Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 2 of 7«123467»
Forum » SpaceEngine » Archive » Bug Reports for Version 0.94 (FROM CATEGORY "TROUBLESHOOTING AND SOLUTIONS")
Bug Reports for Version 0.94
NeonDate: Sunday, 12.06.2011, 20:43 | Message # 16
Explorer
Group: SE team
Australia
Messages: 205
Status: Offline
I see... yeh I'm sure he'll work it out pretty quick.
 
j0KeRDate: Monday, 13.06.2011, 19:03 | Message # 17
Explorer
Group: Users
Greece
Messages: 178
Status: Offline
So ... are we going to have to wait for a new release or are you releasing a patch fix pretty soon ?




"Novus Ordo Seclorum"

Intel Core(E6850) 2 Duo 3.00 GHz \ Geforce GTX560 1024MB \ 4GB 667(MHz) 2 Channel RAM \ Windows 7 (32bit) \ Samsung SA700D 120hz (3D)
 
SpaceEngineerDate: Monday, 13.06.2011, 19:05 | Message # 18
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
This is not a noticeable visual artifact, so I think it would be better to focus my work on other things. Look at TODO list? It's HUGE! smile

*





 
j0KeRDate: Monday, 13.06.2011, 19:10 | Message # 19
Explorer
Group: Users
Greece
Messages: 178
Status: Offline
Yeah indeed , but whats the diffrence between Win 7 and Win xp because with Win 7 i don't have this problem , is it the DirectX11 or the drivers ?




"Novus Ordo Seclorum"

Intel Core(E6850) 2 Duo 3.00 GHz \ Geforce GTX560 1024MB \ 4GB 667(MHz) 2 Channel RAM \ Windows 7 (32bit) \ Samsung SA700D 120hz (3D)


Edited by j0KeR - Monday, 13.06.2011, 19:11
 
SpaceEngineerDate: Monday, 13.06.2011, 19:56 | Message # 20
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
No, this appears in Windows 7 too. Go to to center of the galaxy and look around. SpaceEngine uses OpenGL, so DX11 has nothing to do with.

*





 
j0KeRDate: Monday, 13.06.2011, 21:30 | Message # 21
Explorer
Group: Users
Greece
Messages: 178
Status: Offline
You're right but it isn't so noticable in windows 7 like it is in windows xp smile
So is there any temporary fix like changing settings or values at .cfg ?





"Novus Ordo Seclorum"

Intel Core(E6850) 2 Duo 3.00 GHz \ Geforce GTX560 1024MB \ 4GB 667(MHz) 2 Channel RAM \ Windows 7 (32bit) \ Samsung SA700D 120hz (3D)


Edited by j0KeR - Monday, 13.06.2011, 21:37
 
SpaceEngineerDate: Monday, 13.06.2011, 23:09 | Message # 22
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
No, config has no parameters to adjust it. I need a WinXP machine to check it...

*





 
CowsDate: Monday, 04.07.2011, 20:31 | Message # 23
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 2
Status: Offline
Im getting an error (blackscreen) then after resizing the screen i get bunck of solid lines that are blue red and white and corners of the window then I hit the esc. button and the window turnes blue again with solid lines (help please) here is se.txt and im getting an error upon start up that says "Error loading surface generator shaders Press YES to run program with procedural planets disabled Press NO to exit.

Space Engine Version 0.9.4.0 beta

STARTING
ERROR: Script::Load(): Can't open file "config/main.cfg"
ERROR: Script::Load(): Can't open file "config/universe.cfg"
Opening window
Initializing OpenGL
Vendor: NVIDIA Corporation
Renderer: GeForce 6150SE nForce 430/PCI/SSE2/3DNOW!
OpenGL version: 2.1.2
GLSL version: 1.20 NVIDIA via Cg compiler
Extensions: GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_half_float_vertex GL_ARB_framebuffer_object GL_ARB_imaging GL_ARB_map_buffer_range GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_shadow GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_array_object GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ARB_window_pos GL_ATI_draw_buffers GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_S3_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_compiled_vertex_array GL_EXT_Cg_shader GL_EXT_depth_bounds_test GL_EXT_direct_state_access GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_pixel_buffer_object GL_EXT_point_parameters GL_EXT_provoking_vertex GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture3D GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_cube_map GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_texture_env_dot3 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_lod GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_mirror_clamp GL_EXT_texture_object GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_texture_swizzle GL_EXT_timer_query GL_EXT_vertex_array GL_EXT_vertex_array_bgra GL_IBM_rasterpos_clip GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_KTX_buffer_region GL_NV_blend_square GL_NV_copy_depth_to_color GL_NV_depth_clamp GL_NV_fence GL_NV_float_buffer GL_NV_fog_distance GL_NV_fragment_program GL_NV_fragment_program_option GL_NV_fragment_program2 GL_NV_framebuffer_multisample_coverage GL_NV_half_float GL_NV_light_max_exponent GL_NV_multisample_filter_hint GL_NV_occlusion_query GL_NV_packed_depth_stencil GL_NV_pixel_data_range GL_NV_point_sprite GL_NV_primitive_restart GL_NV_register_combiners GL_NV_register_combiners2 GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_compression_vtc GL_NV_texture_env_combine4 GL_NV_texture_expand_normal GL_NV_texture_rectangle GL_NV_texture_shader GL_NV_texture_shader2 GL_NV_texture_shader3 GL_NV_vertex_array_range GL_NV_vertex_array_range2 GL_NV_vertex_program GL_NV_vertex_program1_1 GL_NV_vertex_program2 GL_NV_vertex_program2_option GL_NV_vertex_program3 GL_NVX_conditional_render GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_lod GL_SGIX_depth_texture GL_SGIX_shadow GL_SUN_slice_accum GL_WIN_swap_hint WGL_EXT_swap_control
Framebuffer objects supported
Half floats suppoted
Floating-point pixel format: GL_RGBA16F_ARB
3D textures suppoted
Texture blocks: 4
Max texture size: 4096
Max rectangle texture size: 4096
Max cubemap texture size: 4096
Max 3D texture size: 512
Max anisotropy: 16
Dynamic video memory detection unsupported. Value 512 Mb from config will be used.
Dynamic video memory detection disabled
Checking critical extensions
ERROR: TTexture::Load(): File not found: "data/textures/common/splash00.*"

INITIALIZING ENGINE
Loading shader "data/shaders/hdr_down4.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/hdr_down4.glsl"
Loading shader "data/shaders/hdr_bloom.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/hdr_bloom.glsl"
Loading shader "data/shaders/hdr_tone.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/hdr_tone.glsl"
Loading shader "data/shaders/hdr_tone_bloom.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/hdr_tone_bloom.glsl"
Loading shader "data/shaders/proj_fisheye.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/proj_fisheye.glsl"
Loading shader "data/shaders/blackhole.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/blackhole.glsl"
Loading shader "data/shaders/bump2normal.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/bump2normal.glsl"
Loading shader "data/shaders/tg_planet_height_map.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/tg_common.glsl"
Loading shader "data/shaders/tg_planet_color_map.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/tg_common.glsl"
Procedural generator shaders loaded in 0.742 ms
ERROR: Script::Load(): Can't open file "data/models/galaxies/galaxies.cfg"
ERROR: TGalModelCache::Init(): Can't load "data/models/galaxies/galaxies.cfg" scripts
ERROR: Script::Load(): Can't open file "data/models/atmospheres/atmospheres.cfg"
ERROR: TAtmosphereModelCache::Init(): Can't load "data/models/atmospheres/atmospheres.cfg" scripts
DONE

DONE

LOADING GALAXIES
Loading galaxies catalogs
ERROR: Script::Load(): Can't open file "data/catalogs/galaxies/galaxies.sc"
WARNING: LoadGalaxies(): No galaxies
DONE

LOADING CLUSTERS
Loading clusters catalogs
ERROR: LoadClusters(): No galaxies, clusters disabled
DONE

ERROR: LoadNebulae(): No galaxies, nebulae disabled
DONE

LOADING STARS
Loading stars catalogs
ERROR: LoadStars(): Can't open stars catalog "data/catalogs/stars/stars.dat"
WARNING: LoadStars(): no stars
DONE

LOADING PLANETS
Error: LoadPlanets(): No stars, planets disabled
DONE

BUILDING DATABASE
ERROR: TGalSysModelCache::Init(): No galaxies, galaxy random systems disabled
INITIALIZING CLUSTERS
ERROR: TClusterModelCache::Init(): No galaxies, clusters random stars disabled
Loading shader "data/shaders/cluster_particle.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/cluster_particle.glsl"
DONE

INITIALIZING NEBULAE
ERROR: TNebulaModelCache::Init(): No galaxies, nebulae disabled
ERROR: TTexture::Load(): File not found: "data/textures/common/sprites_neb.*"
Loading shader "data/shaders/nebula_model.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/nebula_model.glsl"
Loading shader "data/shaders/nebula_model_light1.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/nebula_model_light1.glsl"
Loading shader "data/shaders/nebula_model_light2.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/nebula_model_light2.glsl"
Loading shader "data/shaders/nebula_model_light3.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/nebula_model_light3.glsl"
Loading shader "data/shaders/nebula_model_light4.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/nebula_model_light4.glsl"
DONE

INITIALIZING USER
ERROR: Script::Load(): Can't open file "config/user.cfg"
DONE

LOADING NEARBY GALAXIES
DONE

INITIALIZING ENGINE
ERROR: TFBO::Create(): GL_INVALID_VALUE
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TFBO::Create(): Error creating color attachment
ERROR: TRingVBO::Create(): Too many indexes (133118), 16-bit index overflow
Loading shader "data/shaders/body_particle.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/body_particle.glsl"
Loading shader "data/shaders/body_particle_point.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/body_particle_point.glsl"
Loading shader "data/shaders/body_flare.glsl"
ERROR: Cannot open file "data/shaders/body_flare.glsl"
ERROR: TTexture::Load(): File not found: "data/textures/common/interface.*"
ERROR: TTexture::Load(): File not found: "data/textures/common/cursor.*"
ERROR: TTexture::Load(): File not found: "data/locale/rus-font.*"
ERROR: Script::Load(): Can't open file "data/locale/rus-font.cfg"
ERROR: Script::Load(): Can't open file "config/places.cfg"
ERROR: Script::Load(): Can't open file "config/journal.cfg"
DONE

Starting loader thread

RUNNING ENGINE

...................

...................

Saving "config/user.cfg"
ERROR: Script::Load(): Can't open file "config/user.cfg"

DESTROYING UNIVERSE
Destroying planets
Destroying stars
Destroying nebulae
Destroying clusters
Destroying galaxies
DONE

FINISHED


Edited by Cows - Monday, 04.07.2011, 20:33
 
SpaceEngineerDate: Monday, 04.07.2011, 20:49 | Message # 24
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
Quote (Cows)

ERROR: Script::Load(): Can't open file "config/main.cfg"
ERROR: Script::Load(): Can't open file "config/universe.cfg"

WTF, program does not find standard config files, as long as all other files. Are you sure you launch it from correct folder? Maybe you copy SpaceEngine.exe onto desktop instead of creating the shortcut, and try to run it?

Next, log says that you have obsolete video drivers:
Quote (Cows)

OpenGL version: 2.1.2
GLSL version: 1.20 NVIDIA via Cg compiler

Update dirvers.





 
CowsDate: Monday, 04.07.2011, 20:51 | Message # 25
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 2
Status: Offline
thanks and i copied spaceengine.exe directly onto desktop and i will update drivers
 
SpaceEngineerDate: Monday, 04.07.2011, 20:51 | Message # 26
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
BTW, I create special thread to recieve bg reports: http://en.spaceengine.org/forum/4-4-1
Please ask about bugs there.





 
RobbieDate: Tuesday, 05.07.2011, 13:21 | Message # 27
Pioneer
Group: Global Moderators
United Kingdom
Messages: 590
Status: Offline
Also worth checking to see if the Space Engine file downloaded properly. Compare the file size from web site with your zipped downloaded file on your PC. if the zipped file is not same size file, download it again.

It could also be that the extracted zipped files may have cause your problems. Try extracting those files again to new folder, the engine folder should be ~2.40Gb in size once extraction done.

I had a similar problem myself when the zipped files did not download completely, it caused all manner of problems when I tried to run the program. I resolved it just by re-downloading and re-extracting to a new folder.





Quad Core i7 930 CPU o/c 3.8 GHz - 6GB DDR3 1600MHz RAM - ATI HD 5870 1024Mb - Intel SSD X25-M Gen 2 - Win 7 64-bit
Add Your PC Spec To Your Signature Or Post It Here
 
SpaceEngineerDate: Tuesday, 05.07.2011, 20:41 | Message # 28
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
Quote (Robbie)
the engine folder should be ~2.40Gb in size once extraction done.

Wow, this is incorrect! Extracted engine should be ~400Mb!

*





 
RobbieDate: Wednesday, 06.07.2011, 09:47 | Message # 29
Pioneer
Group: Global Moderators
United Kingdom
Messages: 590
Status: Offline
Sorry, My bad. You're right. I just checked my pristine version of SE and it is ~400Mb. I was using my customized version of SE to obtain the file size, which is 2.45GB. I didn't realize I had ~2Gb of photos and videos saved in the 'screenshot' folder. surprised




Quad Core i7 930 CPU o/c 3.8 GHz - 6GB DDR3 1600MHz RAM - ATI HD 5870 1024Mb - Intel SSD X25-M Gen 2 - Win 7 64-bit
Add Your PC Spec To Your Signature Or Post It Here
 
KospYDate: Wednesday, 06.07.2011, 18:36 | Message # 30
Observer
Group: Newbies
France
Messages: 7
Status: Offline
When i go outside of the milky way (far far away), SE seem to have a bug with object selection.
When i select a star or a planet, the crosshair is not correctly placed. For exemple, i selected the star on this image :



There is also a stange bug on movement, the planet seem to "shake".

Just wanted to report it, for bug correction happy


Edited by KospY - Wednesday, 06.07.2011, 18:36
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Bug Reports for Version 0.94 (FROM CATEGORY "TROUBLESHOOTING AND SOLUTIONS")
Page 2 of 7«123467»
Search: