Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 38 of 221«123637383940220221»
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Ettore_bilboDate: Thursday, 01.10.2015, 20:10 | Message # 556
Space Pilot
Group: Users
Italy
Messages: 93
Status: Offline
Quote Moonkey ()
Maybe. Does SE move time according to real-time when the game is closed?


no, I think is the second or less when the game is uploading ships and universe... some asynchrony that cause the relative shift... but it's only my speculation, only SpaceEngineers know :-D
 
the_other_rootsDate: Thursday, 01.10.2015, 22:52 | Message # 557
Observer
Group: Users
Germany
Messages: 17
Status: Offline
Patch 06:

1. New artifacts (ghost lights):



They look like coloured stars, green, yellow, red and pink, extremely bright and visible from kLy's away. Not many, but some in galaxies, some intergalactical. You can't select them as objects and they disappear on close approach.

Here pink and yellow dots in the Milky Way:


2. Artifacts (apparently only in certain galaxy types):



Thin green and brown lines. I only observed them from certain view angles. They were already visible on the miniature picture of the galaxy in the information window. Also only from certain view angles. The problem occured with a Sa galaxy.

Inside this galaxy even those crazy artifacts appeared that I had in 0.9.7.3, when my graphics card overheated. But this was not the case this time. Also no game crash, as it did when overheated. It was on 50 °C. I got an AMD HD 7770, latest driver.



When I later visited a S0 galaxy, everything was fine again, no problems at all. Maybe dependent to the galaxy type?

3. Double star system with colliding stars:



The picture was taken when they were not overlapping. But you can see, the red giant sucks the main sequence star.

Attachments: 4240036.jpg(266Kb) · 3849172.jpg(136Kb) · 1966051.jpg(341Kb) · 3280391.jpg(240Kb) · 9112371.jpg(300Kb)
 
OBV10U3_NINJADate: Friday, 02.10.2015, 00:31 | Message # 558
Observer
Group: Users
United States
Messages: 15
Status: Offline
Quote the_other_roots ()
3. Double star system with colliding stars:


I've actually seen this. I found it to be rather odd... but the one where I found this also had a black hole.

- Also, moons are orbiting way too close to exist -


Edited by OBV10U3_NINJA - Friday, 02.10.2015, 00:59
 
arbazarifDate: Friday, 02.10.2015, 17:40 | Message # 559
Observer
Group: Banned
Pirate
Messages: 2
Status: Offline
Are u going to implement directx 12 support in space engine in a future release. Directx 12 is very fast and optimisable then it's predecessor dry
 
HarbingerDawnDate: Friday, 02.10.2015, 19:44 | Message # 560
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
arbazarif, SpaceEngine uses OpenGL, not DirectX.




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
galenmacilDate: Friday, 02.10.2015, 22:00 | Message # 561
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 5
Status: Offline
Not sure if this was reported before or of this is kind of new to the 9.7.x version but here is what I have noticed:

In game mode, when controlling a vehicle, if you travel from one star to another linearly (without using HyperJump), once you reach the destination system, the engine seems to still use the starting system as "influence" for the gravity calculations.

Quitting and reloading Space Engine fix the problem.

There is another problem related to "exposure": When set to On, if you alter the time scale (<1 or >1) the exposure and/or apparent magnitude (not sure exactly which) is affected somehow. The more you deviate from 1, the more the auto-exposure factor changes. Turning auto-exposure off and changing time scale does not cause this problem.

And while we are at it, here is a scenario that sometime cause "current controlled ship teleportation" for lack of a more precise troubleshooting: Say you are in a stable low orbit around planet 1 which as a few dwarf moons. You decide to arrange for a trajectory intercept with moon A. Sometime, when approaching your target, the ship will "teleport" far from where you are. It happened both when approaching the moon and when returning from said moon. I could not precisely identify what was causing this... It happened once just as I clicked the "match velocity" button. Other times, it happened without any apparent reason.

Thanks for the awesome project and keep it up! biggrin

P.S: I would like to see more development on the actual "game" aspect (resource like fuel for spaceship, more special procedural point of interest on planet (huge mountain, canyons, strange rock formations with holes, etc...). Just my opinion. tongue


Edited by galenmacil - Saturday, 03.10.2015, 01:23
 
PlutonianEmpireDate: Saturday, 03.10.2015, 06:38 | Message # 562
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 474
Status: Offline
Quote galenmacil ()
In game mode, when controlling a vehicle, if you travel from one star to another linearly (without using HyperJump), once you reach the destination system, the engine seems to still use the starting system as "influence" for the gravity calculations.

Can confirm. I've had this bug in 0.974 beta 5 too. I haven't tried actually flying with beta 6 yet.





Specs: Dell Inspiron 5547 (Laptop); 8 gigabytes of RAM; Processor: Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz; Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit; Graphics: Intel® HD Graphics 4400 (That's all there is :( )

Edited by PlutonianEmpire - Saturday, 03.10.2015, 06:40
 
superpeanut9Date: Saturday, 03.10.2015, 14:14 | Message # 563
Space Tourist
Group: Users
Pirate
Messages: 20
Status: Offline
My SpaceEngine crashes at splash and tried all suggestions and it won't work. I am using Windows 10 and using 0.9.7.4 patch 6.

angry cry

Attachments: 9305510.log(0Kb)





ethanlol
 
RodrigoDate: Saturday, 03.10.2015, 15:26 | Message # 564
Explorer
Group: Local Moderators
Brazil
Messages: 285
Status: Offline
Quote superpeanut9 ()
My SpaceEngine crashes at splash and tried all suggestions and it won't work. I am using Windows 10 and using 0.9.7.4 patch 6.


The same is happening to me, but only when I use it on a Intel
 
quarior14Date: Saturday, 03.10.2015, 15:31 | Message # 565
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 642
Status: Offline
Hi, I am in Windows 10 (Intel Core 17) and it works very well and this is the first bug detected for Space Engine 0.9.7.4 patch 6 : the orbits are not displayed, you can see just squares and circles (in fact, this is what they mean) ?


As DoctorOfSpace, I also have problems of stars that appear even if they are behind the black hole.


Attachments: 2974887.jpg(56Kb) · 1364060.jpg(104Kb)





Quarior

Edited by quarior14 - Sunday, 04.10.2015, 09:10
 
VilfateDate: Sunday, 04.10.2015, 00:08 | Message # 566
Astronaut
Group: Users
China
Messages: 49
Status: Offline
===================================================================================
It appears that the part that looks buggy beyond a gravity lens is the light source itself, and the diffraction spike part works fine like in older versions.



===================================================================================
In huge mutiple star systems, orbits are displayed as cut segments

Attachments: 9319096.jpg(386Kb) · 8847409.jpg(322Kb) · 0878158.jpg(335Kb)





 
Oatmeal_SpigeonDate: Sunday, 04.10.2015, 04:26 | Message # 567
Space Tourist
Group: Users
New Zealand
Messages: 39
Status: Offline
On the subject of rings: why is it so hard to find ringed terras compared to how easy it was in 0.9.7.2?




"I am neither Oatmeal Spigeon Nor Oatmeal Spigeon Nor."
 
AycemanDate: Sunday, 04.10.2015, 18:55 | Message # 568
Space Tourist
Group: Users
Romania
Messages: 22
Status: Offline
Because they should be very rare. As it stands now, moons below geostationary and around tidally locked planets are still way too common (as orbital stability due to the moon's migration isn't considered over a hundreds or thousands of millions of years).
 
Bells_TheoremDate: Sunday, 04.10.2015, 19:31 | Message # 569
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 188
Status: Offline
I'm getting a lot of galaxies that seem to be trying to load all their stars at a distance. I can't enter them without my fan screaming and ultimately crashing.

This particular example RG 0-9-74298155-255


Attachments: 9778854.log(45Kb)
 
AlekDate: Sunday, 04.10.2015, 20:32 | Message # 570
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 319
Status: Offline
Quote Bells_Theorem ()
I'm getting a lot of galaxies that seem to be trying to load all their stars at a distance. I can't enter them without my fan screaming and ultimately crashing.

This particular example RG 0-9-74298155-255


Your stars magnitude isn't too high, is it?





Living among the stars, I find my way. I grow in strength through knowledge of the space I occupy, until I become the ruler of my own interstellar empire of sorts. Though The world was made for the day, I was made for the night, and thus, the universe itself is within my destiny.
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Page 38 of 221«123637383940220221»
Search: