RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 144 of 221«12142143144145146220221»
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
the_nerervarineDate: Friday, 08.04.2016, 18:43 | Message # 2146
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 106
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
LOL it's 6 diameters of Earth.


I see my mistake now and I feel so retarded... I want to disappear forever now sad





AMD FX-8320 8 core @4.0ghz , AMD R9 290 4GB, 8GB DDR3 @1866mhz, 1TB Hard Drive
 
ProteusDate: Friday, 08.04.2016, 19:01 | Message # 2147
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Quote HarbingerDawn ()
As there's nothing new with the font system, I don't see what that has to do with this thread.


Quote SpaceEngineer ()
- Customizable colors of GUI and fonts (via skins system)


Quote HarbingerDawn ()
Changing fonts with SE has always required creating a new font image file. As for binary and unicode, I have no idea what you're talking about.


Ok, so, no, not binary, but...



Each font image is paired with one of these cfg files, one of them shown above, each are different in their numerical content. Is there a program somewhere that can generate the font image and these cfg files easily or is there some kind of scripting involved to do this? Are the cfg files actually required?





 
MosfetDate: Friday, 08.04.2016, 19:14 | Message # 2148
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 731
Status: Offline
Regarding Mintaka that seemed a bit off, looking at the catalogue Stars-bin-2.sc the value of declination is negative, which is correct:
Code
RemoveStar "HIP 25930"

StarBarycenter "Mintaka/DEL Ori/34 Ori"
{
    RA      05 32 00.4
    Dec     -00 17 57
    Dist    211.6564
}


but I have a positive value instead when plotted in SE:



If the entry in Stars-bin-2.sc is changed in decimal form,
Code

StarBarycenter "Mintaka/DEL Ori/34 Ori"
{
    RA      5.53344444
    Dec     -0.29916667
    Dist    211.6564
}

then the daclination of the object is correct. It's as if negative values from 0 to -1 are ignored when expressed in DMS form, using positive values instead.

Attachments: 1736226.jpg(209Kb)





"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
 
BilliaDate: Friday, 08.04.2016, 19:44 | Message # 2149
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 9
Status: Offline
Quote HarbingerDawn ()
Billia, did you actually fly into the galaxies to test their star distribution? What you see there are only their central clusters, the other stars would be too dim to see from that distance.

Yes, I flew in, used star browser and there are only stars in the clusters.
 
MosfetDate: Friday, 08.04.2016, 19:52 | Message # 2150
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 731
Status: Offline
Quote Mosfet ()
It's as if negative values from 0 to -1 are ignored when expressed in DMS form, using positive values instead.


Another star with the same problem is Eta Virginis, dec -00 40 00.5

I think is affecting every StarBarycenter with dec between 0 and -1.





"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram


Edited by Mosfet - Friday, 08.04.2016, 19:56
 
FireintheholeDate: Friday, 08.04.2016, 20:01 | Message # 2151
Pioneer
Group: Translators
Sweden
Messages: 356
Status: Offline
Quote Mosfet ()
Another star with the same problem is Eta Virginis, dec -00 40 00.5

I think is affecting every StarBarycenter with dec between 0 and -1.

Do you have problems displaying Capella too? I have, and unless I fly to it and back to Earth, it remains invisible.





Love SpaceEngine!
 
JackDoleDate: Friday, 08.04.2016, 20:04 | Message # 2152
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
Quote Billia ()
Yes, I flew in, used star browser and there are only stars in the clusters.

There is a bug with some galaxies that have no stars. The only stars that are in these galaxies are in clusters. This bug exists already longer. I thought he was already known.


Attachments: 6736450.jpg(257Kb)





Don't forget to look here.

 
JackDoleDate: Friday, 08.04.2016, 20:11 | Message # 2153
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
Quote Mosfet ()
I think is affecting every StarBarycenter with dec between 0 and -1.

Here is a list of line number of the concerned stars in the files.

Attachments: StarsWithDec-0.txt(7Kb)





Don't forget to look here.



Edited by JackDole - Friday, 08.04.2016, 20:17
 
SaturnsMoonTitanDate: Friday, 08.04.2016, 20:23 | Message # 2154
Observer
Group: Newbies
United Kingdom
Messages: 8
Status: Offline
I found a Red Dwarf star in RC2 that is 9,000 km in diameter- that's smaller than Earth! The star is LSR J1425+7102 . All the other red dwarfs I can find are more than 90,000km in diameter- maybe a decimal point went in the wrong place.

http://imgur.com/a/1nCor


Edited by SaturnsMoonTitan - Friday, 08.04.2016, 20:23
 
BilliaDate: Friday, 08.04.2016, 20:30 | Message # 2155
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 9
Status: Offline
Quote JackDole ()
There is a bug with some galaxies that have no stars. The only stars that are in these galaxies are in clusters. This bug exists already longer. I thought he was already known.

So this is known. Does anyone know the next expected fix for this issue?
 
MosfetDate: Friday, 08.04.2016, 20:33 | Message # 2156
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 731
Status: Offline
Quote Fireinthehole ()
Do you have problems displaying Capella too?

Yes, I have the same.

Quote Billia ()
So this is known. Does anyone know the next expected fix for this issue?


poor SpaceEngineer smile ... I think he's fixing what he can in a schedule, first are the most important or blocking bugs for his goal.





"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram


Edited by Mosfet - Friday, 08.04.2016, 20:39
 
JackDoleDate: Friday, 08.04.2016, 21:04 | Message # 2157
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
Quote Billia ()
So this is known.

I did not say that it is known, I said I thought it is known. That's why I had not reported it.
And of course, 'SpaceEngineer' can not fix every error instantly. Especially as the search for the cause of an error can be a tedious task.





Don't forget to look here.

 
BilliaDate: Friday, 08.04.2016, 21:11 | Message # 2158
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 9
Status: Offline
Quote Mosfet ()
poor SpaceEngineer smile ... I think he's fixing what he can in a schedule, first are the most important or blocking bugs for his goal.

Quote JackDole ()
I did not say that it is known, I said I thought it is known. That's why I had not reported it.
And of course, 'SpaceEngineer' can not fix every error instantly. Especially as the search for the cause of an error can be a tedious task.

Sorry, broken English made it hard to understand.

I don't expect it to be fixed immediately. I was just asking. Why is that the default response? Like no one is saying fix it now!!!! Right? No. Just asking.
 
MosfetDate: Friday, 08.04.2016, 21:12 | Message # 2159
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 731
Status: Offline
Quote SaturnsMoonTitan ()
I found a Red Dwarf star in RC2 that is 9,000 km in diameter- that's smaller than Earth! The star is LSR J1425+7102


it's in the catalogue as a brown dwarf, there are no infos about the diameter, so Space Engine is guessing the value, based on balanced estimates. I believe there will be a lot of these things for a long time, it's how SE works. The universe is very, very, very difficult to shrink in a personal computer.





"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram


Edited by Mosfet - Friday, 08.04.2016, 21:24
 
MosfetDate: Friday, 08.04.2016, 21:22 | Message # 2160
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 731
Status: Offline
Quote Billia ()
I don't expect it to be fixed immediately. I was just asking. Why is that the default response? Like no one is saying fix it now!!!! Right? No. Just asking.

I'm afraid many of us are not english native, so this surely can affect communications. Plus, sometimes we can't understand some nuances that in another language are used in other contexts. And we are super excited with a new update smile





"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Page 144 of 221«12142143144145146220221»
Search: