RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 2 of 4«1234»
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Space Engine on Windows 10?
Space Engine on Windows 10?
the_nerervarineDate: Thursday, 30.07.2015, 16:37 | Message # 16
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 106
Status: Offline
Quote Brett001 ()
For AMD/Radeon VGA card and Win10 users:
The 0.972 version works but 0.973 and 0.974 crashed after start.
Solution: Deleting the atioglxx.dll from /system directory and contains of /cache directory. smile It's work for me.


I found this to be the fix for me. Thank you. This should almost be a sticky for AMD users who upgraded to Windows 10.





AMD FX-8320 8 core @4.0ghz , AMD R9 290 4GB, 8GB DDR3 @1866mhz, 1TB Hard Drive
 
CanleskisDate: Saturday, 01.08.2015, 09:35 | Message # 17
Space Pilot
Group: Users
Pirate
Messages: 117
Status: Offline
I love you thanks Brett!
 
uslotmateDate: Sunday, 02.08.2015, 00:55 | Message # 18
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 1
Status: Offline
Have SE running on two computers with Windows 10 - MacBook pro and a Core i5 I built with Nvidia 980 - runs flawlessly on the i5 but getting the occasional crash when dragging the mouse with the MacBook pro - might try a reinstall on the mac.
 
the_nerervarineDate: Sunday, 02.08.2015, 20:49 | Message # 19
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 106
Status: Offline
Well I've just about had it with Windows 10. I hate how processes that are completely unnecessary like runtime broker.exe and others start to bleed CPU resources. I put my PC to sleep and when I get back on it that program is drawing 15-20% of my CPU resources and causes my CPU to idle at way to high of a temperature. I just reverted back to 7. I don't think I'll give Windows 10 another chance for a year or so.




AMD FX-8320 8 core @4.0ghz , AMD R9 290 4GB, 8GB DDR3 @1866mhz, 1TB Hard Drive
 
tmachine98Date: Thursday, 06.08.2015, 22:42 | Message # 20
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 1
Status: Offline
Quote Brett001 ()
For AMD/Radeon VGA card and Win10 users:
The 0.972 version works but 0.973 and 0.974 crashed after start.
Solution: Deleting the atioglxx.dll from /system directory and contains of /cache directory.


For anybody in the same situation who still has problems after this should be sure to update their drivers since amd released a driver update for windows 10 users.
 
tylerisbossDate: Monday, 10.08.2015, 06:46 | Message # 21
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 1
Status: Offline
I'm using Windows 10 with a NVIDIA GeForce 820M card, and I'm having the same problem. I can't find any fixes. sad
 
cdmorris1971csDate: Monday, 10.08.2015, 13:54 | Message # 22
Space Tourist
Group: Users
Pirate
Messages: 20
Status: Offline
I have the same problem too! It won't work on my version of windows 10! Should i Reinstall to get it working again?
 
CanleskisDate: Monday, 10.08.2015, 14:59 | Message # 23
Space Pilot
Group: Users
Pirate
Messages: 117
Status: Offline
Quote tmachine98 ()
For anybody in the same situation who still has problems after this should be sure to update their drivers since amd released a driver update for windows 10 users.


AMD already released drivers for Windows 10...
 
SalvoDate: Thursday, 13.08.2015, 12:17 | Message # 24
Star Engineer
Group: Local Moderators
Italy
Messages: 1400
Status: Offline
Today I've switched to Windows 10 and SpaceEngine is not working anymore.
I updated my GPU's drivers (otherwise it doesn't even work) but still it crashes on startup.

It happens only on the last 0.9.7.4 patches (I still haven't checked which ones exactly), old versions seem to work pretty well.

P.S.: As always, thanks Microsoft dry

Attachments: 4278388.log(8Kb)





The universe is not required to be in perfect harmony with human ambition.

CPU: Intel Core i7 4770 GPU: ASUS Radeon R9 270 RAM: 8 GBs

(still don't know why everyone is doing this...)


Edited by Salvo - Thursday, 13.08.2015, 12:17
 
CanleskisDate: Thursday, 13.08.2015, 14:20 | Message # 25
Space Pilot
Group: Users
Pirate
Messages: 117
Status: Offline
Quote Salvo ()
Today I've switched to Windows 10 and SpaceEngine is not working anymore.
I updated my GPU's drivers (otherwise it doesn't even work) but still it crashes on startup.

It happens only on the last 0.9.7.4 patches (I still haven't checked which ones exactly), old versions seem to work pretty well.

P.S.: As always, thanks Microsoft


Did you try to delete atioglxx.dll in the SpaceEngine\system folder?
 
SalvoDate: Thursday, 13.08.2015, 16:39 | Message # 26
Star Engineer
Group: Local Moderators
Italy
Messages: 1400
Status: Offline
Quote Canleskis ()
Did you try to delete atioglxx.dll in the SpaceEngine\system folder?

I did it but I didn't deleted cache, my bad tongue





The universe is not required to be in perfect harmony with human ambition.

CPU: Intel Core i7 4770 GPU: ASUS Radeon R9 270 RAM: 8 GBs

(still don't know why everyone is doing this...)
 
the_nerervarineDate: Thursday, 20.08.2015, 22:55 | Message # 27
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 106
Status: Offline
Okay I take everything I said about Windows 10 back. I LOVE IT!!!! Best windows OS ever!!!!




AMD FX-8320 8 core @4.0ghz , AMD R9 290 4GB, 8GB DDR3 @1866mhz, 1TB Hard Drive
 
pawelpawelDate: Friday, 21.08.2015, 12:25 | Message # 28
Observer
Group: Newbies
Ireland
Messages: 2
Status: Offline
I got the same problem on Windows 10. I have deleted specified files(ati... ) ,but on my computer the app crashes after few minuntes of running and I am thrown to my desktop and in the task manager says that the Space Engine is not responding and consuming about 2 GB of ram at the same time. Can omebody help me? I have never had any problems with SE on Winows 8.1
 
CanleskisDate: Friday, 21.08.2015, 23:23 | Message # 29
Space Pilot
Group: Users
Pirate
Messages: 117
Status: Offline
Did you delete your cache folder?
 
pawelpawelDate: Saturday, 22.08.2015, 13:37 | Message # 30
Observer
Group: Newbies
Ireland
Messages: 2
Status: Offline
Quote Canleskis ()
Did you delete your cache folder?

I did. it still happens + when I rotate the view or get closer to the planet - framerate drops to 1-3 fps. It never happened on WIndows 8.1, as I said. the app was running smoothly.
 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Space Engine on Windows 10?
Page 2 of 4«1234»
Search: