Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 371233637»
Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
SpaceEngineerDate: Thursday, 16.04.2015, 22:59 | Message # 1
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
Please post here all of your reports about bugs or crashes in SpaceEngine. Before you post any bugs, please follow these steps:

  • First of all, make sure you updated your video card drivers. This may solve 99% of all isues.
  • Read the Fixing common issues section below. It is possible that your problem can be solved there.
  • Read the List of known issues section below and make sure that your bugs are not on in it. You can use your browser's word finder to help search the list.
  • If the bug is not on the list then please post it in this thread. Attach to your message a screenshot (if possible) and a log file (it's called the se.log and is located in the SpaceEngine/system/ directory). Only the log file will help us to understand your problem and find a solution!



    Fixing videocard-specific issues

    If you do not know which videocard do you have, open the system/se.log file in the text editor and read the Vendor information in the beginning:

    INITIALIZING OPENGL
    [MT] Vendor: ATI Technologies Inc.


    Then look for a solution for you:

    Nvidia: Major lag spikes


    Nvidia: Water missing on terras, clouds are below the surface


    ATI/AMD: Crash on approaching to the black hole, neutron star or white dwarf, on using ship's hyperdrive, or when enabling the Oculus Rift mode or the Fish Eye mode


    ATI/AMD: Crash on Startup on Windows 10


    Intel HD: Glitchy landscape and textures on planets


    Intel HD: Red clouds on Earth




    Fixing common issues

    1) Obsolete or incompatible drivers


    2) Weak system


    3) System with hybrid graphics (NVidia/ATI + Intel HD)


    4) Artifacts on procedural planets


    5) Frequent crashing while generating planetary surface


    6) Spaceship disappears when far from a star


    7) Blurry textures on Solar system planets


    8) Problems with very high resolution displays


    9) Problems in Windows 10 + AMD/ATI




    List of known issues

    Green items have been fixed for the next release

    Not real bugs, but effects caused by limitations in the engine:


    Real bugs:
  •  
    Joey_PenguinDate: Friday, 17.04.2015, 03:33 | Message # 2
    Pioneer
    Group: Users
    United States
    Messages: 311
    Status: Offline
    I found these where lava flows should be:




    EDIT: Here's the se.log

    Attachments: 1817070.log(32Kb) · 9671160.jpg(134Kb) · 5607361.jpg(206Kb)





    Careful. The PLATT Collective has spurs.

    Edited by Joey_Penguin - Friday, 17.04.2015, 21:17
     
    HarbingerDawnDate: Friday, 17.04.2015, 05:02 | Message # 3
    Cosmic Curator
    Group: Administrators
    United States
    Messages: 8711
    Status: Offline
    Joey_Penguin, please attach your log.




    All forum users, please read this!
    My SE mods and addons
    Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
     
    masterchief117kdDate: Friday, 17.04.2015, 11:44 | Message # 4
    Astronaut
    Group: Users
    Canada
    Messages: 55
    Status: Offline
    hi please help to stop space engine from lagging is there any programs that can stop it from lagging help sad
     
    Billy_MayesDate: Friday, 17.04.2015, 13:17 | Message # 5
    Pioneer
    Group: Users
    Finland
    Messages: 485
    Status: Offline
    masterchief117kd, what graphics card and how much Vram do you have?




    AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz Quad-Core - AMD Radeon HD 6950 2GB VRAM - 4GB RAM - 1680x1050 75 Hz Samsung screen
     
    masterchief117kdDate: Friday, 17.04.2015, 15:34 | Message # 6
    Astronaut
    Group: Users
    Canada
    Messages: 55
    Status: Offline
    Added (17.04.2015, 13:44)
    ---------------------------------------------
    billy mayes my graphics card : HD 7750 series Vram : 8.00 GB

    Added (17.04.2015, 15:34)
    ---------------------------------------------
    hi space engineer umm space engine 0.9.7.3 keeps lagging how can i fix this help or what program to help reduce lag

    Edited by masterchief117kd - Friday, 17.04.2015, 14:49
     
    QuontexDate: Friday, 17.04.2015, 16:04 | Message # 7
    Explorer
    Group: Users
    Australia
    Messages: 155
    Status: Offline
    Quote masterchief117kd ()
    hi space engineer umm space engine 0.9.7.3 keeps lagging how can i fix this help or what program to help reduce lag

    Firstly try disabling star motion blur, That can help alot.

    There is a number of things that can contribute to lag, Try closing programs that use alot of RAM and/or CPU. Also what resolution are you running? That can help aswell, If you run a 4K display that would deficit you in a big way. But also just lowering the setting can help. I reccomend LOD, AA, Anisotropy and motion blur. Try lowering those settings aswell.





     
    the_nerervarineDate: Friday, 17.04.2015, 17:24 | Message # 8
    Space Pilot
    Group: Users
    United States
    Messages: 106
    Status: Offline
    Great release. Looks fantastic and I love how fast the planets load now. Even at 0 LOD.

    @Master Chief- It is a bit more frame ratey (Laggy) compared to 972. You have a good system don't get me wrong but even I have lagging issues and I have a high end rig.





    AMD FX-8320 8 core @4.0ghz , AMD R9 290 4GB, 8GB DDR3 @1866mhz, 1TB Hard Drive
     
    morbiusgreenDate: Friday, 17.04.2015, 18:07 | Message # 9
    Observer
    Group: Newbies
    Pirate
    Messages: 2
    Status: Offline
    I noticed that whenever aurora is toggled, I lag and my FPS shoots down to nearly one whenever I get close to a planet. If I disable it or keep the old aurora shader file in, it works fine.
     
    masterchief117kdDate: Friday, 17.04.2015, 19:18 | Message # 10
    Astronaut
    Group: Users
    Canada
    Messages: 55
    Status: Offline
    hi Quontex what is 4k display ?
     
    NolDate: Friday, 17.04.2015, 19:31 | Message # 11
    Space Pilot
    Group: Users
    Germany
    Messages: 97
    Status: Offline
    masterchief117kd, A Monitor that can Display anything in 4K, also known as Ultra-HD.




    "Eins - Hier kommt die Sonne
    Zwei - Hier kommt die Sonne
    Drei - Sie ist der hellste Stern von allen
    Vier - Hier kommt die Sonne"

    -Rammstein, Sonne, Mutter, 2001
     
    masterchief117kdDate: Friday, 17.04.2015, 19:45 | Message # 12
    Astronaut
    Group: Users
    Canada
    Messages: 55
    Status: Offline
    nol how do you fix it
     
    SpaceHopperDate: Friday, 17.04.2015, 20:04 | Message # 13
    Explorer
    Group: Users
    United States
    Messages: 183
    Status: Offline
    I have a question. I downloaded the .zip file over Yandex, but it is not readable. Why?




    3.14% of all seafarers are PIrates.
    ***
    Got Mole Problems? Call Avogadro at 602-1023
    ***
    Google Search my picture to discover whom it depicteth.
     
    masterchief117kdDate: Friday, 17.04.2015, 20:09 | Message # 14
    Astronaut
    Group: Users
    Canada
    Messages: 55
    Status: Offline
    Quote SpaceHopper ()
    I have a question. I downloaded the .zip file over Yandex, but it is not readable. Why?
    i downloaded mine from spaceengine


    Edited by masterchief117kd - Friday, 17.04.2015, 20:11
     
    MosfetDate: Friday, 17.04.2015, 20:19 | Message # 15
    World Builder
    Group: Users
    Italy
    Messages: 709
    Status: Offline
    SpaceHopper, probably the downloaded zip is damaged, with huge files this happens sometimes. Try downloading again.




    "Time is illusion. Lunchtime doubly so."
    Douglas N. Adams
    My mods
    Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
     
    Forum » SpaceEngine » Archive » Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.7.3
    Page 1 of 371233637»
    Search: