Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Nebula and Galaxies blurry up close
Nebula and Galaxies blurry up close
Spaceman7456Date: Sunday, 22.12.2013, 23:44 | Message # 1
Astronaut
Group: Users
United States
Messages: 68
Status: Offline
Is anyone else having this issue? Please see the screenshot below: First, the good image from far away



Uploaded with ImageShack.us

Now the same image as I move in closer

[IMG=http://img856.imageshack.us/img856/6310/9qm0.png][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

Does anyone know what the issue is?

These are my system specs

Core i7 3770k
GTX 680 4gb (SLI)
256 GB SSD
2 TB HDD
Windows 7
16 gb ram





Core 17 3770k (3.5 GHz) - GTX 680 4GB (SLI), 256 GB SSD - 2 TB HDD - 16GB Corsair RAM
 
Billy_MayesDate: Sunday, 22.12.2013, 23:50 | Message # 2
Pioneer
Group: Users
Finland
Messages: 485
Status: Offline
I don't see much of a difference.
Have you fiddled with the files? Have you installed any galaxy models?

I can't think of much else.





AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz Quad-Core - AMD Radeon HD 6950 2GB VRAM - 4GB RAM - 1680x1050 75 Hz Samsung screen
 
WatsisnameDate: Monday, 23.12.2013, 16:04 | Message # 3
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
United States
Messages: 2610
Status: Offline
Spaceman7456, this is normal behavior for the dust sprites from varying distance if imposters/FB are checked under graphics menu (Ctrl+F4). If you uncheck them then they will remain more crisp from outside the galaxy, but at a cost of framerate.




 
HarbingerDawnDate: Monday, 23.12.2013, 20:05 | Message # 4
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Guys, from his (terrible and low-res) screenshots, it's clear that he IS having a legitimate non-normal issue.

Spaceman7456, while I can (barely) see what you're talking about, you gave us little information with which we might be able to help you. Your screenshots are of terrible quality and resolution. Use F11 to take screenshots in SE, they are saved to the screenshots folder. You can change the file format they save in in config/main.cfg. Also, please upload your se.log file (in the folder called "system").





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Spaceman7456Date: Monday, 23.12.2013, 22:56 | Message # 5
Astronaut
Group: Users
United States
Messages: 68
Status: Offline
Quote Watsisname ()
Spaceman7456, this is normal behavior for the dust sprites from varying distance if imposters/FB are checked under graphics menu (Ctrl+F4). If you uncheck them then they will remain more crisp from outside the galaxy, but at a cost of framerate.


I love you! That fixed the issue right up. Thanks!

Added (24.12.2013, 01:56)
---------------------------------------------

Quote HarbingerDawn ()
Guys, from his (terrible and low-res) screenshots, it's clear that he IS having a legitimate non-normal issue.

Spaceman7456, while I can (barely) see what you're talking about, you gave us little information with which we might be able to help you. Your screenshots are of terrible quality and resolution. Use F11 to take screenshots in SE, they are saved to the screenshots folder. You can change the file format they save in in config/main.cfg. Also, please upload your se.log file (in the folder called "system").


Yea, I did the print screen screenshots lol.





Core 17 3770k (3.5 GHz) - GTX 680 4GB (SLI), 256 GB SSD - 2 TB HDD - 16GB Corsair RAM
 
WatsisnameDate: Tuesday, 24.12.2013, 00:38 | Message # 6
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
United States
Messages: 2610
Status: Offline
Quote HarbingerDawn ()
Guys, from his (terrible and low-res) screenshots, it's clear that he IS having a legitimate non-normal issue.


I thought the same at first as the second screenshot looked incredibly bad, but I did a bit of testing and found that for certain galaxies the dust sprites really do look like that from certain angles and distances. Also, depending on choice of graphics settings the sprites can suddenly become more blurry while approaching. I don't really understand it, myself, but I thought that might be what was going on here.





 
HarbingerDawnDate: Tuesday, 24.12.2013, 01:11 | Message # 7
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote Watsisname ()
I don't really understand it, myself, but I thought that might be what was going on here.

Ok smile





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Nebula and Galaxies blurry up close
Page 1 of 11
Search: