RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 712367»
Forum » SpaceEngine » Archive » Star Trek Systems (Also warp speed for SpaceEngine)
Star Trek Systems
DoctorOfSpaceDate: Thursday, 19.02.2015, 17:09 | Message # 1
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
-May 1st 2015 note
Fixed 3 system files (Betazed, Idran, Ferenginar), they are attached in a zip file to this post. They will fix the console spam about parentbody error. Extract the zip and place the 3 catalog files in Catalogs/Planets




How to install:

Download the StarTrek.pak file
DOWNLOAD

Place the StarTrek.pak into the Catalogs folder

Open Universe.cfg in a text editor

Under Stars section add
Code

               "catalogs/stars/TrekStars.sc"


Under Planets section add
Code

               "catalogs/Planets/TrekAndoria.sc"
               "catalogs/Planets/TrekBajor.sc"
               "catalogs/Planets/TrekBetazed.sc"
               "catalogs/Planets/TrekCardassia.sc"
               "catalogs/Planets/TrekChintoka.sc"
               "catalogs/Planets/TrekFerengi.sc"
               "catalogs/Planets/TrekIdran.sc"
               "catalogs/Planets/TrekKlingon.sc"
               "catalogs/Planets/TrekRisa.sc"
               "catalogs/Planets/TrekRomulus.sc"
               "catalogs/Planets/TrekVulcan.sc"



Screenshots








The Vulcan system was originally made and released by Spica from these forums and has been updated for 0.9.7.2 by myself and Destructor1701

This addon was created by myself, DoctorOfSpace, with help, testing, and adjustments from Destructor1701 and SpaceEngineer.

Many star locations are rough estimates using sourced materials from Celestia, Star Charts, technical manuals, Star Trek Online, Memory-Alpha, and Memory-Beta. Many of the planetary orbits are unrealistic or strange since Trek is not entirely known for being scientifically accurate.

There are no night lights as I went purely procedural with my own tweaks and adjustments to known Trek information.

Idran is a system with no information in Trek lore but in Star Trek Online it has 2 large blue giant planets so I included those and let the engine procedurally generate the rest.

The most in depth system is Bajor which took me around 5 days to finish, the system layout is 99% accurate to the known charts in Star Trek. Many of the distances I triangulated or guesstimated from known distance values on memory-alpha and/or memory-beta.

This addon comes with the following systems.
Andorian System
Bajoran System / Alpha Wormhole
Betazed System
Cardassian System
Chin'toka System
Ferengi System
Gamma Wormhole
Idran System
Klingon(Klinzhai) System
Risan System
Romulan (Eisn) System
Vulcan System

The wormholes are nonfunctional and most likely never will function in SE.


Warp Speed Chart for SpaceEngine

Attachments: FixedSTsys.zip(458Kb)





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
NolDate: Thursday, 19.02.2015, 19:17 | Message # 2
Space Pilot
Group: Users
Germany
Messages: 97
Status: Offline
Awesome! Thank you!


Attachments: 7627083.jpg(293Kb)





"Eins - Hier kommt die Sonne
Zwei - Hier kommt die Sonne
Drei - Sie ist der hellste Stern von allen
Vier - Hier kommt die Sonne"

-Rammstein, Sonne, Mutter, 2001


Edited by Nol - Thursday, 19.02.2015, 19:36
 
RockoRocksDate: Thursday, 19.02.2015, 20:05 | Message # 3
World Builder
Group: Users
Belgium
Messages: 673
Status: Offline
Those are some amazing systems! Thanks! Makes my own Star Wars systems look amateuristic and dull :P

Anyways, do those screenshots use any adjustments besides custom cloud shader and ReShade?





I will be inactive on this forum for the time being. Might come back eventually

AMD AR-3305M APU w/ Radeon HD 1.90 GHz 6,00 GB RAM
 
DoctorOfSpaceDate: Thursday, 19.02.2015, 21:06 | Message # 4
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote RockoRocks ()
Makes my own Star Wars systems look amateuristic and dull


Not sure how. Your addon has far more than mine. I am not sure to what extent you went to in doing yours but for mine I spent most of the time researching and discussing with Destructor1701.

Some examples that you can compare my addon planets with

Here is the chart for the Bajoran system


Here is how they present Bajor and one of it's moons


Cardassia


Qo'noS



Idran in Star Trek Online


For the most part I was left with a lot of wiggle room for artistic expression. I even spent some time sculpting the planet surfaces to make them a bit more unique and closer to some of the expanded universe. When procedural lights are added I will add them to these worlds.

Quote RockoRocks ()
do those screenshots use any adjustments besides custom cloud shader and ReShade?


Nope. The only difference from stock SE is my custom cloud addon and my personal Reshade config that I posted in the Reshade thread.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
TuskinDate: Sunday, 22.02.2015, 21:33 | Message # 5
Space Pilot
Group: Users
Canada
Messages: 94
Status: Offline
Haha wow, I just quit Star Trek Online wondering if anyone was going to make Star Trek systems for SE, and then bam. I see this.

Qo'noS looks to be about 2/3 water with one large landmass, though I don't know if that is a bug or done on purpose.

The rest of the planets appear to be fine though. I love it.

Terok Nor around Bajor, just as it should be tongue



Edited by Tuskin - Sunday, 22.02.2015, 22:40
 
DoctorOfSpaceDate: Sunday, 22.02.2015, 22:42 | Message # 6
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote Tuskin ()
Qo'noS looks to be about 2/3 water with one large landmass, though I don't know if that is a bug or done on purpose.


For Qo'noS I used mostly memory beta
http://memory-beta.wikia.com/wiki/Qo%27noS


Quote Tuskin ()
Vulcan is completely black.


I am not sure what would cause that huh

Quote Tuskin ()
Terok Nor around Bajor, just as it should be


Did you disable nightside lights or are you getting the weird black window glitch?





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
TuskinDate: Sunday, 22.02.2015, 22:50 | Message # 7
Space Pilot
Group: Users
Canada
Messages: 94
Status: Offline
Vulcan seems to have fixed itself, must have been a fluke, I touched nothing.

And yeah I'm getting black windows for somereason, night lights are on. the Power core is glowing.

A suggestion, I have no clue if it is even possible but

http://en.memory-alpha.org/wiki/Denorios_belt

Is it possible to add that in the Bajor system somehow? Maybe as a really small nebula? Just a suggestion.

Also it is Pretty clever on how you made the 2 ends of the Wormhole. I would really not have thought of that, I would have tried a custom model or something.


Edited by Tuskin - Sunday, 22.02.2015, 22:53
 
DoctorOfSpaceDate: Sunday, 22.02.2015, 22:55 | Message # 8
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote Tuskin ()
Is it possible to add that in the Bajor system somehow?


Nope. Clipping errors and finicky imprecise nebula placement makes it nigh impossible and graphically ugly.

Quote Tuskin ()
And yeah I'm getting black windows for somereason, night lights are on. the Power core is glowing.


I'm gonna take a guess you use ATI

DS9 should look like this





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
TuskinDate: Sunday, 22.02.2015, 22:56 | Message # 9
Space Pilot
Group: Users
Canada
Messages: 94
Status: Offline
Quote DoctorOfSpace ()
Nope. Clipping errors and finicky imprecise nebula placement makes it nigh impossible and graphically ugly.


Ah alright, didn't hurt to ask.

Quote DoctorOfSpace ()
I'm gonna take a guess you use ATI


Nope I'm using Nvidia now. Lights are working on the other models.


Edited by Tuskin - Sunday, 22.02.2015, 22:57
 
DoctorOfSpaceDate: Sunday, 22.02.2015, 22:58 | Message # 10
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote Tuskin ()
Nope I'm using Nvidia now. Lights are working on the other models.


Try extracting from the pak file. Other than that I don't know why it keeps happening to people. I had that issue on my end but it fixed itself, Destructor1701 and a few others had it on ATI and I don't think they've found a fix.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
TuskinDate: Sunday, 22.02.2015, 23:00 | Message # 11
Space Pilot
Group: Users
Canada
Messages: 94
Status: Offline
Extracting the textures fixed it.

Also that Video with DS9 is p. cool



Edited by Tuskin - Sunday, 22.02.2015, 23:01
 
DoctorOfSpaceDate: Sunday, 22.02.2015, 23:06 | Message # 12
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Good to know extracting fixed it. happy




Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
TuskinDate: Sunday, 22.02.2015, 23:40 | Message # 13
Space Pilot
Group: Users
Canada
Messages: 94
Status: Offline
What we need now is a USS Defiant biggrin
 
DoctorOfSpaceDate: Sunday, 22.02.2015, 23:41 | Message # 14
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Way ahead of you





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
Ex_Date: Wednesday, 04.03.2015, 01:43 | Message # 15
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 5
Status: Offline
i'll have to download this new system and try it. The old Vulcan system I downloaded procedurally generated a T'Khasi (Vulcan's true planetary name) with far too much water. There should only be a couple large seas, with no oceans covering large portions of the planet.

Edit: T'Khasi is also known for its iconic "Mt. Seleya", which is a large mountain with a large pillar-like structure, rising out of the desert.

Thanks for doing this! (Since waiting for Star Trek Excalibur to get done may take forever, and we need a Trek sandbox to play in.)


Edited by Ex_ - Wednesday, 04.03.2015, 01:44
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Star Trek Systems (Also warp speed for SpaceEngine)
Page 1 of 712367»
Search: