RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 41 of 45«1239404142434445»
Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.2
Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.2
HarbingerDawnDate: Friday, 26.12.2014, 20:29 | Message # 1
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Please post here all of your reports about bugs or crashes in SpaceEngine. Before you post any bugs, please follow these steps:

  • First of all, make sure you make a clean install of SpaceEngine and update your video card drivers. This may solve 99% of all isues.
  • Read the Fixing common issues section below. It is possible that your problem can be solved there.
  • Read the List of known issues section below and make sure that your bugs are not on in it. You can use your browser's word finder to help search the list.
  • If the bug is not on the list then please post it in this thread. Attach to your message a screenshot (if possible) and a log file (it's called the se.log and is located in the SpaceEngine/system/ directory). Only the log file will help us to understand your problem and find a solution!



    Fixing videocard-specific issues

    If you do not know which videocard do you have, open the system/se.log file in the text editor and read the Vendor information in the beginning:

    INITIALIZING OPENGL
    [MT] Vendor: ATI Technologies Inc.


    Then look for a solution for you:

    Nvidia: Major lag spikes


    ATI/AMD: Transparent or invisible planets, no landscape


    ATI/AMD: Crash on approaching to the black hole, neutron star or white dwarf, on using ship's hyperdrive, or when enabling the Oculus Rift mode or the Fish Eye mode


    Intel HD: Glitchy landscape and textures on planets


    Intel HD: Crash near planets


    Intel HD: Red clouds on Earth




    Fixing common issues

    1) Obsolete or incompatible drivers or strange error message "(NULL) 2.1 (NULL)"


    2) Weak system


    3) System with hybrid graphics (NVidia/ATI + Intel HD)


    4) Artifacts on procedural planets


    5) Frequent crashing while generating planetary surface


    6) Spaceship disappears when far from a star


    7) Blurry textures on Solar system planets


    8) Crash on entering the Display menu


    9) Problems with very high resolution displays




    List of known issues

    Green items have been fixed for the next release

    Not real bugs, but effects caused by limitations in the engine:


    Real bugs:
  •  
    HarbingerDawnDate: Monday, 16.11.2015, 17:05 | Message # 601
    Cosmic Curator
    Group: Administrators
    United States
    Messages: 8714
    Status: Offline
    3marproof, please post your se.log file as described in the opening post.




    All forum users, please read this!
    My SE mods and addons
    Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
     
    TheRumpusDate: Thursday, 26.11.2015, 00:25 | Message # 602
    Observer
    Group: Newbies
    Pirate
    Messages: 2
    Status: Offline
    I have just had Windows 7 Professional 64 bit installed on a Dell Precision T3500 with 21GB of RAM, W3530 Xeon 3GHz quad core processor, with an NVIDIA FX 4800 graphics card. I am using a 1028*768 screen mode.

    I have installed the latest drivers from the NVIDIA site, well one of the many drivers possible, and I have just installed space engine 0.9.7.2 and it didn't even start and Windows reported that it "had stopped working" with the following error info

    Problem signature:
    Problem Event Name: BEX
    Application Name: SpaceEngine.exe
    Application Version: 0.9.7.2
    Application Timestamp: 549da900
    Fault Module Name: SpaceEngine.exe
    Fault Module Version: 0.9.7.2
    Fault Module Timestamp: 549da900
    Exception Offset: 000abcc2
    Exception Code: c0000417
    Exception Data: 00000000
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
    Locale ID: 2057
    Additional Information 1: 3cc3
    Additional Information 2: 3cc3e5e140f18763c6f3bd3e34639414
    Additional Information 3: b7d9
    Additional Information 4: b7d9da6ecd26bf9014f7664e01e55a0a

    There doesn't seem to be an se.log file in my spaceengine/system directory

    I am new to Windows 7 so I may not be familiar with all of the security/admin issues.

    Help!


    Edited by TheRumpus - Thursday, 26.11.2015, 00:50
     
    htha9587Date: Saturday, 28.11.2015, 05:00 | Message # 603
    Observer
    Group: Newbies
    United States
    Messages: 6
    Status: Offline
    Having installed version 0.9.7.2, the only problem I have is textures for planets, moons, and stars not rendering at all, or rendering incorrectly. (transparent, surface glitches) Link: http://imgur.com/a/cCqPU.

    Afterwards, I put the atioglxx.dll file into the system folder, just as the videocard issues page said to do with ATI graphics.
    Only when I booted up the game after that, Windows told me it stopped working. Link: http://imgur.com/Swndwa9

    I also can't seem to find a log file in my system directory.

    I eagerly await your reply and method for fixing both these issues.

    Added (28.11.2015, 05:00)
    ---------------------------------------------
    Here is a better link for my texture errors: http://imgur.com/gallery/nopM9/new

     
    HarbingerDawnDate: Saturday, 28.11.2015, 14:50 | Message # 604
    Cosmic Curator
    Group: Administrators
    United States
    Messages: 8714
    Status: Offline
    htha9587, what are your system specs? What graphics card do you have, what operating system are you running? And where did you install SE to?




    All forum users, please read this!
    My SE mods and addons
    Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
     
    HarbingerDawnDate: Saturday, 28.11.2015, 14:52 | Message # 605
    Cosmic Curator
    Group: Administrators
    United States
    Messages: 8714
    Status: Offline
    TheRumpus, try running SE as admin.




    All forum users, please read this!
    My SE mods and addons
    Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
     
    htha9587Date: Saturday, 28.11.2015, 21:12 | Message # 606
    Observer
    Group: Newbies
    United States
    Messages: 6
    Status: Offline
    My specs: AMD Athlon II X4 640 Processor: 3.00 GHZ.
    6.00 GB of RAM(5.75 usable)
    OpenGL: 3.3
    Graphic card/driver: ATI Radeon HD 4200, Total Memory; 2943 MB. Dedicated Video Memory: 256 MB
    OS: Windows 7 Home Premium(64 bit)

    I installed version 0.9.7.2 to my desktop. Having done some troubleshooting on my own, I removed the atioglxx file from my system directory and the game loaded just fine.

    All I have to fix now are the planet, moon, and star shaders. Another link: http://imgur.com/wSzUqQx

    Keep in mind, these specs could play 0.9.7.1 with no problems other than lag which could be managed.
    I wanted to update so I could have lava flows and better star rendering.

    Any thoughts on solving this?
     
    zamekDate: Monday, 14.12.2015, 15:55 | Message # 607
    Observer
    Group: Newbies
    Poland
    Messages: 3
    Status: Offline
    I have a problem with textures in the game, loaded all the files from the Addons Earth - Earth (11.5 Gb) and placed in the directory SpaceEngine / textures / planet / Earth.
    Play game and on Earth my textures look weak and are very blurry, like in the pictures.(The same problem is with version 0.9.7.2, 0.9.7.3
    My computer is good
    Phenom 4 core 3.5 GHz, 12 GB RAM, GTX 660 (3 GB VRAM)
    Please help my why teddy bear going on in the game :(
    Regards

    Attachments: ScreenShot002.bmp(297Kb) · 9700310.jpg(221Kb) · 4528292.jpg(257Kb) · 3110827.jpg(237Kb) · 5396052.jpg(224Kb)


    Edited by zamek - Monday, 14.12.2015, 16:10
     
    HarbingerDawnDate: Monday, 14.12.2015, 16:44 | Message # 608
    Cosmic Curator
    Group: Administrators
    United States
    Messages: 8714
    Status: Offline
    zamek, read the opening post, item number 7.




    All forum users, please read this!
    My SE mods and addons
    Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
     
    zamekDate: Monday, 14.12.2015, 17:24 | Message # 609
    Observer
    Group: Newbies
    Poland
    Messages: 3
    Status: Offline
    There he writes that you can download HD textures, textures downloaded and I still have such a poor image in the game.
    My photos are uploading HD textures (Earth 11.5 gb)


    Edited by zamek - Monday, 14.12.2015, 17:34
     
    HarbingerDawnDate: Monday, 14.12.2015, 18:10 | Message # 610
    Cosmic Curator
    Group: Administrators
    United States
    Messages: 8714
    Status: Offline
    Even with HD textures it won't look as good as procedural planets. It's also possible that you did not install the textures correctly.




    All forum users, please read this!
    My SE mods and addons
    Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
     
    zamekDate: Monday, 14.12.2015, 18:23 | Message # 611
    Observer
    Group: Newbies
    Poland
    Messages: 3
    Status: Offline
    And whether a change to an older version can help and textures then upload to game ?
    What could be the reason that the texture does not want me to work in the game...


    Edited by zamek - Monday, 14.12.2015, 18:25
     
    KludDate: Monday, 14.12.2015, 23:58 | Message # 612
    Astronaut
    Group: Users
    Russian Federation
    Messages: 72
    Status: Offline
    zamek

    You have everything working properly. Earth (and not only) looks at everyone. Just texture resolution is still low. There's nothing to do.
     
    nightquakerDate: Tuesday, 15.12.2015, 15:31 | Message # 613
    Observer
    Group: Newbies
    Pirate
    Messages: 2
    Status: Offline
    Hello there :3
    So recently I have updated my GPU drivers, and now Space Engine is pretty much unplayable.
    Let me describe the issue in more detail: I have an HD6850 GPU with 1 gig VRAM, and couple months ago I had Catalyst 14.4 and was playing Space Engine on LOD 2 just fine. Planets took about 30 sec to load, but that's fine for taking screenshots and such.
    Now I have Catalyst 15.7 (driver version 15.2) and I have a good ol' infinite loading and a crash after staying on a planet for 5 minutes or so.
    Rest of my PC specs are as follows:
    Phenom X3 2.3GHz
    Windows 8
    8 gigs of RAM (4 physical, 4 pagefile).
    Pretty much only things that have changed since I had no issues with SE are: driver version (from 14.4 to 15.7) and pagefile size (from 2 gigs to 4 gigs). That's it.
    Now, as I mentioned before, everything was working fine praviously, but I'm not exactly keen on needing to go back to previous driver version, if you know what I mean.
    Log file doesn't seem to have anything abnormal, aside from "Available VRAM: UNSUPPORTED", but I have attached it regardless.
    Thank you :3

    Attachments: 5204282.log(45Kb)


    Edited by nightquaker - Tuesday, 15.12.2015, 16:19
     
    HarbingerDawnDate: Tuesday, 15.12.2015, 15:35 | Message # 614
    Cosmic Curator
    Group: Administrators
    United States
    Messages: 8714
    Status: Offline
    Good old AMD drivers... it really sounds like it's a driver issue, I'm not sure there's anything you can do other than reverting to 14.4.




    All forum users, please read this!
    My SE mods and addons
    Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
     
    nightquakerDate: Tuesday, 15.12.2015, 15:41 | Message # 615
    Observer
    Group: Newbies
    Pirate
    Messages: 2
    Status: Offline
    HarbingerDawn, I see. Thought as much. Expected it to be the driver issue from the start, knowing SE's relations with AMD drivers. Well then, I guess I'll revert to 14.4 at some point, if no other solution will be found. Thanks :3

    Edited by nightquaker - Tuesday, 15.12.2015, 15:42
     
    Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.2
    Page 41 of 45«1239404142434445»
    Search: