Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 3 of 12«123451112»
Forum » SpaceEngine » Off-topic Discussions » A very PC discussion on tools (POST HERE YOUR PC SPECIFICATIONS)
A very PC discussion on tools
CaelDate: Sunday, 08.07.2012, 13:34 | Message # 31
Space Tourist
Group: Users
Denmark
Messages: 32
Status: Offline
Some 1½ year old by now, I think, but was aimed at the future when I bought it.

i7 950 overclocked at 3.6GHz
12 GB DDR3
Nvidia GTX 580 1.5GB
1.750 TB HD, Seagates
120 GB SDD
Steinberg CI 2 (used to have a Emu 1212m, but it doesn't work in Windows 7....yet...)
1000W
Noctua NH-D14 Cooler as well as some others.

I used to play a bit more back in the day than I do these days, but I still find myself updating to "gaming" systems. Probably in the hope that I'll one day be playing a lot more again - it's not really like I don't have the time. The interest has just faded with time, even if I do enjoy games like Skyrim and so on.
 
rannyfashDate: Saturday, 28.07.2012, 22:45 | Message # 32
Observer
Group: Newbies
United Kingdom
Messages: 5
Status: Offline
I had only £500 or $787 to build my pc with, it runs SE and other games full speed with full graphics

Fx 8120 black edition over-clocked to 5GHz (5.4GHz with 2 cores disabled) with homebuilt water cooling
8GB 1866mhz dual channel ram
over-clocked HD6770 2gb with diy water cooling

other parts were bought as cheap and tacky as possible
 
anonymousgamerDate: Saturday, 28.07.2012, 23:44 | Message # 33
World Builder
Group: Global Moderators
United States
Messages: 1011
Status: Offline
Quote (rannyfash)
Fx 8120 black edition over-clocked to 5GHz (5.4GHz with 2 cores disabled) with homebuilt water cooling
8GB 1866mhz dual channel ram
over-clocked HD6770 2gb with diy water cooling


Quote (rannyfash)
Fx 8120 black edition over-clocked to 5GHz (5.4GHz with 2 cores disabled)


Quote (rannyfash)
5.4GHz with 2 cores disabled


Quote (rannyfash)
2 cores disabled


WHY?!!? Overheating? Unstable? It's like, "I have an awesome processor, let me make it slower!"





Desktop: FX-8350 4.0 GHz, 8 GB DDR3 RAM, EVGA GeForce GTX 1080 FTW 8 GB, 2 TB HDD, 24 inch 1920x1080 screen
Laptop: Core i5 480M 2.66 GHz (turbo 2.93), 8 GB DDR3 RAM, AMD Radeon HD 6550m 1 GB, 640 GB HDD, 17.3 inch 1600x900 screen
 
HarbingerDawnDate: Saturday, 28.07.2012, 23:50 | Message # 34
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Quote (anonymousgamer)
WHY?!!? Overheating? Unstable? It's like, "I have an awesome processor, let me make it slower!"

I know this doesn't answer your question, but sometimes clock speed can be more valuable than multiple cores, depending on the software you're running.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Alegend45Date: Sunday, 29.07.2012, 00:51 | Message # 35
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 7
Status: Offline
Nobody here is more under-equipped than me.

CPU: AMD Athlon 64 X2
GPU: NVIDIA Geforce Go 6100
RAM: 1 GB
HDD: 120 GB internal, 320 GB external.
OS: Windows XP SP3

This laptop is barely enough to run COD4 on Windows 7.

Also, because of my sucky GPU, I can't even run Space Engine. SpaceEngineer, would you mind porting it to OpenGL 2.1, instead of OpenGL 3.0?
 
rannyfashDate: Sunday, 29.07.2012, 09:52 | Message # 36
Observer
Group: Newbies
United Kingdom
Messages: 5
Status: Offline
Quote (anonymousgamer)
WHY?!!? Overheating? Unstable? It's like, "I have an awesome processor, let me make it slower!"


for when I play minecraft, it is horrendously slow with extra gsgl shaders if i don't over-clock and disable cores since minecraft is only a one threaded application it will only use one of my eight cores, all modern proffessional programs should be multi-threaded, since most people have more than one core nowadays
 
anonymousgamerDate: Sunday, 29.07.2012, 10:40 | Message # 37
World Builder
Group: Global Moderators
United States
Messages: 1011
Status: Offline
Quote (rannyfash)
it is horrendously slow with extra gsgl shaders


I can run it (sort of) and I'm on a dual core with half the GHz that you have.

Quote (Alegend45)
Nobody here is more under-equipped than me.


My last laptop was nearly as bad as that. It has 250 GB internal, the same processor, and a Geforce Go 7150m. Although it did have 4 GB RAM, it was nearly useless.





Desktop: FX-8350 4.0 GHz, 8 GB DDR3 RAM, EVGA GeForce GTX 1080 FTW 8 GB, 2 TB HDD, 24 inch 1920x1080 screen
Laptop: Core i5 480M 2.66 GHz (turbo 2.93), 8 GB DDR3 RAM, AMD Radeon HD 6550m 1 GB, 640 GB HDD, 17.3 inch 1600x900 screen


Edited by anonymousgamer - Sunday, 29.07.2012, 16:56
 
Krazy-KillaDate: Sunday, 29.07.2012, 15:53 | Message # 38
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 7
Status: Offline
AMD FX-Series 4170 4.2GHz Quad-Core OCed @ 4.5GHz
Corsair Vengeance Quad-Channel Kit 16GB RAM @ DDR3-1866
GeForce 9800GTX+ 512MB PCI-Express 2.0
Windows 8 CR & Windows 7 Ultimate
580W Mushkin Power Supply
660GB of total internal storage
 
Alegend45Date: Sunday, 29.07.2012, 18:34 | Message # 39
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 7
Status: Offline
I need a new graphics card...
 
anonymousgamerDate: Sunday, 29.07.2012, 21:12 | Message # 40
World Builder
Group: Global Moderators
United States
Messages: 1011
Status: Offline
Quote (Alegend45)
I need a new graphics card...


Buy a new computer. Or laptop, if you like portability, like me.

You can't replace the GPU in a laptop. Even if you could the other components would still bottleneck the hell out of your system.





Desktop: FX-8350 4.0 GHz, 8 GB DDR3 RAM, EVGA GeForce GTX 1080 FTW 8 GB, 2 TB HDD, 24 inch 1920x1080 screen
Laptop: Core i5 480M 2.66 GHz (turbo 2.93), 8 GB DDR3 RAM, AMD Radeon HD 6550m 1 GB, 640 GB HDD, 17.3 inch 1600x900 screen
 
Alegend45Date: Monday, 30.07.2012, 02:42 | Message # 41
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 7
Status: Offline
No, I mean for my desktop motherboard. It's around the same power as my laptop, but if I put in a better GPU, a lot of applications might run better.
 
KyleDate: Thursday, 02.08.2012, 23:03 | Message # 42
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 36
Status: Offline
I just put this rig together a few months ago. I was looking for a future proof powerhouse, so prepare yourselves.

Cpu: Intel i5 2500k 3.4 Ghz
Gpu: GeForce GTX 580 1536 mb GDDR5 VRAM
MoBo: Gigabyte Z68 Chipset
HDD: Seagate 500 gb 3200 rpm (Kinda choked it there :/ )
OS: Windows 7 Ultimate SP1 64 bit
RAM: Kingston 8GB DDR3
PSU: PC Power and Cooling 750W Silencer

So far I've been very satisfied and having a lot of fun!





PC: i7 4790k 4.0GHz Geforce GTX 980ti 16GB DDR3 RAM
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 02.08.2012, 23:21 | Message # 43
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Quote (Kyle)
3200 rpm

I hope you mean 7200...





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
KyleDate: Thursday, 02.08.2012, 23:27 | Message # 44
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 36
Status: Offline
5,400 rpm. oops tongue




PC: i7 4790k 4.0GHz Geforce GTX 980ti 16GB DDR3 RAM
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 02.08.2012, 23:30 | Message # 45
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Quote (Kyle)
5,400 rpm

Why such a slow HDD?





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Forum » SpaceEngine » Off-topic Discussions » A very PC discussion on tools (POST HERE YOUR PC SPECIFICATIONS)
Page 3 of 12«123451112»
Search: