RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 123 of 221«12121122123124125220221»
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
cah9tlanDate: Tuesday, 15.03.2016, 13:41 | Message # 1831
Observer
Group: Users
Pirate
Messages: 17
Status: Offline
Guys, I could really use some help and response, cause I worked really moil hard and spent several hours to solve it before writing here with screens and logs. I showed you planets looking like moth-eaten coat And everybody's like it's ok. I just don't understand.
 
MosfetDate: Tuesday, 15.03.2016, 15:25 | Message # 1832
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 726
Status: Offline
cah9tlan, I understand that the bug you've encountered is frustrating, and I'm afraid personally I have no solution or suggestions for you, safe for the all-purpose clearthecacheupdateyourdrivers thing. just, please, do not lose your temper after less than 24 hours smile




"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
 
JackDoleDate: Tuesday, 15.03.2016, 16:28 | Message # 1833
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
cah9tlan,
I'm afraid a driver update will not help here. The graphics card is too old. As far as I see it, the latest driver for your graphics card is version 13.9 from 10/15/2013.

And that might be the problem. The graphics card is too old.





Don't forget to look here.

 
quarior14Date: Tuesday, 15.03.2016, 16:43 | Message # 1834
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 646
Status: Offline
Space Engine crash when I select my system but if I disable the mets planets leaving the star, it will. I do not know whence it, I join the se.log, a screnshoots and the code in my file planet. If find you where this bug, please let me know. In fact, with or without the commentary of the color of the cloud of Alien would bug also. I note that before I insert colors and clouds in the code, I could still go to the system. My texture file is well correct, I check.

se.log
Code
Planet "Alien (Space Engineers)"
{
    ParentBody "Sun (Space Engineers)"
    
    Class "Titan"
    
    Radius 60 //km
    
    Mass 9.76e-05 //Earth
    
    Life
    {
  Class "Exotic"
  Type "Multicellular"
  Biome "Terrestrial/Marine"
    }
    
    Surface
    {
  colorBeach (0.82, 0.74, 0.57, 0.00)
  colorDesert (0.81, 0.64, 0.45, 0.00)
  colorLowland (0.77, 0.58, 0.40, 0.00)
  colorUpland (0.62, 0.33, 0.17, 0.00)
  colorRock (0.22, 0.20, 0.20, 0.00)
  colorSnow (1.00, 1.00, 1.00, 1.00)
  BumpMap "Space_Engineers/Alien"
  BumpTileSize    2048
  BumpTileBorder  1
  BumpHeight 0.468 //km (0.432+0.036)
  BumpOffset 0.036 //km
    }
    
    Ocean
    {
  Height 0.036 //km
    }
    
    Atmosphere
    {
  Model "Chlorine"
  
  Height 7.2 //km
  
  Density 1.2
  
  Pressure 1.2
  
  Composition //in %
  {
   O2 10
  }
    }
    
    Clouds
    {
  Height 3.24 //km
  BumpHeight 0.0031 //km
  BumpOffset 0.0014 //km
  Velocity 720.1 //km/h (ω = 0.0002 rad/s N = 1.91 tr/min v = 3820π = 12000.88 m/s)
  Color( 0.82, 0.87, 0.43 )
    }
    
    Orbit
    {
  SemiMajorAxis 0.743
    }
}

Moon "Titan (Space Engineers)"
{
    ParentBody "Alien (Space Engineers)"
    
    Class "Titan"
    
    Radius 9.5 //km
    
    Mass 5.56e-07 //Earth
    
    Life
    {
  Class "Exotic"
  Type "Multicellular"
  Biome "Terrestrial/Marine"
    }
    
    Surface
    {
  colorBeach (0.82, 0.74, 0.57, 0.00)
  colorDesert (0.81, 0.64, 0.45, 0.00)
  colorLowland (0.77, 0.58, 0.40, 0.00)
  colorUpland (0.62, 0.33, 0.17, 0.00)
  colorRock (0.22, 0.20, 0.20, 0.00)
  colorSnow (1.00, 1.00, 1.00, 1.00)
  BumpMap "Space_Engineers/Titan"
  BumpTileSize    2048
  BumpTileBorder  1
  BumpHeight 0.0342 //km (0.0171+0.0171)
  BumpOffset 0.0171 //km
    }
    
    Ocean
    {
  Height 0.0171 //km
    }
    
    Atmosphere
    {
  Model "Titan"
  
  Height 0.399 //km
  
  Density 0.01
  
  Pressure 0.01
  
  Composition //in %
  {
   O2 0
  }
    }
    
    Clouds
    {
  Height 1.083 //km
  BumpHeight 0.0031 //km
  BumpOffset 0.0014 //km
  Velocity 114 //km/h (ω = 0.0002 rad/s N = 1.91 tr/min v = 3629π/6 = 1900.14 m/s)
    }
    Clouds
    {
  Height 1.0773 //km
  BumpHeight 0.0031 //km
  BumpOffset 0.0014 //km
  Velocity 114 //km/h (ω = 0.0002 rad/s N = 1.91 tr/min v = 3629π/6 = 1900.14 m/s)
    }
    Clouds
    {
  Height 1.0716 //km
  BumpHeight 0.0031 //km
  BumpOffset 0.0014 //km
  Velocity 114 //km/h (ω = 0.0002 rad/s N = 1.91 tr/min v = 3629π/6 = 1900.14 m/s)
    }
    Clouds
    {
  Height 1.0659 //km
  BumpHeight 0.0031 //km
  BumpOffset 0.0014 //km
  Velocity 114 //km/h (ω = 0.0002 rad/s N = 1.91 tr/min v = 3629π/6 = 1900.14 m/s)
    }
    
    Orbit
    {
  SemiMajorAxis 1.34e-6
    }
}

Planet "EarthLike (Space Engineers)"
{
    ParentBody "Sun (Space Engineers)"
    
    Class "Terra"
    
    Radius 60 //km
    
    Mass 8.87e-05 //Earth
    
    Life
    {
  Class "Organic"
  Type "Multicellular"
  Biome "Terrestrial/Marine"
    }
    
    Surface
    {
  colorBeach (0.82, 0.74, 0.57, 0.00)
  colorDesert (0.81, 0.64, 0.45, 0.00)
  colorLowland (0.77, 0.58, 0.40, 0.00)
  colorUpland (0.62, 0.33, 0.17, 0.00)
  colorRock (0.22, 0.20, 0.20, 0.00)
  colorSnow (1.00, 1.00, 1.00, 1.00)
  BumpMap "Space_Engineers/EarthLike"
  BumpTileSize    2048
  BumpTileBorder  1
  BumpHeight 0.468 //km (0.432+0.036)
  BumpOffset 0.036 //km
    }
    
    Ocean
    {
  Height 0.036 //km
    }
    
    Atmosphere
    {
  Model "Earth"
  
  Height 7.2 //km
  
  Density 1
  
  Pressure 1
  
  Composition //in %
  {
   O2 90
  }
    }
    
    Clouds
    {
  Height 3.24 //km
  DiffMap        "Earth/Clouds-SE"
  DiffTileSize    258
  DiffTileBorder  1
  BumpMap        "Earth/Clouds-SE"
  BumpTileSize    258
  BumpTileBorder  1
  BumpHeight 0.0031 //km
  BumpOffset 0.0014 //km
  Velocity 720.1 //km/h (ω = 0.0002 rad/s N = 1.91 tr/min v = 3820π = 12000.88 m/s)
    }
    
    Orbit
    {
  SemiMajorAxis 0.942
    }
}

Moon "Moon (Space Engineers)"
{
    ParentBody "EarthLike (Space Engineers)"
    
    Class "Selena"
    
    Radius 9.5 //km
    
    Mass 5.56e-07 //Earth
    
    NoLife true
    
    Surface
    {
  colorSea (0.32, 0.32, 0.32, 0.00)
  colorShelf (0.37, 0.37, 0.37, 0.00)
  colorBeach (0.50, 0.50, 0.50, 0.00)
  colorDesert (0.62, 0.60, 0.57, 0.20)
  colorLowland (0.67, 0.64, 0.64, 0.50)
  colorUpland (0.70, 0.67, 0.66, 0.80)
  colorRock (0.65, 0.61, 0.62, 1.00)
  colorSnow (1.00, 1.00, 1.00, 1.00)
  BumpMap "Space_Engineers/Moon"
  BumpTileSize    2048
  BumpTileBorder  1
  BumpHeight 0.0342 //km (0.0171+0.0171)
  BumpOffset 0.0171 //km
    }
    
    NoOcean true
    
    NoAtmosphere true
    
    NoClouds true
    
    Orbit
    {
  SemiMajorAxis 1.34e-6
    }
}

Planet "Mars (Space Engineers)"
{
    ParentBody "Sun (Space Engineers)"
    
    Class "Desert"
    
    Radius 60 //km
    
    Mass 7.98e-05 //Earth
    
    NoLife true
    
    Surface
    {
  colorBeach     (0.69, 0.47, 0.32, 0.00)
  colorDesert    (0.61, 0.38, 0.27, 0.00)
  colorLowland   (0.51, 0.32, 0.23, 0.00)
  colorUpland    (0.73, 0.53, 0.37, 0.00)
  colorRock      (0.62, 0.33, 0.17, 0.00)
  colorSnow      (1.00, 1.00, 1.00, 1.00)
  BumpMap "Space_Engineers/Mars"
  BumpTileSize    2048
  BumpTileBorder  1
  BumpHeight 0.468 //km (0.432+0.036)
  BumpOffset 0.036 //km
    }
    
    Ocean
    {
  Height 0.036 //km
    }
    
    Atmosphere
    {
  Model "Mars"
  
  Height 7.2 //km
  
  Density 1
  
  Pressure 1
  
  Composition //in %
  {
   O2 0
  }
    }
    
    Clouds
    {
  Height 0.288 //km (-0.72)
  BumpHeight 0.0031 //km
  BumpOffset 0.0014 //km
  Velocity 720.1 //km/h (ω = 0.0002 rad/s N = 1.91 tr/min v = 3820π = 12000.88 m/s)
    }
    
    Clouds
    {
  Height 0.288 //km (-0.72)
  BumpHeight 0.0031 //km
  BumpOffset 0.0014 //km
  Velocity 720.1 //km/h (ω = 0.0002 rad/s N = 1.91 tr/min v = 3820π = 12000.88 m/s)
    }
    Clouds
    {
  Height 0.288 //km (-0.72)
  BumpHeight 0.0031 //km
  BumpOffset 0.0014 //km
  Velocity 720.1 //km/h (ω = 0.0002 rad/s N = 1.91 tr/min v = 3820π = 12000.88 m/s)
    }
    
    Orbit
    {
  SemiMajorAxis 1.243
    }
}

Moon "Europa (Space Engineers)"
{
    ParentBody "Mars (Space Engineers)"
    
    Class "IceWorld"
    
    Radius 9.5 //km
    
    Mass 5.56e-07 //Earth
    
    NoLife true
    
    Surface
    {
  colorBeach (0.82, 0.74, 0.57, 0.00)
  colorDesert (0.81, 0.64, 0.45, 0.00)
  colorLowland (0.77, 0.58, 0.40, 0.00)
  colorUpland (0.62, 0.33, 0.17, 0.00)
  colorRock (0.22, 0.20, 0.20, 0.00)
  colorSnow (1.00, 1.00, 1.00, 1.00)
  BumpMap "Space_Engineers/Europa"
  BumpTileSize    2048
  BumpTileBorder  1
  BumpHeight 0.0513 //km (0.0342+0.0171)
  BumpOffset 0.0171 //km
    }
    
    NoOcean true
    
    Atmosphere
    {
  Model "Earth"
  
  Height 0.399 //km
  
  Density 0.01
  
  Pressure 0.01
  
  Composition //in %
  {
   O2 0
  }
    }
    
    NoClouds true
    
    Orbit
    {
  SemiMajorAxis 1.34e-6
    }
}

Attachments: 4512869.png(251Kb) · 2075047.log(91Kb)





Quarior

Edited by quarior14 - Tuesday, 15.03.2016, 16:45
 
BridgettenDate: Tuesday, 15.03.2016, 16:54 | Message # 1835
Space Tourist
Group: Banned
United States
Messages: 22
Status: Offline
quarior14 I found error on your planet and the moon

You need surface diff map not just bump map and can't use procedural surface with the texture elevation bump

You need it Look like:
Code

  DiffMap        "(Name the diff map)"
  DiffTileSize    258
  DiffTileBorder  1


Edited by Bridgetten - Tuesday, 15.03.2016, 16:59
 
quarior14Date: Tuesday, 15.03.2016, 16:59 | Message # 1836
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 646
Status: Offline
@Bridgetten
Weird before that worked with just the bump map before I put colors as if it does not, it generates the texture according to the bump map.





Quarior
 
JackDoleDate: Tuesday, 15.03.2016, 17:55 | Message # 1837
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
Quote quarior14 ()
Request JackDole, I think he a made a exemple

Here I describe how to create an asteroid ring.

Meanwhile, I use a different method.
Look here.





Don't forget to look here.



Edited by JackDole - Tuesday, 15.03.2016, 22:03
 
abrasaxDate: Tuesday, 15.03.2016, 21:36 | Message # 1838
Space Tourist
Group: Users
Serbia
Messages: 33
Status: Offline
Thanks JackDole,
I'll try to make it. It will be in flash and ugly, but it will have a UI. Is there something other than the stuff in your batch file I should add for parameters?

Is there a need to create multiple rings at the same time? Somehow randomize the limits? Could you go into it in a bit more detail?

I have no desire to mod I just think I can do this easy enough to help you guys put out new and beautiful mods smile
 
JackDoleDate: Tuesday, 15.03.2016, 22:40 | Message # 1839
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
abrasax,
This is off-topic here.
Let's talk in this thread about these things.





Don't forget to look here.

 
JackDoleDate: Wednesday, 16.03.2016, 01:30 | Message # 1840
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1737
Status: Offline
Quote quarior14 ()
Space Engine crash when I select my system

I played a little with your script around.
The problem seems to be the cloud layers. If they are all activated, SE crashes.
I have therefore disabled some. I also have Auroras disabled for all objects.

Quote Bridgetten ()
You need surface diff map not just bump map and can't use procedural surface with the texture elevation bump

That is not true. Of course, I used bump maps from the Sol system.
Here a moon with bump map for 'Europa'


Attachments: 4270228.jpg(250Kb) · Alien.sc(7Kb)





Don't forget to look here.

 
cah9tlanDate: Wednesday, 16.03.2016, 02:57 | Message # 1841
Observer
Group: Users
Pirate
Messages: 17
Status: Offline
JackDole, Thank you very much. Now I see that I might have actually been hitting the brick wall ( or should I say Adamantium ) all that time. You saved me a lot of time. That is my job-pc so I don't think they gonna upgrade it soon (at least in foreseeable future) . I guess my solution is "settling for" .

Mosfet, It was just about 24 smile . God knows how many times I deleted that cache I am almost feeling bad for it.


Edited by cah9tlan - Wednesday, 16.03.2016, 03:08
 
cah9tlanDate: Wednesday, 16.03.2016, 06:55 | Message # 1842
Observer
Group: Users
Pirate
Messages: 17
Status: Offline
ps. I've just noted that DepthBufferMode 1 causes crash.

Edited by cah9tlan - Wednesday, 16.03.2016, 07:05
 
SpaceEngineerDate: Wednesday, 16.03.2016, 11:14 | Message # 1843
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Deleting the cache can't help with mistakes in the catalog. Cache have only pre-compiled shaders, models of galaxies and nebulae, and index table for of pak files. The cache need clear only if you change something what affects this things. For example, changing hardware or drivers (so shaders must be recompiled), doing something wrong with galaxy or nebula model (crash while loading modded model or similar), or sometimes then adding/removing/changing pak files (if some pak is corrupted or crash occurred at SE startup, index file may be corrupted also).




 
quarior14Date: Wednesday, 16.03.2016, 16:26 | Message # 1844
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 646
Status: Offline
Quote JackDole ()
The problem seems to be the cloud layers. If they are all activated, SE crashes.I have therefore disabled some. I also have Auroras disabled for all objects.

Ah too bad, I wanted to have the clouds, too bad (I tried before removing the cache but this changed nothing).





Quarior

Edited by quarior14 - Wednesday, 16.03.2016, 16:26
 
parameciumkidDate: Wednesday, 16.03.2016, 17:39 | Message # 1845
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 277
Status: Offline
Quote cah9tlan ()
ps. I've just noted that DepthBufferMode 1 causes crash.

You need to be more specific in your bug reports. For the majority of users, DepthBufferMode 1 does not cause a crash. There are also numerous other settings which might be related to the problem you're experiencing.
In the future, if you want anyone to help you, you have to include details on when and how SE crashed, what steps you took to fix the problem and whether they succeeded, and information about your system configuration, particularly your OS and graphics card model. In most cases, you'll also need to share the SE.log file and a screenshot showing the problem.





Intel HD Graphics 4000 ;P
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Page 123 of 221«12121122123124125220221»
Search: