Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 215 of 221«12213214215216217220221»
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
PlutonianEmpireDate: Monday, 25.07.2016, 18:15 | Message # 3211
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 474
Status: Offline
Yeah, if someone could make a .csv from the tycho catalogs as well for an addon, like what was done for Celestia for those million star databases, that'd be great. tongue




Specs: Dell Inspiron 5547 (Laptop); 8 gigabytes of RAM; Processor: Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz; Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit; Graphics: Intel® HD Graphics 4400 (That's all there is :( )

Edited by PlutonianEmpire - Monday, 25.07.2016, 18:16
 
butterarmyxjrblxDate: Monday, 25.07.2016, 21:01 | Message # 3212
Astronaut
Group: Users
Pirate
Messages: 71
Status: Offline
I've run into a issue on Windows 10. Forcing shutdown with SE open appears to make the game permanently inrunable without uninstalling and reinstalling.




"You can't spell Challenge without change. You need to change to overcome challenges." -Bo Dallas
 
FastFourierTransformDate: Monday, 25.07.2016, 21:37 | Message # 3213
Pioneer
Group: Local Moderators
Spain
Messages: 538
Status: Offline
Quote PlutonianEmpire ()
Yeah, if someone could make a .csv from the tycho catalogs as well for an addon


Vladimir Romanyuk (SpaceEngineer) is quite interested in ESA's Gaia mission as this post certifies. Gaia is going to release a catalogue of 1 billion stars!!!! and half a million new solar system bodies. I think we should be patient and wait for this. Maybe he comes with some trick to include all these data as an addon.

By the way. There is a catalogue addon for Galaxies. 104,038,116 galaxies precisely. Test this in your computer and you will see what are the current capabilities for SE, handeling large catalogue datasets (Gaia's star catalogue is going to be 10 times bigger at least).


Edited by FastFourierTransform - Monday, 25.07.2016, 21:39
 
HetairosDate: Monday, 25.07.2016, 21:51 | Message # 3214
Observer
Group: Users
Poland
Messages: 18
Status: Offline
Two more bugs, neither very apparent in a screenshot. Easier to notice if you take a look at the sample celestial bodies, and I don't want to spam the thread with pictures.

First one involves sea level. On the screenshot, inside the red rectangle you can see what appears to be shallows near a coast. However, zooming in very closely on this area makes the water immediately around the camera disappear. The deeper ocean works fine.



Then there are broken, flickering shadows on planets and moons of a system inside a nebula. Barely visible here, but they shift all over the surface. The problem disappears when eclipse shadows are switched off.


Attachments: 6448309.jpg(228Kb) · 3535713.jpg(165Kb)
 
richardreis111Date: Monday, 25.07.2016, 22:06 | Message # 3215
Observer
Group: Users
Pirate
Messages: 15
Status: Offline
I have problem like serious i use sea level to up on rock planet but dont appear water its really strange
 
PrzeszczepDate: Tuesday, 26.07.2016, 09:13 | Message # 3216
Space Tourist
Group: Users
Poland
Messages: 22
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
Or maybe someone can find updated HIPPARCOS catalog

Is the version from 2007 an updated version of the Hipparcos catalog?





CPU: Intel Core i5 4690K | GPU: MSI GeForce GTX 970 | RAM: 8 GB
 
SpaceEngineerDate: Tuesday, 26.07.2016, 11:40 | Message # 3217
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
Quote FastFourierTransform ()
By the way. There is a catalogue addon for Galaxies. 104,038,116 galaxies precisely.

This addon should be updated. Better to converts catalogs to .csv - they loading faster and have smaller size.

Quote richardreis111 ()
Then there are broken, flickering shadows on planets and moons of a system inside a nebula. Barely visible here, but they shift all over the surface. The problem disappears when eclipse shadows are switched off.

This is fixed for the next update.

Quote richardreis111 ()
I have problem like serious i use sea level to up on rock planet but dont appear water its really strange

You should change planet class to terra. SE will not create the water layer though, you must update the planet script and restart SE.





 
SpaceEngineerDate: Tuesday, 26.07.2016, 12:45 | Message # 3218
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
Changelog since RC3. As usual, number of bugfixes is greatly exceeds number of changes.

- Added support of custom subfolders for addons (nested set of any depth is possible)
- Changed config files structure and behaviour, user configs does not got overwritten by the patch
- Added procedural Wolf-Rayet, Carbon and Circonium stars
- Star browser shows only systems with 100% match with the filter
- Added Norwegian localization (by username6)
- Added ship destruction at high speed reentry, collision, and high tidal force
- Added warning to the log if csv catalog is going to patch some sc catalog
- Camera speed is set to zero after using the "Go to" function
- Installer does not delete addons and other user files during installation/uninstallation

- Fixed bugs with ship autopilot then ship was spawned in interstellar space
- Fixed ship flight mode stuck in "interstellar" until it exits the warp
- Fixed change of localization of some GUI elements
- Fixed galaxy rendering in Wiki
- Many fixes in catalogs
- Fixed terra moons of planemo
- Fixed modules list in the Ship editor
- Fixed ship's smooth behind camera and cockpit camera
- Fixed Pluto atmosphere
- Fixed issue with clouds in standard depth buffer mode
- Fixed script exporting of gas giants, stars and black holes
- Fixed too hot planets in T and Y brown dwarf systems
- Fixed loading of ship engines effect
- Fixed star spectral class initialization in the Planet editor
- Fixed crash on entering Planetarium if no catalogs was loaded
- Fixed object filters checkboxes if no catalogs was loaded (fully procedural Universe is possible)
- Fixed precision issues with eclipse shadows
- Fixed vanishing of a ship when entering a planetary system in a warp
- Fixed too high mass of procedural brown dwarves and supergiant stars
- Fixed colliding binary stars
- Fixed camera collision detection with moons in the Chart mode
- Fixed a bug with not showing of a planets if system's center wasn't in the field of view at least once
- Fixed a bug with shimmering of comet tail sprites
- Fixed a bug with file system data not being updated when a pak file is renamed, deleted, or added
- Fixed swapped palettes of cool/cold/frozen gas giants





 
steeljaw354Date: Tuesday, 26.07.2016, 13:14 | Message # 3219
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 862
Status: Offline
Are these fixes and changes included in the download?
 
FastFourierTransformDate: Tuesday, 26.07.2016, 14:10 | Message # 3220
Pioneer
Group: Local Moderators
Spain
Messages: 538
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
Added procedural Wolf-Rayet, Carbon and Circonium stars

Quote SpaceEngineer ()
Added ship destruction at high speed reentry, collision, and high tidal force


Oooh cry More information about this please smile
 
DoctorOfSpaceDate: Tuesday, 26.07.2016, 14:22 | Message # 3221
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3593
Status: Online
Quote FastFourierTransform ()
More information about this please


For the time being it will just delete the ship, but in the future there will be volumetric explosion effects.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
SpaceEngineerDate: Tuesday, 26.07.2016, 14:23 | Message # 3222
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
Quote steeljaw354 ()
Are these fixes and changes included in the download?

No. This would be stated in that message, right?

Quote FastFourierTransform ()
Oooh More information about this please

Lol does the message is self-explanatory?





 
steeljaw354Date: Tuesday, 26.07.2016, 14:25 | Message # 3223
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 862
Status: Offline
I would love to see orbital and tidal evolution in planetary systems and galaxy movement and evolution.
 
n0b0dyDate: Tuesday, 26.07.2016, 14:59 | Message # 3224
Explorer
Group: Users
Pirate
Messages: 297
Status: Offline
Is this bug fixed? Sorry to repost but it is very disorientating sad
 
SpaceEngineerDate: Tuesday, 26.07.2016, 16:49 | Message # 3225
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
Quote n0b0dy ()
Is this bug fixed? Sorry to repost but it is very disorientating

All bugs which has been fixed are listed in the changelog.





 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Page 215 of 221«12213214215216217220221»
Search: