RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 2 of 4«1234»
Forum » SpaceEngine » Archive » Modified Cloud Shader
Modified Cloud Shader
SpaceEngineerDate: Saturday, 03.11.2012, 13:53 | Message # 16
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
I see you tried to remove an eye of the cyclone. Why do you dislike eyes? biggrin

And...

Code

         if (cycloneRadius < 0.0)
             weight = 1.0 - pow(1.0 - cycloneRadius / 0.0, 2);


shok shok shok

You have divided it by zero!

nono

Also, cycloneRadius would never be lower than zero because of this:

Code

         cycloneRadius = length(cycloneCenter - point) / cycloneSqrtDensity;





 
DoctorOfSpaceDate: Saturday, 03.11.2012, 13:57 | Message # 17
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote (SpaceEngineer)
You have divided it by zero!


I care not for your impossibilities tongue

But yeah I missed that line so my bad. cry

Quote (SpaceEngineer)
I see you tried to remove an eye of the cyclone. Why do you dislike eyes?


I like the way they look without an eye. Plus it seems to add more variations to the mix rather than a bunch of hurricanes.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
smjjamesDate: Saturday, 03.11.2012, 14:19 | Message # 18
World Builder
Group: Users
United States
Messages: 913
Status: Offline
All I can say is, looks awesome with the new edits smile

Also, I'm with DoS in that more variety with the hypercanes is good.

Anyways, Is there an updated color file that I need to download as well or just the height map file on the previous page?





 
DoctorOfSpaceDate: Saturday, 03.11.2012, 14:31 | Message # 19
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote (smjjames)
Anyways, Is there an updated color file that I need to download as well or just the height map file on the previous page?


Just the height is all that is needed. besides the division by zero the file in my last post on the first page should be fine.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
smjjamesDate: Saturday, 03.11.2012, 15:05 | Message # 20
World Builder
Group: Users
United States
Messages: 913
Status: Offline
The black clouds on cloud covered worlds problem is still there for me. I have both the modified color file and the modified heightmap file. Or do I not need the color file anymore?


Attachments: 4224277.jpg(256Kb)







Edited by smjjames - Saturday, 03.11.2012, 15:06
 
DoctorOfSpaceDate: Saturday, 03.11.2012, 16:34 | Message # 21
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote (smjjames)
The black clouds on cloud covered worlds problem is still there for me. I have both the modified color file and the modified heightmap file. Or do I not need the color file anymore?


made an oops cry





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB


Edited by DoctorOfSpace - Saturday, 03.11.2012, 16:48
 
smjjamesDate: Saturday, 03.11.2012, 16:40 | Message # 22
World Builder
Group: Users
United States
Messages: 913
Status: Offline
Quote (DoctorOfSpace)
Quote (smjjames)
The black clouds on cloud covered worlds problem is still there for me. I have both the modified color file and the modified heightmap file. Or do I not need the color file anymore?

Restore the original color file. All you need is the height from the last post on the first page or you can use Space Engineer's.


I see, thanks.





 
DoctorOfSpaceDate: Saturday, 03.11.2012, 16:46 | Message # 23
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote (smjjames)
I see, thanks.


Actually I had a brain fart from lack of sleep. You will need the color file from Space Engineer's post.

Sorry bout that wacko





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
smjjamesDate: Saturday, 03.11.2012, 16:48 | Message # 24
World Builder
Group: Users
United States
Messages: 913
Status: Offline
Quote (DoctorOfSpace)

Actually I had a brain fart from lack of sleep. You will need the color file from Space Engineer's post.

Sorry bout that wacko


Oh, no prob, and I missed the zip file back there, or maybe I passed it over since you had a newer version of the height file.





 
HarbingerDawnDate: Saturday, 03.11.2012, 23:11 | Message # 25
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote (DoctorOfSpace)
I like the way they look without an eye. Plus it seems to add more variations to the mix rather than a bunch of hurricanes.

I also like having cyclones without eyes, at least most of them. Most cyclones on Earth do not have eyes, only tropical cyclones do. Extratropical cyclones are more common. Even many tropical cyclones do not have well defined eyes.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
smjjamesDate: Sunday, 04.11.2012, 02:42 | Message # 26
World Builder
Group: Users
United States
Messages: 913
Status: Offline
Quote (HarbingerDawn)
Quote (DoctorOfSpace)
I like the way they look without an eye. Plus it seems to add more variations to the mix rather than a bunch of hurricanes.

I also like having cyclones without eyes, at least most of them. Most cyclones on Earth do not have eyes, only tropical cyclones do. Extratropical cyclones are more common. Even many tropical cyclones do not have well defined eyes.


Plus it gives variety to those hypercanes on tidally locked worlds.





 
miros_0571Date: Sunday, 04.11.2012, 12:46 | Message # 27
Astronaut
Group: Banned
Ukraine
Messages: 54
Status: Offline
DoctorOfSpace HarbinqerDawn Without cyclone will not beautiful. nono
http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclone





MS Windows 7 Ultimate 32-bit SP1
Intel Pentium 4 CPU 3.20GHz, 2,0GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 260
 
HarbingerDawnDate: Sunday, 04.11.2012, 13:07 | Message # 28
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
miros_0571, what you say makes no sense. Who said anything about getting rid of cyclones? All I said is that not every cyclone needs to have an eye.




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
miros_0571Date: Sunday, 04.11.2012, 13:45 | Message # 29
Astronaut
Group: Banned
Ukraine
Messages: 54
Status: Offline
Quote (HarbinqerDawn)
miros_0571, what you say makes no sense. Who said anything about getting rid of cyclones? All I said is that not every cyclone needs to have an eye.

HarbinqerDawn Cyclones are featured in TODO list (Russian only). smile :
http://spaceengine.org/forum/14-29-1





MS Windows 7 Ultimate 32-bit SP1
Intel Pentium 4 CPU 3.20GHz, 2,0GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 260
 
HarbingerDawnDate: Sunday, 04.11.2012, 13:48 | Message # 30
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote (miros_0571)
Cyclones are featured in TODO list (Russian only)

That is not related to anything that anyone has said...

Miros, I am curious, what is your native language?





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Modified Cloud Shader
Page 2 of 4«1234»
Search: