observer
Group: Newbies
Netherlands
Messages: 5
Status: Offline
may i curse? ok
OH SHT PC

sad but hope is not gone, my dad's pc can run this, if not i eat my hat.
 
balloonhandsDate: Saturday, 03.03.2012, 03:32 | Message # 7
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 1
Status: Offline
I am also lost. At first i didnt have a good enough driver but i downloaded and installed a new one. now when i open Space engine a window pops up and says unexpected error and must close. Any ideas?
 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Can't start SE
Page 1 of 11
Search: