RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Crash at "Reading Comets Data" (Space Engine crashing at 95% on "Reading Comets Data")
Crash at "Reading Comets Data"
phenomenalxDate: Thursday, 24.12.2015, 03:03 | Message # 1
Observer
Group: Users
United Kingdom
Messages: 19
Status: Offline
Hey,

I'm having a bit of a problem when adding another planet to my newly made system. I am trying to remake LTT 8750 system from Elite Dangerous. I have the triple star system going, and I have a Gas Giant orbiting the three stars, with a planet around the main star (LTT 8750 A), but when I add another planet the game crashes when loading planets "Reading Comets Data". When checking the log it seems to crash on the system I'm editing.

I've commented out Atmosphere, Water and Clouds to see if they were the problem, but still crashes. If I comment out the entire planet, the game launches fine. I have tried adding another planet in the same spot, and the same thing happens.

Surely there's not a limit some where. I've seen more than triple star systems have cool looking little systems around them. So what's stopping me from making one? sad


Edited by phenomenalx - Thursday, 24.12.2015, 03:04
 
SpaceEngineerDate: Thursday, 24.12.2015, 10:00 | Message # 2
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Make sure you didn't link planet to itself (check ParentBody). If you show us the full system script, we can give an answer.
Also, there is no reason to create a new thread for such a regular question.





 
phenomenalxDate: Thursday, 24.12.2015, 18:48 | Message # 3
Observer
Group: Users
United Kingdom
Messages: 19
Status: Offline
Hello SpaceEngineer,

Sorry for starting a new thread.

I've checked the ParentBody line and it's not linked to itself. Planet name is LTT 8750 A 4, the parentbody is LTT 8750 A.

I've placed the .sc file in this comment.

Attachments: LTT_8750.sc(15Kb)
 
JackDoleDate: Thursday, 24.12.2015, 21:48 | Message # 4
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
phenomenalx,

In line 20 of your script, the 'Star' for 'Corona' does not belong there.

In addition, should the parameter 'ParenBody' contain only one value, in this case, "Hip 108216"

And you wrote 'hip' with two 'p'.

Does this look like you want it?



Try the attached script.

Attachments: 4733378.jpg(68Kb) · 1782927.sc(14Kb)





Don't forget to look here.

 
phenomenalxDate: Friday, 25.12.2015, 04:19 | Message # 5
Observer
Group: Users
United Kingdom
Messages: 19
Status: Offline
JackDole,

With the Corona line, I was just seeing if adding a corona line would actually change the stars corona. I wanted it to move a little quicker.

With the ParentBody, I didn't know we could just put the one value in. I'll change that.

And with the HIP part, yeah, a little mistake I must have not noticed. :/ I was taking the name from Elite itself, which has two P's for some reason, even though I did look the system up to see if it had any other name (which it obviously does) and that only included one P, like you said.

But that is definitely how I want my system to look, and it works fine, until I add another planet around the main star. Overall, the system is meant to have a total of 8 planets and about 7-9 moons.

*Edit*
Posted before downloading your file. Thanks for fixing that. smile It works perfectly fine now with that other planet. Still have no idea what was causing the game to crash though. :/


Edited by phenomenalx - Friday, 25.12.2015, 04:25
 
JackDoleDate: Friday, 25.12.2015, 10:49 | Message # 6
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
Quote phenomenalx ()
Still have no idea what was causing the game to crash though.

I think the 'Star' in front of 'Corona' is fault, because if I try to start your original script, the 'Star' not removed, SE crashes almost immediately.

It is also worthwhile, from time to time to look in the Console; there errors are displayed. The key for this is the tilde ~. However, this is dependent on keyboard, on my German keyboard it is the ö


Attachments: 2407712.jpg(124Kb)





Don't forget to look here.

 
SpaceEngineerDate: Friday, 25.12.2015, 12:00 | Message # 7
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
I added few checks so SE not crashed anymore if such mistakes are made in catalog.




 
JackDoleDate: Friday, 25.12.2015, 12:30 | Message # 8
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
I added few checks so SE not crashed anymore if such mistakes are made in catalog.

That's very good. smile
Will such errors then displayed in the console?





Don't forget to look here.

 
SpaceEngineerDate: Friday, 25.12.2015, 12:42 | Message # 9
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
No




 
JackDoleDate: Friday, 25.12.2015, 13:04 | Message # 10
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
Too bad ... sad cry wacko wink




Don't forget to look here.

 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Crash at "Reading Comets Data" (Space Engine crashing at 95% on "Reading Comets Data")
Page 1 of 11
Search: