RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 8 of 16«126789101516»
Forum » SpaceEngine » Archive » Bug Reports for Version 0.95 (Please post here any bugs you find in SpaceEngine)
Bug Reports for Version 0.95
Vinny1000000Date: Wednesday, 21.12.2011, 06:55 | Message # 106
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 8
Status: Offline
Hi, Duke!

Got it! I'll be doing that in several days, I'm kind of busy right now. I'll post you a file as soon as I can. Thanks!

Cheers,
Vincent
 
HardtsDate: Friday, 20.01.2012, 00:05 | Message # 107
Space Pilot
Group: Users
Denmark
Messages: 112
Status: Offline
EDIT: This is no bug, I am an idiot...
Video deleted


Blue lines across horizon at ground level

This unfortunately makes it hard to record ground footage - I didn't see the error posted anywhere else.
I happens much, but not all of the time - and not on all planet types.
Planet is a temperate terra.

Video to illustrate the bug:
http://www.youtube.com/watch?v=OGuzpxN1CpY
(Video is private unless you have the link)

Attachments: 8073741.jpg(170Kb)





i5 2500k 3,3 GHz @3,6GHz
8 GB 1600 MHz DDR3
3HDD (1TB+500GB+320GB)
Gainward Gtx 460 1GB
2 monitors: Samsung 27" P2770, 22" Samsung BW226
+A sh*tload of palmtree's around my computer :)


Edited by Hardts - Saturday, 21.01.2012, 18:51
 
SpaceEngineerDate: Friday, 20.01.2012, 09:55 | Message # 108
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
This artifact is caused by atmosphere code. On a terra you may try to disable option "Atmo from sea level" - it makes atmosphere less dense, but reduces this artifact. On a desert planet just find higher areas.

*





 
HardtsDate: Saturday, 21.01.2012, 18:50 | Message # 109
Space Pilot
Group: Users
Denmark
Messages: 112
Status: Offline
Ahh.... I feel like an idiot now biggrin




i5 2500k 3,3 GHz @3,6GHz
8 GB 1600 MHz DDR3
3HDD (1TB+500GB+320GB)
Gainward Gtx 460 1GB
2 monitors: Samsung 27" P2770, 22" Samsung BW226
+A sh*tload of palmtree's around my computer :)
 
HardtsDate: Saturday, 21.01.2012, 19:19 | Message # 110
Space Pilot
Group: Users
Denmark
Messages: 112
Status: Offline
I'll try again though;
I have a problem trying to record with the internal recording system.
What I am trying to do is record a timelapse x100 sunset while slowly paning and to one side and up, while moving sideways.
It always crashes when I do this - and the log doesn't apper to show any details

I've tried:

- Not moving sideways
- Different timescale (x30, and less)

LOG

RUNNING ENGINE

...................

Loading model "cache/models/galaxies/SBc.gm"
Loading image "data/textures/galaxies/IC342.png"
Loading image "data/textures/galaxies/IC342_sys.jpg"
Creating cluster model "RC_open_12"
Creating cluster model "RC_open_7"
Creating cluster model "M 15/NGC 7078"
Creating cluster model "M 2/NGC 7089"
Creating cluster model "RC_open_17"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_light1.glv"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_sun_light1.glf"
Loading atmosphere model "data/models/atmospheres/Neptune.atm"
Loading shader "cache/shaders/glsl/rings_light2.glv"
Loading shader "cache/shaders/glsl/rings_light2.glf"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_light2.glv"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_light2.glf"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_light1.glv"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_sun_light1.glf"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_rings_light2.glv"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_water_rings_light2.glf"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_rings_light1.glv"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_transp_rings_light1.glf"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_rings_light2.glv"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_water_rings_atm_light2.glf"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_rings_light1.glv"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_transp_rings_atm_light1.glf"
Loading shader "cache/shaders/glsl/sky_light2.glv"
Loading shader "cache/shaders/glsl/sky_light2.glf"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_rings_light2.glv"
Loading shader "cache/shaders/glsl/planet_diff_bump_transp_rings_atm_light2.glf"
Start recording: "screenshots/capture/00000000.jpg

EDIT:

I've just tried to use fraps instead - and the same thing happens.
It seems then, that it hasn't got anything to do with the recording system, but instead perhaps - it happens when you speed up time

Log

See attached file

EDIT:

It doesn't seem to happen when I'm not recording

Attachments: 9262664.log(20Kb)





i5 2500k 3,3 GHz @3,6GHz
8 GB 1600 MHz DDR3
3HDD (1TB+500GB+320GB)
Gainward Gtx 460 1GB
2 monitors: Samsung 27" P2770, 22" Samsung BW226
+A sh*tload of palmtree's around my computer :)


Edited by Hardts - Sunday, 22.01.2012, 18:36
 
DevonXDate: Sunday, 22.01.2012, 02:41 | Message # 111
Space Pilot
Group: Users
Norway
Messages: 113
Status: Offline
I think im just gonna upload all the logs when i crash. (not that often) So it would be more easy to find the problem biggrin
(Log is attached)

Attachments: 0089426.log(49Kb)
 
SpaceEngineerDate: Sunday, 22.01.2012, 12:37 | Message # 112
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Hardts, The log says nothing. Did you have 1024Mb of video memory? Try disablng 3D water and clouds.

DevonX, you have this error:
ERROR: TLandQuadtree::PassNode(): Unexpected deleting of child node!
This is known issue that will be fixed in next version.

*





 
HardtsDate: Sunday, 22.01.2012, 18:45 | Message # 113
Space Pilot
Group: Users
Denmark
Messages: 112
Status: Offline
Quote (SpaceEngineer)
Hardts, The log says nothing. Did you have 1024Mb of video memory? Try disablng 3D water and clouds.


Ah well, no I couldn't see anything in either - not being a programmer of course, but anyway...
I've attached the entire log instead of just the last fragment, that's at least a much better idea, and I'll be sure to do this in the future.

You know, the funny thing is that I work (under education at least) in an IT company, and part of my job is reporting errors - and that encompasses amongst other things - Creating cases/tickets where I describe a certain problem, and perhaps attach a log or a database backup or whatever. Still, I seem to fail in doing such things properly here - but I would also say that it probably has a lot to do with patience, or lack of same.. Enough of that, I am in an introspective mood I think.
Btw I don't just report errors expecting you to fix them right here and now, it's also for the benefit of Space Engine of course.

Anyway - disabling 3D-water? - Done, did so a long time ago because it lead to constant crashes.
Disable the clouds? I'd rather not, but if that's one possible solution I'll try it.
Thanks





i5 2500k 3,3 GHz @3,6GHz
8 GB 1600 MHz DDR3
3HDD (1TB+500GB+320GB)
Gainward Gtx 460 1GB
2 monitors: Samsung 27" P2770, 22" Samsung BW226
+A sh*tload of palmtree's around my computer :)
 
DevonXDate: Sunday, 22.01.2012, 18:57 | Message # 114
Space Pilot
Group: Users
Norway
Messages: 113
Status: Offline
Quote (SpaceEngineer)
DevonX, you have this error:
ERROR: TLandQuadtree::PassNode(): Unexpected deleting of child node!
This is known issue that will be fixed in next version.


Thanks for the reply ^^ i think ill check the log so i dont post the same error twice etc XD
I found some strange colors in a star :S

Wheres with real star brightness turned on

and here is it turned off

zoomed in image

Attachments: 6751393.jpg(196Kb) · 8766524.jpg(196Kb) · 8513438.jpg(131Kb)
 
SpaceEngineerDate: Sunday, 22.01.2012, 19:40 | Message # 115
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
This is some negative blending, probably caused by lens flares or diffraction spikes. Try disabling them.

*





 
DevonXDate: Monday, 23.01.2012, 17:16 | Message # 116
Space Pilot
Group: Users
Norway
Messages: 113
Status: Offline
Vertex buffer something went wrong :P
Attachments: 3415170.log(41Kb)


Edited by DevonX - Monday, 23.01.2012, 17:17
 
SpaceEngineerDate: Tuesday, 24.01.2012, 00:22 | Message # 117
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Wow, welcome back OUT_OF_MEMORY ! You've overflowed your VRAM and solar system cache. This is probably related to a bug with nebula stars. Try disabling nebulae, then SE should run much more stable...

*





 
DevonXDate: Tuesday, 24.01.2012, 00:34 | Message # 118
Space Pilot
Group: Users
Norway
Messages: 113
Status: Offline
Quote (SpaceEngineer)
Wow, welcome back OUT_OF_MEMORY ! You overflow your VRAM and solar system cache. This is probably related to bug with nebula stars. Try disable nebulas, then SE should run more stable...


This bug don't happen often. I was flying backwards from the core of the galaxy at medium slow speed when this did happen. So you can say that i stress tested space engine a bit. XD
 
Space_NavyDate: Tuesday, 24.01.2012, 08:00 | Message # 119
Observer
Group: Users
United States
Messages: 17
Status: Offline
Found this... star cluster. If you can call it that. Lol.
Found it near the Milky Way's core, sorry forgot to snap the coords for it. And the game crashed shortly after this picture.

$IMAGE1$

EDIT::
Can't seem to get the pictures to upload correctly..





Desktop: Intel i5-2500k @ 3.3Ghz, Sapphire HD 6970, 10GB RAM

Edited by Space_Navy - Tuesday, 24.01.2012, 22:10
 
bigred34Date: Wednesday, 25.01.2012, 17:49 | Message # 120
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 4
Status: Offline
I have a brand new laptop and I cannot get Space Engine to download. The only thing available is in russian. When I click on the download link, I get a page full of nonsense words that looks to be in a screwed up cache. Help??
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Bug Reports for Version 0.95 (Please post here any bugs you find in SpaceEngine)
Page 8 of 16«126789101516»
Search: