Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » OpenGL crash, win7
OpenGL crash, win7
PumaDate: Thursday, 01.01.2015, 02:04 | Message # 1
Observer
Group: Newbies
Poland
Messages: 3
Status: Offline
Hello.

I have recently updated my space engine to 9.7.2. I loved it, I could play it for a couple of hours until it crashed. I learned to expect it, because it was similar with the 9.7.1 and fix for Nvidia cards. That's fine. That is, until I tried to play it again today. I tried playing space engine and saw the textures become pixelated mess, before they crash my Nvidia driver. The error post-crash was something along the lines of "OpenGL could not connect to display drivers, application had to close". I tried changing the registry and I tried reinstalling a couple of times. I tried lowering the settings, so that the game is less demanding on graphics card. Why would I even need to do that, when it ran just fine a couple of days ago? Now it can run hardly for 5 minutes. It seems to happen after a couple of minutes, otherwise it runs just fine.

I did not have similar issues on 9.7.1 post fix. I did not have similar issues immediately after install. It happened recently. My drivers are up to date and system specs are:

Nvidia GTX 770
8x Intel i7
16 gb ram

What do I do?

Attachments: 1278072.jpg(194Kb) · 4020296.jpg(221Kb) · 8898770.jpg(326Kb)
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 01.01.2015, 02:30 | Message # 2
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Puma, please read the forum rules, and please post your log file in the troubleshooting thread (read for instructions).




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
PumaDate: Thursday, 01.01.2015, 02:43 | Message # 3
Observer
Group: Newbies
Poland
Messages: 3
Status: Offline
Oh yes, I forgot to add log file, sorry.

I tried fixes that you mentioned in the thread that you linked, but they weren't too effective.

The log file is attached here.

Attachments: 0002787.log(31Kb)


Edited by Puma - Thursday, 01.01.2015, 02:45
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 01.01.2015, 03:41 | Message # 4
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Try reinstalling your graphics drivers and deleting the SpaceEngine cache folder.




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » OpenGL crash, win7
Page 1 of 11
Search: