Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 104 of 221«12102103104105106220221»
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
parameciumkidDate: Monday, 15.02.2016, 21:01 | Message # 1546
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 277
Status: Offline
Heh, almost missed the update due to two intervening pages of posts appearing practically instantly ^^;

Downloading now and excited to see how it goes!





Intel HD Graphics 4000 ;P
 
huishbDate: Monday, 15.02.2016, 21:12 | Message # 1547
Astronaut
Group: Users
Pirate
Messages: 72
Status: Offline
I don't need a nebula boost, I need help with gravitational lensing and accretion disk lag




Possessor: AMD FX™-4100 Quad-Core Possessor (CPUs), ~3.6 GHz
Memory: 8192MB RAM. Graphics Card: NVIDIA GeForce GT 610. Approx total memory: 4045 MB
 
the_nerervarineDate: Monday, 15.02.2016, 21:16 | Message # 1548
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 106
Status: Offline
Quote huishb ()
I don't need a nebula boost, I need help with gravitational lensing and accretion disk lag


Sigh... It boosts the performance for everything... Just try it and stop complaining.





AMD FX-8320 8 core @4.0ghz , AMD R9 290 4GB, 8GB DDR3 @1866mhz, 1TB Hard Drive
 
huishbDate: Monday, 15.02.2016, 21:28 | Message # 1549
Astronaut
Group: Users
Pirate
Messages: 72
Status: Offline
Ok, thanks. So do I just delete what was in the files and then copy and paste them, or just do copy and paste it in the files all together?




Possessor: AMD FX™-4100 Quad-Core Possessor (CPUs), ~3.6 GHz
Memory: 8192MB RAM. Graphics Card: NVIDIA GeForce GT 610. Approx total memory: 4045 MB
 
LookAtDatDakkaDate: Monday, 15.02.2016, 22:00 | Message # 1550
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 156
Status: Offline
SpaceEngineer, would you update a guide on how to make custom catalog object for 0.9.7.4?




NVIDIA 960 GTX 2048MB
 
the_nerervarineDate: Monday, 15.02.2016, 22:09 | Message # 1551
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 106
Status: Offline
Quote huishb ()
Ok, thanks. So do I just delete what was in the files and then copy and paste them, or just do copy and paste it in the files all together?


No just copy paste the text in the spoiler section. Then delete all the text in the main.cfg then paste the text onto the main.cfg then save. You should see a substantial fps boost.





AMD FX-8320 8 core @4.0ghz , AMD R9 290 4GB, 8GB DDR3 @1866mhz, 1TB Hard Drive
 
SpaceEngineerDate: Monday, 15.02.2016, 22:15 | Message # 1552
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
Quote Fireinthehole ()
However, I'm having an issue with the selenas. They seem to have cut-off craters. I don't know if this is a further problem with my drivers or if anyone else experience this.

Yes, I fixed this already.

Quote huishb ()
Why is nobody helping me? Guys i need help with lag around black holes!!!

Your GPU is too slow, adjusting config cannot help. You may try this shader (create folder system/shaders/ and copy it there). It may speed up black hole raymarching by factor of 2, so you will have 3 fps :)

Quote LookAtDatDakka ()
SpaceEngineer, would you update a guide on how to make custom catalog object for 0.9.7.4?

After 0.974 release. But everything is the same, just stars now can hace Mass, Radius and Temperature.

Attachments: blackhole.glsl(11Kb)





 
huishbDate: Monday, 15.02.2016, 22:26 | Message # 1553
Astronaut
Group: Users
Pirate
Messages: 72
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
Your GPU is too slow, adjusting config cannot help. You may try this shader (create folder system/shaders/ and copy it there). It may speed up black hole raymarching by factor of 2, so you will have 3 fps :)


It dident help cry Should i just get a better GPU?





Possessor: AMD FX™-4100 Quad-Core Possessor (CPUs), ~3.6 GHz
Memory: 8192MB RAM. Graphics Card: NVIDIA GeForce GT 610. Approx total memory: 4045 MB
 
PlutonianEmpireDate: Monday, 15.02.2016, 22:29 | Message # 1554
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 474
Status: Offline
I just noticed something. I was looking at the_nerervarine's link, and I saw that the "LoaderQeueSizeCPU" and "LoaderQeueSizeGPU" are half their values from previous incarnations of SE, in main.cfg at the bottom section. In RC 1 they are 64 an 128 respectively. In previous versions, they are 128 and 256 respectively. As a result, I was seeing incomplete loading of various planets as well as missing Solar System browser thumbnails. While I think folks with higher end machines need not to worry, setting the Qeue sizes back to 128 and 256 seems to have fixed the issue on my low end machine. smile




Specs: Dell Inspiron 5547 (Laptop); 8 gigabytes of RAM; Processor: Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz; Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit; Graphics: Intel® HD Graphics 4400 (That's all there is :( )
 
AlekDate: Monday, 15.02.2016, 22:31 | Message # 1555
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 318
Status: Offline
Downloaded the new stand-alone and it doesn't have the non-texture-loading problem, so it runs perfectly! Yay, this is awesome, Nice work SpaceEngineer!




Living among the stars, I find my way. I grow in strength through knowledge of the space I occupy, until I become the ruler of my own interstellar empire of sorts. Though The world was made for the day, I was made for the night, and thus, the universe itself is within my destiny.
 
sinsforealDate: Tuesday, 16.02.2016, 00:01 | Message # 1556
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 128
Status: Online
Found a bug with the new sexy pink world and greenworld shaders!

http://i.imgur.com/9KeJFsY.jpg

It has some werid tile formations in the upper atmosphere. And if I go into orbit the atmosphere kind of looks like it is moving even though it is not.

I have a nvidia card which is a gt 740.





"Man once looked up at the stars and wondered, Now all we do is look at our hands and hesitate"
 
SnowfallDate: Tuesday, 16.02.2016, 01:03 | Message # 1557
Space Tourist
Group: Users
Canada
Messages: 30
Status: Offline
SpaceEngineer, Thank you for using my Pluto and Charon textures!
This means a lot to me. = ) <3

Keep up the good work!





sorry for my dyslexia.

never stop imagining beautiful things.
 
WatsisnameDate: Tuesday, 16.02.2016, 01:14 | Message # 1558
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
United States
Messages: 2604
Status: Offline
Quote huishb ()
It dident help cry Should i just get a better GPU?


The new black hole rendering system is very GPU intensive. Which it would be, for how involved the ray-tracing calculations are. I also get only 2-3fps near them. If it bothers you that much, then a stronger GPU probably is the way to go.





 
AlekDate: Tuesday, 16.02.2016, 01:49 | Message # 1559
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 318
Status: Offline
Quote Watsisname ()
2-3fps


I'd say I get about 15 ...How's there such a difference?





Living among the stars, I find my way. I grow in strength through knowledge of the space I occupy, until I become the ruler of my own interstellar empire of sorts. Though The world was made for the day, I was made for the night, and thus, the universe itself is within my destiny.
 
KoshDate: Tuesday, 16.02.2016, 01:54 | Message # 1560
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 29
Status: Offline
First of all I’m getting better frame rates with SE 0.974 RC1 compared with the previous patches. I quickly noticed the improved ring structures, especially around Saturn. It’s nice that the plutonian system has almost all of its textures. Note: Not all of the images and data from New Horizons’ spacecraft are back as of today, but will be later this year. cool

BUGS

1. After you build your ship, and engage the hyper drive to go to another star SE crashes, but if that particular star has planets and one of the planets is selected SE will not crash. It seems not to crash ether if you use the hyper drive to go to other galaxy s.
2. Not all of the objects listed in the catalog search (F3) function are there. Example type in Vela pulsar. It is listed in the catalog, but say’s object not found.
3. The new music functions works fine until you press the (F12) and click on the list, and pick out an individual song by highlighting the particular song with your mouse, then click it. After you do so it crashes. This function worked on SE 0.973 and the 0.974 patches 1-8.

 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Page 104 of 221«12102103104105106220221»
Search: