RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 512345»
Forum » SpaceEngine » Archive » SE Patch 0.9.6.2
SE Patch 0.9.6.2
SpaceEngineerDate: Friday, 27.07.2012, 23:53 | Message # 1
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Patch 0.9.6.2 is ready!

Download

Delete the cache folder before running the updated version!

This patch includes the previous patch 0.9.6.1

Changes and additions:

  • Support for using more than 2GB of RAM (Large address aware)
  • Improved memory manager
  • FXAA antialiasing
  • Reduced the rotation speed of keys Q and E, adjusting the rotation speed along different axes in the config
  • Trying to control the ships when the time is stopped, shows a notification
  • A new (fifth) Pluto's satellite
  • New galaxy models: M 104 (Sombrero), NGC 4921, AM 0644, Arp 273
  • New nebulae models
  • Console commands to convert the texture files to various formats
  • Default FOV changed to 45 degrees
  • Updated locations list

    Bug fixes:

  • Fixed the memory leak then a galaxy without nebulae or star clusters generated
  • Fixed non-appearance of ships in the teleportation when the time is stopped
  • Fixed several causes of crashes associated with ships
  • Fixed generation of planets with life only in double and multiple star systems
  • Removed the "ghost lens flares"
  • Fixed render of the landscape BBoxes
  • Fixed the clouds sharp edges
  •  
    Joey_PenguinDate: Saturday, 28.07.2012, 00:09 | Message # 2
    Pioneer
    Group: Users
    United States
    Messages: 311
    Status: Offline
    YES!! friends Downloaded, first single star I clicked: 1 oceania with life! (still had a planet with unstable elliptical orbit, oh well.) Thank you! Glad I could help by reporting the bug.




    Careful. The PLATT Collective has spurs.

    Edited by Joey_Penguin - Saturday, 28.07.2012, 00:15
     
    GAM3HAZARDDate: Saturday, 28.07.2012, 00:11 | Message # 3
    Observer
    Group: Newbies
    Netherlands
    Messages: 9
    Status: Offline
    Downloading also biggrin
     
    KvikiDate: Saturday, 28.07.2012, 00:33 | Message # 4
    Explorer
    Group: SE team
    Croatia
    Messages: 289
    Status: Offline
    Edit: I'm stupid.

    Awesome patch! biggrin

    Quote (DoctorOfSpace)
    Says right here

    Yeah I'm pretty dumb. smile







    Edited by Kviki - Saturday, 28.07.2012, 00:38
     
    DoctorOfSpaceDate: Saturday, 28.07.2012, 00:34 | Message # 5
    Galaxy Architect
    Group: Global Moderators
    Pirate
    Messages: 3600
    Status: Offline
    Quote (Kviki)
    Do we have to download the previous patch, then this one, or only 0.9.6.2?


    Says right here

    Quote (SpaceEngineer)
    This patch are include the previous patch 0.9.6.1


    Quote (Kviki)
    Yeah I'm pretty dumb.


    You arent dumb, I can see why you made the mistake. tongue

    Also nice to see some of the new galaxies added.





    Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
    G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
    EVGA GTX 980 Ti SC 6GB


    Edited by DoctorOfSpace - Saturday, 28.07.2012, 02:17
     
    neutronium76Date: Saturday, 28.07.2012, 07:50 | Message # 6
    World Builder
    Group: Users
    Greece
    Messages: 718
    Status: Offline
    Great news! smile

    Unfortunately I am at work and wont be able to try it until I get home which will happen tommorow morning cry sad ...





    PC1:Core i7 970@3.34GHz, 6 cores/12 threads, 12GB DDR3 RAM@1.34GHz, 2x(SLI) GTX-580 GPUs 3GB VRAM(GDDR5)@1GHz, OS:Win7x64SP1
    PC2:Core2Quad X9770@3.2GHz, 2 cores/4 threads 4GB DDR2 RAM@1GHz, GTX-285 GPU 1GB VRAM(DDR3)@1.24GHz, OS:WinVistax64SP2
     
    metalozDate: Saturday, 28.07.2012, 15:15 | Message # 7
    Space Tourist
    Group: Users
    Brazil
    Messages: 34
    Status: Offline
    Wow,thanks !
    good news

    "Fixed non-appearance of ships in the teleportation when the time is stopped"

    Here the bug remains
    I see no certain ships
     
    j0KeRDate: Saturday, 28.07.2012, 15:22 | Message # 8
    Explorer
    Group: Users
    Greece
    Messages: 178
    Status: Offline
    Well for me there is one thing and im very happy about it crashes are past now there wasn't a single crash i was using it for over 15 minutes @LOD0 , @LOD1 and it was very smooth , fast generation of landscape , and i thought maybe i should push it to the limits and went for LOD2 and guess what.. it didnt crash i was able to take screenshots however and whenever i wanted with any LOD smile

    Good job Vova smile
    How did you manage it btw ? Was it hard to implement this ? biggrin





    "Novus Ordo Seclorum"

    Intel Core(E6850) 2 Duo 3.00 GHz \ Geforce GTX560 1024MB \ 4GB 667(MHz) 2 Channel RAM \ Windows 7 (32bit) \ Samsung SA700D 120hz (3D)


    Edited by j0KeR - Saturday, 28.07.2012, 15:24
     
    n3xtDate: Saturday, 28.07.2012, 15:39 | Message # 9
    Explorer
    Group: Users
    Netherlands
    Messages: 184
    Status: Offline
    Simply, amaaaaazing yahoo

    However I have one question before I download this awesome patch (well actually a couple xD).

    Quote
    Delete the cache folder before running the updated version!


    So, do I have to remove the entire cache folder in my Space Engine files and download it right away?

    Or... do I have to remove my current patch 0.9.6.1???

    By the way, I just downloaded the most recent video card driver update today and now this patch... I'm excited biggrin

    Any help please, don't want to mess up my SE, and by the way what about the ghost lens flares are they supposed to be the add-ons like horizontal lens flares (if so, too bad I really love them, oh well xD)

    SE FTW king


    Edited by n3xt - Saturday, 28.07.2012, 15:41
     
    SpaceEngineerDate: Saturday, 28.07.2012, 16:17 | Message # 10
    Author of Space Engine
    Group: Administrators
    Russian Federation
    Messages: 4799
    Status: Offline
    Quote (n3xt)
    So, do I have to remove the entire cache folder in my Space Engine files and download it right away? Or... do I have to remove my current patch 0.9.6.1???

    1) Install patch
    2) Remove cache folder





     
    n3xtDate: Saturday, 28.07.2012, 16:29 | Message # 11
    Explorer
    Group: Users
    Netherlands
    Messages: 184
    Status: Offline
    Sorry I have to ask this but I've done exactly as you said... However when I start up SE, 0.9.6.1 beta still appears in my starting up screen... is this normal or what? surprised

    Great patch by the way SpaceEngineer! biggrin

    However for some reason this patch has become extremely laggy cry

    Oh nevermind again it seems it gets really laggy before entering a galaxy and then it runs fine... I'll be quite now and test it instead of posting after every little cry lol...

    Great... now I'm stuck forever... Earth's eternally loading... And so I exit screened near Earth now I'm not able to play SE anymore... Oh it's working again... Anyway I can't visit Earth anymore...

    @SpaceEngineer... My goodness what kind of specs do you need for this patch???

    Okaaay, as long as I stay atleast more then 100.000 km away from Earth it will not eternally load... Somehow I'm glad I've found a way for example if I accidently do encounter Earth to close and exit screen then I just simply have to press Esc while loading ---> Lol I found out when smashing my keyboard (haven't done that in ages) Anyway amazing job once more SpaceEngineer... Fabulous nebulae and galaxies... I still have alot to discover simply because I'm too scared to crash again... Oh well it's just the way things are, people die in Africa by famine and I complain because SE crashes? Pretty pathetic... Really love this patch biggrin

    Attachments: 1824856.jpg(41Kb)


    Edited by n3xt - Saturday, 28.07.2012, 18:53
     
    SpaceEngineerDate: Saturday, 28.07.2012, 17:32 | Message # 12
    Author of Space Engine
    Group: Administrators
    Russian Federation
    Messages: 4799
    Status: Offline
    n3xt

    If it says 0.9.6.1, make a clean install - download 0.96, unpack, then download 0.9.6.2, unpack, then launch spaceengine.exe

    It shold be lagy at first launch, because shaders and models of galaxies and nebuale are generated and stored in a cache. The generation is quite slow, but once be generated, they will be quickly loaded from the cache at next launches.

    If yo on the loading screen and don't want wait, just press Esc.





     
    n3xtDate: Saturday, 28.07.2012, 17:34 | Message # 13
    Explorer
    Group: Users
    Netherlands
    Messages: 184
    Status: Offline
    Thank you SpaceEngineer biggrin

    So I need to keep the cache folder instead of deleting it everytime before I start up SE again?

    My last question though, I speak too much crazy

    @SpaceEngineer's post below mine: Thanks for letting me know I'll truly enjoy this patch :D

    By the way Vlad, I really like how the planetary texture rendering is significantly improved, thanks for that I needed that badly.

    Wow, I just crashed a couple of hours ago and I wanted to tell that I've never seen this type of crash... I crashed and then somehow SE recovered and continued (amazing never had that before) yahoo


    Edited by n3xt - Saturday, 28.07.2012, 21:43
     
    SpaceEngineerDate: Saturday, 28.07.2012, 17:46 | Message # 14
    Author of Space Engine
    Group: Administrators
    Russian Federation
    Messages: 4799
    Status: Offline
    Quote (n3xt)
    So I need to keep the cache folder instead of deleting it everytime before I start up SE again?

    Of course! Delete it only after installing the patch or new galaxy/nebula addon.





     
    jtmedinaDate: Saturday, 28.07.2012, 18:24 | Message # 15
    Space Pilot
    Group: Users
    Spain
    Messages: 100
    Status: Offline
    Thanks for the update
     
    Forum » SpaceEngine » Archive » SE Patch 0.9.6.2
    Page 1 of 512345»
    Search: