Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Planets not showing up (Took off most recent Nvidia drivers and roll back)
Planets not showing up
Atheist101Date: Thursday, 07.08.2014, 00:56 | Message # 1
Astronaut
Group: Users
United States
Messages: 47
Status: Offline
Went from the most recent Nvidia drivers to the one right before it because of the known issue with SE. Now when i start the game the planets aren't there. The aurora are there, i can land on the planet, but the ground isn't there. I can see nothing but the stars behind where the planet should be. When i back away from the planet far enough i can get it to appear as the small dot of light (pretty sure that's a different render).

Just when i get close it disappears on me. Its strange i can land on it, and it doesn't show that its rendering any landscape cause there is none. I can see the stars that should be on the other side of the planet. When i land it slows me down like normal. If i travel around it moves me around like the landscape is there but its not. It does this on all the planets, earth and others not known. I tried a search but i couldn't find anything, if there is a thread please link it and ill let this one die. Oh and if you want screen shots just let me know ill go make some and upload them.


Edited by Atheist101 - Thursday, 07.08.2014, 00:57
 
SamJaDate: Tuesday, 26.08.2014, 15:24 | Message # 2
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 2
Status: Offline
I have the exact same issue. No one knows what this is about? I can't use space engine with it like this
 
HarbingerDawnDate: Tuesday, 26.08.2014, 17:32 | Message # 3
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
What driver version are you using?




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
SamJaDate: Tuesday, 26.08.2014, 19:22 | Message # 4
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 2
Status: Offline
GeForce 340.52
 
DoctorOfSpaceDate: Tuesday, 26.08.2014, 19:29 | Message # 5
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3595
Status: Offline
Quote DoctorOfSpace ()
Last Nvidia driver that worked with SE was 337.88.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
SolarLinerDate: Tuesday, 26.08.2014, 21:09 | Message # 6
Explorer
Group: Users
France
Messages: 267
Status: Offline
Tried on 347.88, all I got was a giant GPU freeze (and it did that on Watch_Dogs and Team Fortress 2 also), but at least the Lens Flares and HDR stuff was working and enabled.

Of course I deleted the cache folder after the update.

But the thing is, back when I was on the 347.88 driver version (and it was the latest, so before July 29th) everything was working beautifully.

I have a brand new computer, so I don't think other things are interfering with this.

Weird ...





custom landing page to share: http://bit.ly/spaceengine
 
DoctorOfSpaceDate: Tuesday, 26.08.2014, 21:19 | Message # 7
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3595
Status: Offline
Quote SolarLiner ()
Tried on 347.88, all I got was a giant GPU freeze (and it did that on Watch_Dogs and Team Fortress 2 also)


That sounds like a driver conflict where the newer driver was improperly removed. Since this negatively affected other games it may be a registry error or something else.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Planets not showing up (Took off most recent Nvidia drivers and roll back)
Page 1 of 11
Search: