Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 162 of 221«12160161162163164220221»
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
SpaceEngineerDate: Wednesday, 27.04.2016, 17:09 | Message # 2416
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4796
Status: Offline
Updates of the Solar system browser.
1) Fictive system barycenter does not displayed now (it is a barycenter used to add a catalog star with custom data). This allowed to add a catalog entry for the Sun with proper temperature and rotation axis/period.
2) Ability to display barycenter of a binary planet and navigate it in the same manner as a star barycenter (new checkbox in the settings at the left).
3) When mouse is over table, navigation buttons appear on it (enter satellites level and return back). It's possible to display these buttons permanently in every table cell, but they may overlap the cell text (the back button in the screenshot already do that). However this can give a quick info of which planets have moons, and which does not have.


Attachments: 6111174.jpg(202Kb)





 
LookAtDatDakkaDate: Wednesday, 27.04.2016, 20:32 | Message # 2417
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 156
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
3) When mouse is over table, navigation buttons appear on it (enter satellites level and return back). It's possible to display these buttons permanently in every table cell, but they may overlap the cell text (the back button in the screenshot already do that). However this can give a quick info of which planets have moons, and which does not have.


Very useful for checking planets with moons. Thanks SpaceEngineer.





NVIDIA 960 GTX 2048MB
 
quarior14Date: Thursday, 28.04.2016, 13:26 | Message # 2418
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 643
Status: Offline
Do you plan to add the biome "Subterrestrial" for life, - not to be confused with "Subglacial" - ?

(I have not found any result concerning this still active (there are two, but if I click it, it brings me back to the forum home page and the one it is the planet classification).)





Quarior

Edited by quarior14 - Thursday, 28.04.2016, 13:26
 
DoctorOfSpaceDate: Thursday, 28.04.2016, 13:56 | Message # 2419
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3599
Status: Online
Quote quarior14 ()
"Subterrestrial" for life


Technically that would still be terrestrial life.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
quarior14Date: Thursday, 28.04.2016, 17:40 | Message # 2420
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 643
Status: Offline
Quote DoctorOfSpace ()
Technically that would still be terrestrial life.

Not really because if I put terrestrial, Space Engine generates the flora on the surface of the planet (if multicellular).





Quarior
 
sinsforealDate: Thursday, 28.04.2016, 22:26 | Message # 2421
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
I have found a bug. It seems that there is 0 planets even though it says there is thirteen with life

http://i.imgur.com/XknMIHr.png





"Man once looked up at the stars and wondered, Now all we do is look at our hands and hesitate"
 
sinsforealDate: Thursday, 28.04.2016, 22:30 | Message # 2422
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
Here's my log. I was using jack doyles space opera mod. This may be the cause. But this looks like a ui error

it seems my log file exceeds 600 kb

edit

https://drive.google.com/file....sharing





"Man once looked up at the stars and wondered, Now all we do is look at our hands and hesitate"

Edited by sinsforeal - Thursday, 28.04.2016, 22:38
 
JackDoleDate: Thursday, 28.04.2016, 23:39 | Message # 2423
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1735
Status: Online
sinsforeal,
The '0' is not a bug. This means only that the 'Barycenter' has no planets.
The '13', however, is wrong. The system has only two planets with life.



Remove the 'Shaders0974 Backup.pak' file from the 'data\shaders' folder. Remove it completely out of the 'SpaceEngine' directory.
SE reads all .pak files that are located inside the SpaceEngine folder, even if they are not needed. Maybe this can cause problems.

Attachments: 4718243.jpg(199Kb)





Don't forget to look here.

 
sinsforealDate: Thursday, 28.04.2016, 23:52 | Message # 2424
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
JackDole, I was using your space opera mod, This caused the thiteen wink




"Man once looked up at the stars and wondered, Now all we do is look at our hands and hesitate"
 
MosfetDate: Friday, 29.04.2016, 00:12 | Message # 2425
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 719
Status: Offline
I'd remove anyway that backup file as JackDole suggested, or you can simply rename it as .zip. Judging from yor SE.log the program is loading that shaders backup file instead of the other one, probably because he's newer. And there's an error loading a shader texture.




"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
 
JackDoleDate: Friday, 29.04.2016, 00:15 | Message # 2426
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1735
Status: Online
Quote sinsforeal ()
JackDole, I was using your space opera mod, This caused the thiteen

Was that meant as a joke?

In your log file is nothing that indicates a problem with my addon.

If there are problems, then through this:
Code
[MT] Loading  shader "data/shaders/Shaders0974 Backup.pak/tg_asteroid_height.glsl"
[MT] WARNING: Linking shader "#/shaders/tg_asteroid_height.glsl":
Fragment info
-------------
0(1829) : warning C7050: "craterRoundDist" might be used before being initialized
0(1830) : warning C7050: "craterDistortion" might be used before being initialized
[MT] Saving   shader "cache/shaders/NVidia_362.00_4.5.0_4.50/bin/tg_asteroid_height.bin"

And that is caused by the 'Shaders0974 Backup.pak'.

Furthermore, there is a problem with flares.
Code
[00] Loading  image "#/textures/flares/Hexagon.*"
[00] ERROR: File not found


But I simply assume, it was a joke! cool





Don't forget to look here.

 
sinsforealDate: Friday, 29.04.2016, 00:32 | Message # 2427
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
JackDole, I deleted and it said "procedural planets are disabled load anyways?". So i restored and it was fine again




"Man once looked up at the stars and wondered, Now all we do is look at our hands and hesitate"
 
JackDoleDate: Friday, 29.04.2016, 01:37 | Message # 2428
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1735
Status: Online
Quote sinsforeal ()
I deleted and it said "procedural planets are disabled load anyways?". So i restored and it was fine again

Then something else must be broken.
A file with the name 'Shaders0974 Backup.pak' belongs in no case into a SpaceEngine installation.

Another problem may be this:
You have the 'CyrannusFull.sc' file. If you have this file, you do not need marked files.

Code
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/AcheronBelt_300.sc"        < ---
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/AeolusBeltA_200.sc"        < ---
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/AeolusBeltB_200.sc"        < ---
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/AeolusBeltC_200.sc"        < ---
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/Avatar.sc"
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/CyrannusFull.sc"
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/ErebosBelt_900.sc"         < ---
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/HeliosAComets_200.sc"      < ---
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/HeliosBComets_200.sc"      < ---
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/HeliosCComets_300.sc"      < ---
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/HeliosDComets_300.sc"      < ---
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/HolleMoanne.sc"
[MT] "addons/catalogs/planets/HolleMoanne.sc" line 7:    Star "Sin'Fan Moanne"    computing luminosity 0.340408 based on Class "K2 V"
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/HolleMoanneSys.sc"
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/ProximaRing.sc"
[MT] Loading script "addons/catalogs/planets/QuranosBelt_300.sc"        < ---



'CyrannusFull.sc' is therefore 'Full', because these are already in it!

Actually, this should make no problem, but for me the program crashes when I also use these files!
Maybe these are just too many objects.

And 'ProximaRing' is obsolete, and may not work with SE 0.974 RC2.





Don't forget to look here.



Edited by JackDole - Friday, 29.04.2016, 01:37
 
PlutonianEmpireDate: Friday, 29.04.2016, 02:45 | Message # 2429
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 474
Status: Offline
Quote sinsforeal ()
JackDole, I was using your space opera mod

Are you sure you're not confusing my stuff for his (or vice versa)? ;)

I have a "space opera" mod, but all it does is allow life to be born earlier in a system's age and slightly bumps up the chances of life showing up in the first place. It is a mod for universe.cfg.
http://en.spaceengine.org/forum/17-3407-1

Edit: The only drawback is that sometimes, a system will show up as having life, but it shows none, because it seems to be hardcoded to prevent life spawning in systems younger than 100 million years, even though the procedural engine may try to give it life when usng my mod.

Also, just to double check, does one need to clear the cache after installing this mod?





Specs: Dell Inspiron 5547 (Laptop); 8 gigabytes of RAM; Processor: Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz; Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit; Graphics: Intel® HD Graphics 4400 (That's all there is :( )

Edited by PlutonianEmpire - Friday, 29.04.2016, 02:51
 
Bells_TheoremDate: Friday, 29.04.2016, 04:31 | Message # 2430
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 188
Status: Offline
Found a brown dwarf that can be seen through planets


Attachments: 3244529.log(46Kb)
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Page 162 of 221«12160161162163164220221»
Search: