Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » No textures for planets, stars or anything! (Rather annoying...)
No textures for planets, stars or anything!
SkribentenDate: Tuesday, 25.03.2014, 15:40 | Message # 1
Observer
Group: Newbies
Sweden
Messages: 1
Status: Offline
I've had this "game" on my PC for a couple months, and it has worked all fine. That is, until recently (a couple weeks back) when I booted the game, I noticed there were no planets! I could still see the flares from stars in the distance, but when I traveled to them, they slowly faded out and dissapeared. On planets with potent magnetic fields I can still see the Aurora just floating around an invisible planet.

This has happened to me in the past, but then it magically fixed itself after reinstalling. I of course tried that this time, but to no help. I even tried switching directories and switching between using the installer and the .zip file. As none of that had helped, I tried reinstalling my graphics card drivers and then reinstalling the game once more. No change.

I looked around for a while looking for other people with this issue, but I couldn't find it (Maybe I searched for the wrong things? ). Anyway, I hope someone sees this and helps me out! Thanks. biggrin
 
TrulskijDate: Tuesday, 25.03.2014, 15:46 | Message # 2
Space Tourist
Group: Users
Germany
Messages: 28
Status: Offline
try to delete cache folder
 
CincyDate: Wednesday, 23.04.2014, 06:12 | Message # 3
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 1
Status: Offline
I have this same problem, and it seems to be an issue with newer Nvidia graphics drivers. GeForce 335.23 driver (the newest one) has this issue currently. Deleting the cache folder works.

Edited by Cincy - Wednesday, 23.04.2014, 06:15
 
SpaceEngineerDate: Wednesday, 23.04.2014, 14:58 | Message # 4
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
When driver updated, binary shaders in the SE cache must be recompiled. SE can detect change in hardware and remove the cache automatically, but it can't detect new driver version. So just remember a rule: remove the cache each time you update the driver.




 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » No textures for planets, stars or anything! (Rather annoying...)
Page 1 of 11
Search: