Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 37 of 37«12353637
Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
SpaceEngineerDate: Thursday, 16.04.2015, 22:59 | Message # 1
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
Please post here all of your reports about bugs or crashes in SpaceEngine. Before you post any bugs, please follow these steps:

  • First of all, make sure you updated your video card drivers. This may solve 99% of all isues.
  • Read the Fixing common issues section below. It is possible that your problem can be solved there.
  • Read the List of known issues section below and make sure that your bugs are not on in it. You can use your browser's word finder to help search the list.
  • If the bug is not on the list then please post it in this thread. Attach to your message a screenshot (if possible) and a log file (it's called the se.log and is located in the SpaceEngine/system/ directory). Only the log file will help us to understand your problem and find a solution!



    Fixing videocard-specific issues

    If you do not know which videocard do you have, open the system/se.log file in the text editor and read the Vendor information in the beginning:

    INITIALIZING OPENGL
    [MT] Vendor: ATI Technologies Inc.


    Then look for a solution for you:

    Nvidia: Major lag spikes


    Nvidia: Water missing on terras, clouds are below the surface


    ATI/AMD: Crash on approaching to the black hole, neutron star or white dwarf, on using ship's hyperdrive, or when enabling the Oculus Rift mode or the Fish Eye mode


    ATI/AMD: Crash on Startup on Windows 10


    Intel HD: Glitchy landscape and textures on planets


    Intel HD: Red clouds on Earth




    Fixing common issues

    1) Obsolete or incompatible drivers


    2) Weak system


    3) System with hybrid graphics (NVidia/ATI + Intel HD)


    4) Artifacts on procedural planets


    5) Frequent crashing while generating planetary surface


    6) Spaceship disappears when far from a star


    7) Blurry textures on Solar system planets


    8) Problems with very high resolution displays


    9) Problems in Windows 10 + AMD/ATI




    List of known issues

    Green items have been fixed for the next release

    Not real bugs, but effects caused by limitations in the engine:


    Real bugs:
  •  
    yaqdarkDate: Sunday, 21.08.2016, 18:39 | Message # 541
    Astronaut
    Group: Users
    Pirate
    Messages: 53
    Status: Offline
    Thanks. Can I really set it to 8192? Or even 16384 if I include my system RAM? Would that even make a difference?
     
    SpaceEngineerDate: Monday, 22.08.2016, 18:47 | Message # 542
    Author of Space Engine
    Group: Administrators
    Russian Federation
    Messages: 4795
    Status: Offline
    Quote yaqdark ()
    Thanks. Can I really set it to 8192?

    You can, but it didn't make any benefit. SE will be RAM-limited, so VRAM usage will not be more than 2-4 Gb. Anyway, SE doesn't need so many memory for now.

    Quote yaqdark ()
    Or even 16384 if I include my system RAM? Would that even make a difference?

    You can't "include system RAM". Video RAM and system RAM are physically different hardware, and have different purpose. They cannot replace each other.





     
    Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
    Page 37 of 37«12353637
    Search: