Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 28 of 37«1226272829303637»
Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
SpaceEngineerDate: Thursday, 16.04.2015, 22:59 | Message # 1
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4798
Status: Offline
Please post here all of your reports about bugs or crashes in SpaceEngine. Before you post any bugs, please follow these steps:

  • First of all, make sure you updated your video card drivers. This may solve 99% of all isues.
  • Read the Fixing common issues section below. It is possible that your problem can be solved there.
  • Read the List of known issues section below and make sure that your bugs are not on in it. You can use your browser's word finder to help search the list.
  • If the bug is not on the list then please post it in this thread. Attach to your message a screenshot (if possible) and a log file (it's called the se.log and is located in the SpaceEngine/system/ directory). Only the log file will help us to understand your problem and find a solution!



    Fixing videocard-specific issues

    If you do not know which videocard do you have, open the system/se.log file in the text editor and read the Vendor information in the beginning:

    INITIALIZING OPENGL
    [MT] Vendor: ATI Technologies Inc.


    Then look for a solution for you:

    Nvidia: Major lag spikes


    Nvidia: Water missing on terras, clouds are below the surface


    ATI/AMD: Crash on approaching to the black hole, neutron star or white dwarf, on using ship's hyperdrive, or when enabling the Oculus Rift mode or the Fish Eye mode


    ATI/AMD: Crash on Startup on Windows 10


    Intel HD: Glitchy landscape and textures on planets


    Intel HD: Red clouds on Earth




    Fixing common issues

    1) Obsolete or incompatible drivers


    2) Weak system


    3) System with hybrid graphics (NVidia/ATI + Intel HD)


    4) Artifacts on procedural planets


    5) Frequent crashing while generating planetary surface


    6) Spaceship disappears when far from a star


    7) Blurry textures on Solar system planets


    8) Problems with very high resolution displays


    9) Problems in Windows 10 + AMD/ATI




    List of known issues

    Green items have been fixed for the next release

    Not real bugs, but effects caused by limitations in the engine:


    Real bugs:
  •  
    BambusmanDate: Saturday, 13.02.2016, 11:14 | Message # 406
    Pioneer
    Group: SE team
    Germany
    Messages: 408
    Status: Offline
    copuuledout, please post only problems with spaceengine.
    any problem that isnt about spaceengine is unnecessary here.
     
    bzzommboDate: Saturday, 13.02.2016, 15:58 | Message # 407
    Observer
    Group: Users
    Pirate
    Messages: 15
    Status: Offline
    EnumSystemLocalesEx wasn't fund in KERNEL32.dll library.
    Previously, it was InitializeCriticalSectionEx, now it's EnumSystemLocalesEx.
    I kinda know coding - when you fix one thing, 10 more errors are made.
     
    KonsiderDate: Saturday, 13.02.2016, 18:41 | Message # 408
    Observer
    Group: Newbies
    United Kingdom
    Messages: 3
    Status: Offline
    Hi guys!

    I have an Optoma 3D dlp active link projector and a GTX 960 card. When I run SE in 3D (active shutter) the left/right is not stable. The 3D will work fine for a moment but then the left/right goes out of sync. When I click the left/right option it fixes it for a few seconds but then it goes out of sync again and I have to untick the left/right option again. This process keeps going on and on and means the 3D is never stable. Any ideas?

    Thanks a lot!

    Attachments: 2817936.log(44Kb)
     
    SpaceEngineerDate: Saturday, 13.02.2016, 18:55 | Message # 409
    Author of Space Engine
    Group: Administrators
    Russian Federation
    Messages: 4798
    Status: Offline
    Konsider, what does SE said when you check shutter 3d mode? If it said what this mode is not supported, this mean it can't find needed functions in the driver. This is because you have NVidia. They disabled regular shutter 3d support to promote their proprietary 3D Vision system. I don't know how to bypass this problem in OpenGL. Are other games work on your system? If so, do they use OpenGL or DirectX? On ATI, everything works good for me.




     
    KonsiderDate: Saturday, 13.02.2016, 19:22 | Message # 410
    Observer
    Group: Newbies
    United Kingdom
    Messages: 3
    Status: Offline
    Hi SpaceEngineer,

    Ah yes, I see SE does say that it is not supported and imitation is used. So far I haven't used the 3D projector for any other 3D games but there seems to be no problem when watching 3D movies. I watch the movies with Corel WinDVD Pro but I am not sure of the technical details, sorry. It is such a pity that I cannot use the 3D with NVidia because when it works for a few seconds it is AMAZING! :)

    Thank you so much for your reply and thank you for all your hard work on an awesome program! I may have to change my graphics card just so I can see SE in 3D smile
     
    bzzommboDate: Saturday, 13.02.2016, 22:44 | Message # 411
    Observer
    Group: Users
    Pirate
    Messages: 15
    Status: Offline
    Hello?
     
    BambusmanDate: Saturday, 13.02.2016, 22:56 | Message # 412
    Pioneer
    Group: SE team
    Germany
    Messages: 408
    Status: Offline
    bzzommbo, attach your log file please.
     
    meellis1998Date: Sunday, 14.02.2016, 01:02 | Message # 413
    Observer
    Group: Newbies
    Pirate
    Messages: 6
    Status: Offline
    I keep get this error null 21 null the space engine is 0.972 angry
     
    BambusmanDate: Sunday, 14.02.2016, 11:42 | Message # 414
    Pioneer
    Group: SE team
    Germany
    Messages: 408
    Status: Offline
    meellis1998, look at the main post of this thread under fixing common issues.
    before you post something look at the forum first if there is an already existing post, question or thread...


    Edited by Bambusman - Sunday, 14.02.2016, 13:41
     
    connorneal2005Date: Sunday, 14.02.2016, 13:31 | Message # 415
    Astronaut
    Group: Users
    Pirate
    Messages: 46
    Status: Offline
    I think we could make Hubble classifications better in 0.9.7.4.8

    The galaxy RG 0-0-0-786 seems to have the wrong hubble classification for it's model.

    The galaxy is classed as SBc

    Here's a screenshot



    It should be an Irregular galaxy thought there are Pros and Cons

    ___________________________________________________________



    ___________________________________________________________

    Another problem (!?)

    There is a star that comes way too close to the central black hole that should be getting spaghettificated



    *You are closer than you think*



    So it should have a VERY unstable orbit.

    Why is this?

    EDIT: The black hole is too big for the star to be spaghettified. The gravity is spread out if it is big smile

    Attachments: 9781460.jpg(183Kb) · 5952694.jpg(572Kb) · 3193146.jpg(506Kb) · 7292003.jpg(572Kb)





    How big is the universe?

    Edited by connorneal2005 - Friday, 19.02.2016, 11:42
     
    bzzommboDate: Sunday, 14.02.2016, 17:16 | Message # 416
    Observer
    Group: Users
    Pirate
    Messages: 15
    Status: Offline
    Here is the log. I checked it, nothing about the error, more about succesfully loading launch photo.
    Attachments: 4234282.log(0Kb)
     
    BambusmanDate: Sunday, 14.02.2016, 17:39 | Message # 417
    Pioneer
    Group: SE team
    Germany
    Messages: 408
    Status: Offline
    bzzommbo, the next patch for SpacEngine 0974 will work with windows xp.
     
    bzzommboDate: Sunday, 14.02.2016, 19:07 | Message # 418
    Observer
    Group: Users
    Pirate
    Messages: 15
    Status: Offline
    Quote Bambusman ()
    bzzommbo, the next patch for SpacEngine 0974 will work with windows xp.


    It was said that 0973 would fix the game, eh... Nevermind, I'm looking forward to play the game normally.
     
    opsee_moo5Date: Monday, 15.02.2016, 19:19 | Message # 419
    Observer
    Group: Newbies
    Tunisia
    Messages: 1
    Status: Offline
    hi space engine dont work is my ram is G 4 And i have realy good G.C.
    BUT THE GAME CRASH AND IF I OPEN LOG FILE HIS TELL ME THIS :
    MT] ERROR: Linking shader "system/shaders/atmo_transm.glsl":

    [MT] Loading shader "system/shaders/blackhole_disk.glsl"
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/blackhole_disk.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:17: 'mat4x4' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/blackhole_disk.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:17: 'mat4x4' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Linking shader "system/shaders/blackhole_disk.glsl":

    [MT] Loading shader "system/shaders/blackhole_warp.glsl"
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/blackhole_warp.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:11: 'layout' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/blackhole_warp.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:23: 'in' : supported in GLSL 1.30 or later
    ERROR: 0:24: 'layout' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Linking shader "system/shaders/blackhole_warp.glsl":

    [MT] Loading shader "system/shaders/ship_warp.glsl"
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/ship_warp.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:12: 'layout' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/ship_warp.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:24: 'in' : supported in GLSL 1.30 or later
    ERROR: 0:25: 'layout' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Linking shader "system/shaders/ship_warp.glsl":

    [MT] Loading shader "system/shaders/get_pixel.glsl"
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/get_pixel.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:9: 'layout' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/get_pixel.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:19: 'layout' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Linking shader "system/shaders/get_pixel.glsl":

    [MT] Loading shader "system/shaders/sun_flare_mark.glsl"
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/sun_flare_mark.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:6: 'mat4x4' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/sun_flare_mark.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:6: 'mat4x4' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Linking shader "system/shaders/sun_flare_mark.glsl":

    [MT] Loading shader "system/shaders/sun_flare_conv.glsl"
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/sun_flare_conv.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:13: 'layout' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/sun_flare_conv.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:25: 'in' : supported in GLSL 1.30 or later
    ERROR: 0:26: 'layout' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Linking shader "system/shaders/sun_flare_conv.glsl":

    [MT] Loading shader "system/shaders/sun_flare_ghost.glsl"
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/sun_flare_ghost.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:5: 'mat4x4' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/sun_flare_ghost.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:5: 'mat4x4' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Linking shader "system/shaders/sun_flare_ghost.glsl":

    [MT] Loading shader "system/shaders/sun_flare_ghost_read.glsl"
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/sun_flare_ghost_read.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:6: 'mat4x4' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/sun_flare_ghost_read.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:6: 'mat4x4' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Linking shader "system/shaders/sun_flare_ghost_read.glsl":

    [MT] Loading shader "system/shaders/billboard.glsl"
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/billboard.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:5: 'mat4x4' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Compiling shader "system/shaders/billboard.glsl":
    ERROR: 0:1: '' : Version number not supported by OGL driver
    ERROR: 0:1: '' : syntax error #version
    ERROR: 0:5: 'mat4x4' : syntax error parse error
    [MT] ERROR: Linking shader "system/shaders/billboard.glsl":

    plz guys help me and sorry for my realy bad eng
     
    MosfetDate: Monday, 15.02.2016, 20:08 | Message # 420
    World Builder
    Group: Users
    Italy
    Messages: 719
    Status: Offline
    hi opsee_moo5, those errors could have been caused by old or faulty drivers of your graphic card.
    Try with updated drivers, check your graphic card manufacturer.
    If you speak French or you are more comfortable with French, there's a brand new Section Française.





    "Time is illusion. Lunchtime doubly so."
    Douglas N. Adams
    My mods
    Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
     
    Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
    Page 28 of 37«1226272829303637»
    Search: