RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 5 of 8«12345678»
Forum » SpaceEngine » Archive » SpaceEngine 0.96 release!
SpaceEngine 0.96 release!
jtmedinaDate: Saturday, 07.07.2012, 19:21 | Message # 61
Space Pilot
Group: Users
Spain
Messages: 100
Status: Offline
Great news!!!!
 
SpaceEngineerDate: Sunday, 08.07.2012, 08:48 | Message # 62
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
First patch ready:

Download patch 0.9.6.1





 
TetoDate: Sunday, 08.07.2012, 09:21 | Message # 63
Space Tourist
Group: Users
France
Messages: 28
Status: Offline
Thanks a lot !

I love this release... except that it crashes since I fly on the surface of a planet (whatever it is). But I'm sure that it will be fixed in the next patch ! biggrin
 
SpaceEngineerDate: Sunday, 08.07.2012, 09:23 | Message # 64
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Doesn't this patch fix it?




 
SpaceEngineerDate: Sunday, 08.07.2012, 09:25 | Message # 65
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Crashes may be very often if you load a lot of ships models. They don't use memory cache so they cannot be uploaded from video memory to free space for that planets. Try fly over the planet not using the ships - is it still crashes too often?




 
DoctorOfSpaceDate: Sunday, 08.07.2012, 09:30 | Message # 66
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Patch smoothed out gameplay a bunch for me thanks SpaceEngineer. The Sol planets seem to load much faster for me now to the point flying ships to and on them doesn't cause a crash.




Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
TetoDate: Sunday, 08.07.2012, 10:32 | Message # 67
Space Tourist
Group: Users
France
Messages: 28
Status: Offline
Quote (SpaceEngineer)
Doesn't this patch fix it?

Nope. But maybe it's my drivers (I have an ATI...), I'll check that, and update them.
I'm using free fly, and after a while engine freezes a second or two, then crashes. It looks like there's a memory problem, well sort of. I can't explain more, is there a log that I can send to you ?


Edited by Teto - Sunday, 08.07.2012, 10:32
 
j0KeRDate: Sunday, 08.07.2012, 13:18 | Message # 68
Explorer
Group: Users
Greece
Messages: 178
Status: Offline
For me crashes are making their appearance now in 0.9.6.1 (patch) especially in planetary rendering even @LOD -2, with 0.96 i didnt have a single crash i guess i'll stick with 0.96

Quote (Teto)
I'm using free fly, and after a while engine freezes a second or two, then crashes. It looks like there's a memory problem


same prob





"Novus Ordo Seclorum"

Intel Core(E6850) 2 Duo 3.00 GHz \ Geforce GTX560 1024MB \ 4GB 667(MHz) 2 Channel RAM \ Windows 7 (32bit) \ Samsung SA700D 120hz (3D)


Edited by j0KeR - Sunday, 08.07.2012, 14:28
 
CaelDate: Sunday, 08.07.2012, 13:36 | Message # 69
Space Tourist
Group: Users
Denmark
Messages: 32
Status: Offline
I downloaded .96 last night, had a few crashes here and there, but given the vastness of this and what I pushed it for at times, it didn't strike me as being unstable or anything.

As of 30 minutes of .961, no crashes happy
 
TetoDate: Sunday, 08.07.2012, 20:41 | Message # 70
Space Tourist
Group: Users
France
Messages: 28
Status: Offline
I confirm that I crash every 5 mn or less, especially when I'm flying around a planet.
My drivers are up to date.
I tried all tweaks about "ATI bugs".
Maybe a problem of LOD ? (I'm in -2)

That's really a pity, this release is sooo better ! cry

Oh, and it's seems that I don't have water (3D or not).
 
TalismanDate: Sunday, 08.07.2012, 22:14 | Message # 71
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 409
Status: Offline
LOD -2 seems like the reason for crashes, at LOD 0 terrain still looks amazing and I have NO crashes at all, trying LOD -2 makes me crash a lot.

VRAM Issue? cool





 
j0KeRDate: Sunday, 08.07.2012, 23:29 | Message # 72
Explorer
Group: Users
Greece
Messages: 178
Status: Offline
Quote (Teto)
I confirm that I crash every 5 mn or less, especially when I'm flying around a planet.

i agree ! ,

Quote (Talisman)
LOD -2 seems like the reason for crashes, at LOD 0 terrain still looks amazing and I have NO crashes at all, trying LOD -2 makes me crash a lot.


Yep, exactly , it happens to me too (Of course with the patch version 0.9.6.1 , 0.96 seems perfect smile )





"Novus Ordo Seclorum"

Intel Core(E6850) 2 Duo 3.00 GHz \ Geforce GTX560 1024MB \ 4GB 667(MHz) 2 Channel RAM \ Windows 7 (32bit) \ Samsung SA700D 120hz (3D)


Edited by j0KeR - Sunday, 08.07.2012, 23:31
 
HarbingerDawnDate: Sunday, 08.07.2012, 23:48 | Message # 73
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Teto, if after trying Talisman's suggestion you still have crashes, post your se.log and system specs.




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
CaelDate: Monday, 09.07.2012, 00:33 | Message # 74
Space Tourist
Group: Users
Denmark
Messages: 32
Status: Offline
I get crashes when I happen to "overload" the system, it seems, liking moving to rapidly around stars, galaxies etc for longer periods. No problem nearby planets etc at any LOD.
 
HarbingerDawnDate: Monday, 09.07.2012, 01:07 | Message # 75
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote (Cael)
I get crashes when I happen to "overload" the system, it seems, liking moving to rapidly around stars, galaxies etc for longer periods. No problem nearby planets etc at any LOD.

Yes, that is a consistent crash that I and most other users seem to also get; after a time a certain amount of memory is used and instead of recycling the memory properly it crashes the program (or something like that). I have been meaning to submit a formal bug report about this for a long time, but have not done so yet.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Forum » SpaceEngine » Archive » SpaceEngine 0.96 release!
Page 5 of 8«12345678»
Search: