Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 34 of 37«12323334353637»
Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
SpaceEngineerDate: Thursday, 16.04.2015, 22:59 | Message # 1
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4798
Status: Offline
Please post here all of your reports about bugs or crashes in SpaceEngine. Before you post any bugs, please follow these steps:

  • First of all, make sure you updated your video card drivers. This may solve 99% of all isues.
  • Read the Fixing common issues section below. It is possible that your problem can be solved there.
  • Read the List of known issues section below and make sure that your bugs are not on in it. You can use your browser's word finder to help search the list.
  • If the bug is not on the list then please post it in this thread. Attach to your message a screenshot (if possible) and a log file (it's called the se.log and is located in the SpaceEngine/system/ directory). Only the log file will help us to understand your problem and find a solution!



    Fixing videocard-specific issues

    If you do not know which videocard do you have, open the system/se.log file in the text editor and read the Vendor information in the beginning:

    INITIALIZING OPENGL
    [MT] Vendor: ATI Technologies Inc.


    Then look for a solution for you:

    Nvidia: Major lag spikes


    Nvidia: Water missing on terras, clouds are below the surface


    ATI/AMD: Crash on approaching to the black hole, neutron star or white dwarf, on using ship's hyperdrive, or when enabling the Oculus Rift mode or the Fish Eye mode


    ATI/AMD: Crash on Startup on Windows 10


    Intel HD: Glitchy landscape and textures on planets


    Intel HD: Red clouds on Earth




    Fixing common issues

    1) Obsolete or incompatible drivers


    2) Weak system


    3) System with hybrid graphics (NVidia/ATI + Intel HD)


    4) Artifacts on procedural planets


    5) Frequent crashing while generating planetary surface


    6) Spaceship disappears when far from a star


    7) Blurry textures on Solar system planets


    8) Problems with very high resolution displays


    9) Problems in Windows 10 + AMD/ATI




    List of known issues

    Green items have been fixed for the next release

    Not real bugs, but effects caused by limitations in the engine:


    Real bugs:
  •  
    Flandre-SDMDate: Sunday, 29.05.2016, 01:12 | Message # 496
    Observer
    Group: Newbies
    United States
    Messages: 8
    Status: Offline
    Hello, I am having a recent issue with Space Engine.

    It seems that some particular worlds are not being rendered/produced properly. For example:

    This is supposed to be a TERRA world with life, green islands, and water all around. Instead, I get this bland flat desert with some small fiery volcanoes on the top. This applies to water worlds, deserts, titan, and any other type of terra world, regardless of environment.

    Here's another terra, which just appears completely flat and blind. Do note that the atmosphere and clouds have been disabled to show this more:



    I did not change anything at all. One day it was working fine, the next, I launched SE, and this suddenly happened. The only thing I can think of is that I updated my drivers yesterday, and then this happened. I have not tried to revert back to old drivers yet, but I did reinstall them, and the issue persists. I checked all other games incase my GPU was acting funny, but everything else is working perfect (GTX 980, 8GB OF RAM, i7 3770k). Selenas, ice worlds, blackholes, and galaxies render fine.

    Is this a driver issue, or Space Engine related? Thank you for any assistance, as this is really annoying, and it takes the beauty out of almost 90% of all worlds I find. Please note that I tried different versions of Space Engine, and the issue still persisted. This includes Space Engine 974 and 973

    SE Log:

    Attachments: 1660033.log(50Kb)


    Edited by Flandre-SDM - Sunday, 29.05.2016, 01:19
     
    MosfetDate: Sunday, 29.05.2016, 14:13 | Message # 497
    World Builder
    Group: Users
    Italy
    Messages: 720
    Status: Offline
    Others have reported similar issues after last Nvidia drivers update, so it could be indeed related. Right now I'm using 365.10, and I was going to update but I renounced precisely due to those reports. I'd say you could try going back one version or two, please keep us posted.




    "Time is illusion. Lunchtime doubly so."
    Douglas N. Adams
    My mods
    Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
     
    mdennyhDate: Monday, 30.05.2016, 00:28 | Message # 498
    Observer
    Group: Newbies
    Pirate
    Messages: 8
    Status: Offline
    Quote Flandre-SDM ()
    Hello, I am having a recent issue with Space Engine.

    It seems that some particular worlds are not being rendered/produced properly. For example:


    EXACTLY my problem with SE lately!!! Thank you to pointing this out. Here's my configuration
    Processor: Core i7-6700
    MOBO: ASUS Z170-K
    RAM: 8GB AVEXIR 2400
    GPU: ASUS GTX960 BLACK EDITION OC2GB, driver at 368.22
    Windows 10 64Bit
    Space Engine 0.9.7.4 + rodrigo mod
    (it doesnt matter, I tried to run 0.9.7.2 and 0.9.7.3 vanilla without any mod, reinstalling 0.9.7.4, and same flat-planets problem occured)

    and here is my SE.log and other few 'abnormalities' with my SE installation
    guess I'm gonna fallback my driver soon




    See, no mountains, oceans, nor greenery like a temperate terra with multicellular life planet would have.

    Attachments: 5335120.log(55Kb)
     
    Flandre-SDMDate: Monday, 30.05.2016, 02:34 | Message # 499
    Observer
    Group: Newbies
    United States
    Messages: 8
    Status: Offline
    Ah, I don't want to say I'm glad, but a little relieved that I'm not the only one with this issue. At least I know it's not my computer now at the very least. I'll see if tonight I can revert to an older driver version, and see if it fixes the issue, which I'm sure it will. Thanks for letting me know guys!
     
    mdennyhDate: Monday, 30.05.2016, 15:52 | Message # 500
    Observer
    Group: Newbies
    Pirate
    Messages: 8
    Status: Offline
    Quote Flandre-SDM ()
    I'll see if tonight I can revert to an older driver version, and see if it fixes the issue, which I'm sure it will.

    Yes!! it will. I rolled back to all the way down to 361.91. I skip 362 since I had a little problem with BSOD after I attempted to install that version with multi monitor setup. Whats wrong with you NVIDIA...??
     
    Flandre-SDMDate: Tuesday, 31.05.2016, 22:53 | Message # 501
    Observer
    Group: Newbies
    United States
    Messages: 8
    Status: Offline
    Yea, hopefully it'll be fixed soon or something. It's kind of strange that the drivers actually affected the program in such a way. I wonder what could be the issue, given it actually messed up the generated terrain and what not, since it just works as a display driver. Or maybe there's more to it, and I just don't have the knowledge.

    Edited by Flandre-SDM - Tuesday, 31.05.2016, 22:54
     
    simonecinque1992Date: Wednesday, 22.06.2016, 21:16 | Message # 502
    Pioneer
    Group: Users
    Italy
    Messages: 470
    Status: Offline
    The "Planetary System" button disappeared in RC3 and it was so useful :(


    (don't mind the square in the new button)


    Attachments: 7581550.jpg(126Kb)





    My Mods and Addons

    Packard Bell
    Windows 10 Pro
    Intel® Celeron® CPU 1000M @ 1.80GHz 1.80 GHz
    4 GB
    64 bit Operative System


    Edited by simonecinque1992 - Wednesday, 22.06.2016, 21:34
     
    HarbingerDawnDate: Wednesday, 22.06.2016, 22:16 | Message # 503
    Cosmic Curator
    Group: Administrators
    United States
    Messages: 8714
    Status: Offline
    simonecinque1992, 1) this is NOT the place to post about 0.974 issues, 2) the button IS there, it just changed icons.




    All forum users, please read this!
    My SE mods and addons
    Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
     
    simonecinque1992Date: Thursday, 23.06.2016, 09:44 | Message # 504
    Pioneer
    Group: Users
    Italy
    Messages: 470
    Status: Offline
    HarbingerDawn,
    Code

    1) this is NOT the place to post about 0.974 issues

    Sorry I read 0.9.7.4 >_>

    Code

    2) the button IS there, it just changed icons

    Oh.. found it, thanks! ...and sorry..

    EDIT:
    If this thread is for 0.9.7.2/3 bugs or issues then where's the 0.9.7.4 one? %)
    Because I found a bug on clouds in RC3

    EDIT EDIT: nvm found it





    My Mods and Addons

    Packard Bell
    Windows 10 Pro
    Intel® Celeron® CPU 1000M @ 1.80GHz 1.80 GHz
    4 GB
    64 bit Operative System


    Edited by simonecinque1992 - Thursday, 23.06.2016, 09:52
     
    deejayaechDate: Friday, 24.06.2016, 17:36 | Message # 505
    Space Tourist
    Group: Users
    Pirate
    Messages: 25
    Status: Offline
    help very odd efect near black hole or worm hole yes wormholes are in the game

    Added (24.06.2016, 17:36)
    ---------------------------------------------
    hello is anywon listing???!!!

    Attachments: 3532372.jpg(155Kb) · 5363655.jpg(340Kb)
     
    SpaceEngineerDate: Friday, 24.06.2016, 21:32 | Message # 506
    Author of Space Engine
    Group: Administrators
    Russian Federation
    Messages: 4798
    Status: Offline
    Quote deejayaech ()
    help very odd efect near black hole or worm hole yes wormholes are in the game

    hello is anywon listing???!!!


    Graphics settings -> enable Hi quality black holes





     
    deejayaechDate: Saturday, 25.06.2016, 03:26 | Message # 507
    Space Tourist
    Group: Users
    Pirate
    Messages: 25
    Status: Offline
    I can't it might lag my game to death i have a GTX280

    Added (25.06.2016, 02:51)
    ---------------------------------------------
    and this is a little of topic but did you know wormholes were in the game?!

    Added (25.06.2016, 03:26)
    ---------------------------------------------
    btw sorry im in 0.9.7.4 RC 4

     
    abrasaxDate: Wednesday, 29.06.2016, 12:33 | Message # 508
    Space Tourist
    Group: Users
    Serbia
    Messages: 33
    Status: Offline
    Could you add the visible skybox in fisheye, cylindrical and oculus mode to the list of engine limitations.

    I use SE in our planetarium for my own amusement and the visible skybox distracts from an otherwise awesome experience. I realize it is not a priority and probably not an easy thing to correct considering it would require a new way of rendering non perspective display modes but I would feel a bit better if it was at least on the list of things to do :)

    Also, keep up the good work, this software is worth waiting for!

    PS
    I would like to ask for permission to use SE in our free public shows? We would use it to show galaxy types, black holes, and certain solar system phenomena. We would, of course, put a disclaimer and point people to your website.
     
    rithchilamDate: Thursday, 30.06.2016, 19:15 | Message # 509
    Observer
    Group: Newbies
    Pirate
    Messages: 1
    Status: Offline
    Whenever I get close to solar system planets only, SE crashes on me! I downloaded the planet textures, and it still is a problem. Help and thank you smile
     
    EvilPandaDate: Friday, 08.07.2016, 14:22 | Message # 510
    Observer
    Group: Newbies
    United Kingdom
    Messages: 7
    Status: Offline
    Hi guys, relatively new here but recently I've been attempting to play Space Engine but failing to do so. It launches fine but once I'm at the main menu, the game sometimes instead shows a white screen. After that, it's unresponsive and Windows closes it. I've updated my Radeon graphics card to the latest update and reinstalled Space Engine - both did not work. I'm also using version 0.9.7.4 Release Candidate 3.

    I'll leave my log as an attachment and tell me what I should do to fix it.

    Attachments: 2677974.log(44Kb)
     
    Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
    Page 34 of 37«12323334353637»
    Search: