Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » space engine doesn't open
space engine doesn't open
dindibo4Date: Wednesday, 24.06.2015, 23:56 | Message # 1
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 3
Status: Offline
i install the game and the patch but the simulator doesn't open
why it doesn't working?


Edited by dindibo4 - Thursday, 25.06.2015, 00:21
 
DoctorOfSpaceDate: Thursday, 25.06.2015, 00:16 | Message # 2
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3595
Status: Offline
More information is needed.

Patches are not required, they are recommended. What version are you running? Post your specs and your log file.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
dindibo4Date: Thursday, 25.06.2015, 00:22 | Message # 3
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 3
Status: Offline
Quote DoctorOfSpace ()
More information is needed.

Patches are not required, they are recommended. What version are you running? Post your specs and your log file.



well its 0.9.7.2
 
WatsisnameDate: Thursday, 25.06.2015, 01:46 | Message # 4
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
United States
Messages: 2608
Status: Offline
dindibo4, we really cannot begin to help you unless you follow instructions and post complete information. We have a dedicated troubleshooting thread for this purpose. We need to see your system specifications and your se.log file if it exists. (Check your SE > system folder for a text document called "se".)

Edit: Fixed link to go to the correct thread





 
pedrovini93Date: Thursday, 23.07.2015, 00:30 | Message # 5
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 1
Status: Offline
I was having the exact same issue, then I tried running SE in Windows 7 compatibility mode and it worked just fine.
 
John-AMDate: Thursday, 30.07.2015, 18:37 | Message # 6
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 5
Status: Offline
I had the same problem, but I got it to work. here's what I finally figured out (using Windows 8.1):
Right click the Space Engine icon on your desktop, click on Properties, go to Compatibility, and then under Compatibility mode, check the check box that says "Run this program in compatibility mode for:" and change the drop-down box to "Windows 7" (or another versions of of Windows). If that doesn't work, press the button above it that says "Run compatibility troubleshooter", let that process and tell it to work with an earlier version of Windows.

I'm assuming that maybe Space engine (0.973) might not be exactly built to work with my Windows 8. But if that doesn't work, or your not a Windows user, I not sure what to tell you.
 
spacerDate: Thursday, 30.07.2015, 21:20 | Message # 7
Star Engineer
Group: Users
Israel
Messages: 1257
Status: Offline
try running as Administrator




"we began as wanderers, and we are wanderers still"
-carl sagan

-space engine photographer
 
samuelDate: Sunday, 13.09.2015, 01:11 | Message # 8
Observer
Group: Newbies
India
Messages: 2
Status: Offline
---------------------------
SpaceEngine.exe - Entry Point Not Found
---------------------------
The procedure entry point InitializeCriticalSectionEx could not be located in the dynamic link library KERNEL32.dll.
---------------------------
OK
---------------------------
please reply.
Samuel.uvj_lily@rediffmail.com
 
superpeanut9Date: Friday, 02.10.2015, 00:19 | Message # 9
Space Tourist
Group: Users
Pirate
Messages: 20
Status: Offline
I have the same problem. I have Space Engine 0.9.7.4 patch 6 and I tried all of your suggestions and it won't work. angry




ethanlol
 
iameuffieDate: Thursday, 08.10.2015, 08:09 | Message # 10
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 3
Status: Offline
Cant seem to load SE ... I always got this problem ..

Loadlibrady Failed with error 126 ..

:/... Help
 
SpaceEngineerDate: Thursday, 08.10.2015, 10:22 | Message # 11
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
Please ask all questions about beta patches in the corresponding thread. You also can find answers there.
http://en.spaceengine.org/forum/21-3022-1





 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » space engine doesn't open
Page 1 of 11
Search: