Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 18 of 37«1216171819203637»
Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
SpaceEngineerDate: Thursday, 16.04.2015, 22:59 | Message # 1
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4798
Status: Offline
Please post here all of your reports about bugs or crashes in SpaceEngine. Before you post any bugs, please follow these steps:

  • First of all, make sure you updated your video card drivers. This may solve 99% of all isues.
  • Read the Fixing common issues section below. It is possible that your problem can be solved there.
  • Read the List of known issues section below and make sure that your bugs are not on in it. You can use your browser's word finder to help search the list.
  • If the bug is not on the list then please post it in this thread. Attach to your message a screenshot (if possible) and a log file (it's called the se.log and is located in the SpaceEngine/system/ directory). Only the log file will help us to understand your problem and find a solution!



    Fixing videocard-specific issues

    If you do not know which videocard do you have, open the system/se.log file in the text editor and read the Vendor information in the beginning:

    INITIALIZING OPENGL
    [MT] Vendor: ATI Technologies Inc.


    Then look for a solution for you:

    Nvidia: Major lag spikes


    Nvidia: Water missing on terras, clouds are below the surface


    ATI/AMD: Crash on approaching to the black hole, neutron star or white dwarf, on using ship's hyperdrive, or when enabling the Oculus Rift mode or the Fish Eye mode


    ATI/AMD: Crash on Startup on Windows 10


    Intel HD: Glitchy landscape and textures on planets


    Intel HD: Red clouds on Earth




    Fixing common issues

    1) Obsolete or incompatible drivers


    2) Weak system


    3) System with hybrid graphics (NVidia/ATI + Intel HD)


    4) Artifacts on procedural planets


    5) Frequent crashing while generating planetary surface


    6) Spaceship disappears when far from a star


    7) Blurry textures on Solar system planets


    8) Problems with very high resolution displays


    9) Problems in Windows 10 + AMD/ATI




    List of known issues

    Green items have been fixed for the next release

    Not real bugs, but effects caused by limitations in the engine:


    Real bugs:
  •  
    AerospacefagDate: Tuesday, 04.08.2015, 23:07 | Message # 256
    Pioneer
    Group: Users
    Russian Federation
    Messages: 401
    Status: Offline
    minercreep511, try to find out the place where your camera is. Press F3 and type "Earth", "Sol" or "Milky Way" to select the home region, or just use Shift+H to cycle through. If it's too far away (a billions of light years), you are in the outer zone of space, after something went wrong with the program. Press "G" to return to selected object. Otherwise try to use F6 to directly go to places.
     
    HarbingerDawnDate: Tuesday, 04.08.2015, 23:12 | Message # 257
    Cosmic Curator
    Group: Administrators
    United States
    Messages: 8714
    Status: Offline
    Quote minercreep511 ()
    what can i do to fix this?

    Post your log file as mentioned in the opening post.





    All forum users, please read this!
    My SE mods and addons
    Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
     
    minercreep511Date: Wednesday, 05.08.2015, 17:37 | Message # 258
    Observer
    Group: Newbies
    Pirate
    Messages: 3
    Status: Offline
    Thanks Aerospacefag, it worked. smile
     
    Markush100Date: Thursday, 06.08.2015, 09:50 | Message # 259
    Observer
    Group: Newbies
    Macedonia
    Messages: 4
    Status: Offline
    why does Space engine say "Space Engine has stopped working" when i open it?

    Added (06.08.2015, 09:50)
    ---------------------------------------------
    Problem Event Name: BEX
    Application Name: SpaceEngine.exe
    Application Version: 0.9.7.2
    Application Timestamp: 549da900
    Fault Module Name: SpaceEngine.exe
    Fault Module Version: 0.9.7.2
    Fault Module Timestamp: 549da900
    Exception Offset: 000abcc2
    Exception Code: c0000417
    Exception Data: 00000000
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 3cc3
    Additional Information 2: 3cc3e5e140f18763c6f3bd3e34639414
    Additional Information 3: b7d9
    Additional Information 4: b7d9da6ecd26bf9014f7664e01e55a0a

    Here is the info


    Edited by Markush100 - Thursday, 06.08.2015, 09:50
     
    BambusmanDate: Thursday, 06.08.2015, 14:16 | Message # 260
    Pioneer
    Group: SE team
    Germany
    Messages: 408
    Status: Offline
    Markush100, post your log file please.
     
    Natester2013Date: Friday, 07.08.2015, 01:54 | Message # 261
    Space Tourist
    Group: Users
    United States
    Messages: 26
    Status: Offline
    When I explore through large nebula, it sometimes causes my graphics display driver to crash, although not causing a blue screen of death. The graphics (APU) on my computer is A4-5000 (Kabini 1.5 ghz quad-core) with AMD Radeon HD 8330 (512 MB). Other than that, no problems with SpaceEngine. Could it be with the APU I'm using? I didn't have any problems on my old computer. I had hard disk drive troubles on my old computer, which is why i got a new computer. Thank goodness I got everything backed up.

    FYI: The APU on my old computer was A6-3620 (2.2 ghz) with AMD Radeon HD 6530D (512 MB). Never had any issues on this APU.
     
    Markush100Date: Saturday, 08.08.2015, 11:40 | Message # 262
    Observer
    Group: Newbies
    Macedonia
    Messages: 4
    Status: Offline
    Im sorry but how do i access log?

    Edited by Markush100 - Saturday, 08.08.2015, 11:40
     
    spacerDate: Saturday, 08.08.2015, 19:26 | Message # 263
    Star Engineer
    Group: Users
    Israel
    Messages: 1258
    Status: Offline
    Markush100, press pick a file. than go to SpaceEngine 0.972\system
    the log should be there. for me the name of the log is "se"





    "we began as wanderers, and we are wanderers still"
    -carl sagan

    -space engine photographer
     
    iTzDate: Saturday, 08.08.2015, 20:40 | Message # 264
    Astronaut
    Group: Users
    United States
    Messages: 49
    Status: Offline
    I tried doing the Intel HD fix for a glitchy landscape, but I'm still getting the problem among other things like boxes over lens flares. Does anyone know how I can fix it?
    Attachments: 1060109.png(398Kb) · 3867747.png(140Kb)
     
    NolDate: Sunday, 09.08.2015, 09:04 | Message # 265
    Space Pilot
    Group: Users
    Germany
    Messages: 97
    Status: Offline
    davidmegatron2096, Have you tried deleting the atioglxx.dll file in the system folder? It worked out for me.




    "Eins - Hier kommt die Sonne
    Zwei - Hier kommt die Sonne
    Drei - Sie ist der hellste Stern von allen
    Vier - Hier kommt die Sonne"

    -Rammstein, Sonne, Mutter, 2001
     
    little_ponkDate: Monday, 10.08.2015, 16:02 | Message # 266
    Observer
    Group: Newbies
    France
    Messages: 2
    Status: Offline
    hi guys,

    I got a little poroblem... I just DL se and I can't open it. When I try to start it nothing happen, and I don't even have the se.log file on the system folder. Any idea??
     
    VoekoevakaDate: Monday, 10.08.2015, 23:04 | Message # 267
    World Builder
    Group: SE team
    France
    Messages: 1016
    Status: Offline
    If it is in the program files folder, move it on another folder.




    Want some music of mine ? Please go here !

     
    little_ponkDate: Tuesday, 11.08.2015, 22:41 | Message # 268
    Observer
    Group: Newbies
    France
    Messages: 2
    Status: Offline
    Thanks, I run it using the administor mode, but I've got an other problem now, it shuts during the initializing phase. This in the se.log

    SpaceEngine Version 0.9.7.3 beta

    STARTING
    Loading script "config/main.cfg"
    [MT] Loading script "config/universe.cfg"
    [MT] Loading script "config/user.cfg"
    [MT] Loading image "textures/common/splash01.jpg"
    [MT] 19 localizations found
    DONE

    INITIALIZING OPENAL
    [MT] Vendor: Creative Labs Inc.
    [MT] Renderer: Software
    [MT] OpenAL Version: OpenAL 1.0
    [MT] OpenAL Extentions: EAX 2.0, EAX 3.0, EAX Unified, and EAX-AC3
    [MT] ALC Default device specifier: DirectSound3D
    [MT] ALC Device specifier: DirectSound
    [MT] ALC Extensions:
    [MT] Loading default sounds
    [MT] Loading sound "music/sounds/default_button.ogg"
    DONE

    INITIALIZING LOADER
    [MT] Number of CPUs: 2
    [MT] Loader threads: 1
    [MT] RAM granularty: 4 kb
    [MT] Total RAM: 4095 Mb
    [MT] Available RAM: 3941 Mb
    [MT] Physical VRAM: ERROR
    [MT] Available VRAM: UNSUPPORTED
    [MT] Max. used VRAM: 1536 Mb
    [MT] Searching for pak files
    [MT] Loading "catalogs/Catalogs0973.pak": 2 folders, 9 files
    [MT] Loading "catalogs/CatalogsSE.pak": 5 folders, 24 files
    [MT] Loading "locale/Fonts.pak": 0 folders, 8 files
    [MT] Loading "models/atmospheres/Atmospheres.pak": 0 folders, 10 files
    [MT] Loading "models/spacecrafts/ShipsModelsSE.pak": 2 folders, 110 files
    [MT] Loading "system/shaders.pak": 1 folders, 121 files
    [MT] Loading "textures/common/CommonTex0973.pak": 0 folders, 15 files
    [MT] Loading "textures/common/CommonTexSE.pak": 0 folders, 16 files
    [MT] Loading "textures/galaxies/GalaxiesTexSE.pak": 0 folders, 177 files
    [MT] Loading "textures/nebulae/NebulaeTexSE.pak": 0 folders, 53 files
    [MT] Loading "textures/planets/PlanetsTex0973.pak": 56 folders, 5114 files
    [MT] Loading "textures/planets/PlanetsTexSE.pak": 362 folders, 33958 files
    [MT] Loading "textures/spacecrafts/ShipsTexSE.pak": 3 folders, 35 files
    [MT] Total: 39650 files in 13 paks
    [MT] Initializing the filesystem data
    DONE

    INITIALIZING OCULUS RIFT
    [MT] Oculus Rift HMD not detected, using virtual debug HMD
     
    Erik3EDate: Tuesday, 18.08.2015, 00:07 | Message # 269
    Observer
    Group: Newbies
    Sweden
    Messages: 6
    Status: Offline
    Alright, this will be my first post on this forum. Awesome game, got it 2 days ago and have been playing around quite a bit.

    Now I am not sure if this is bug or something but I have this problem where the Orbital red circle for spaceships disappear randomly. Not sure if it is a bug or if I am pressing some button that activates/deactivate it. If it is some button I am missing please feel fre to move my post to the appropriate thread to ask the question.

    /Thanks in advance smile
     
    jkirchmanDate: Saturday, 22.08.2015, 00:58 | Message # 270
    Observer
    Group: Users
    Pirate
    Messages: 18
    Status: Offline
    Halp, my whole solar system is not found! I added a bunch of galaxy mods but have no clue when I would have altered the solar system in anyway. If anyone knows how the catalog works or has catalog code for the solar system I would greatly appreciate it cry
     
    Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
    Page 18 of 37«1216171819203637»
    Search: