Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 2 of 2«12
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Spike artifacts
Spike artifacts
SpaceEngineerDate: Monday, 19.12.2011, 10:26 | Message # 16
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
On some nVidia cards, strange linear cracks appear sometimes in landscapes and clouds. It looks like one row of vertices disappears or falls down to the center of the planet. I can't fix this bug now, because I'm working with a ATI notebook. I will come back home after New Year and make bugfix patch.

*





 
Freak2121Date: Monday, 09.01.2012, 06:31 | Message # 17
Space Pilot
Group: Users
Canada
Messages: 89
Status: Offline
Just dropping by to say that removing all my old drivers and installing just the one I want to use fixed it for me. biggrin




Intel Core i5 @ 4.534GHz
8GBs of DDR3 RAM @ 1600mhz
EVGA GTX970 SSC
Windows 7 64-bit
 
Freak2121Date: Saturday, 11.02.2012, 05:47 | Message # 18
Space Pilot
Group: Users
Canada
Messages: 89
Status: Offline
Well, it's back for me. This is getting quite annoying. Do you know what the cause is, SpaceEngineer? If not, is there anything I can do to help identify it?




Intel Core i5 @ 4.534GHz
8GBs of DDR3 RAM @ 1600mhz
EVGA GTX970 SSC
Windows 7 64-bit
 
SpaceEngineerDate: Saturday, 11.02.2012, 14:51 | Message # 19
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
I found that the NVidia card sometimes incorrectly intitalizes the viewport for texture rendering. So landscape texture sometimes generates with empty (black) bottom row of pixels. I don't know why this happens, I still can't fix it. Maybe some bug in the new drivers... But the old versions of SE don't show this bug.

*





 
Freak2121Date: Monday, 19.03.2012, 02:34 | Message # 20
Space Pilot
Group: Users
Canada
Messages: 89
Status: Offline
I narrowed it down to an option in CCC.
By turning anisotropic filtering from forced to application set, the spikes went away. biggrin
Might want to look at this, Space Engineer.





Intel Core i5 @ 4.534GHz
8GBs of DDR3 RAM @ 1600mhz
EVGA GTX970 SSC
Windows 7 64-bit
 
SpaceEngineerDate: Tuesday, 20.03.2012, 01:32 | Message # 21
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
Thanks, I know about that. Maybe add a tip to troubleshooting forum?




 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Spike artifacts
Page 2 of 2«12
Search: