Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 13 of 39«1211121314153839»
Forum » SpaceEngine » News and Announcements » SpaceEngine FAQ (Ask your SpaceEngine questions here!)
SpaceEngine FAQ
dissemblyDate: Tuesday, 18.03.2014, 12:16 | Message # 181
Observer
Group: Users
Australia
Messages: 13
Status: Offline
Hi all,

I wasn't sure what the appropriate forum was, but I've noticed some people seem to be able to switch back and forth between installs. How do you set this up?

I'd like to test out 0.9.7.1, but I am worried it will lag on my computer (especially after that recent thread were someone reports lags associated with water - my system is not high end, but it runs 0.9.7.0 without trouble, and I don't want to tempt fate). I cannot afford a new computer, and I love SpaceEngine more than anything, so I don't want to lose my 0.9.7.0 installation if 0.9.7.1. turns out not to run properly for me.

I'd like to see these rivers and shield volcanoes on a planet, but not enough to risk losing 0.9.7.0.

How do I have my cake and eat it too?


Edited by dissembly - Tuesday, 18.03.2014, 12:18
 
HarbingerDawnDate: Tuesday, 18.03.2014, 12:18 | Message # 182
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8713
Status: Offline
Just install it to a different folder. You should never install as an overwrite anyway, it can cause problems.




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
dissemblyDate: Tuesday, 18.03.2014, 12:19 | Message # 183
Observer
Group: Users
Australia
Messages: 13
Status: Offline
Thank-you very much! smile I'll try it right away.
 
neutronium76Date: Monday, 24.03.2014, 09:22 | Message # 184
World Builder
Group: Users
Greece
Messages: 718
Status: Offline
Based on this, is it possible to have different aurora palettes similar to planet palettes so that not all aurora of procedural planets look the same? At least now we know that auroras of gas/ice giants are different from those of terrestrial planets so (at least) these two types can be differentiated. Sorry if this has been suggested before.




PC1:Core i7 970@3.34GHz, 6 cores/12 threads, 12GB DDR3 RAM@1.34GHz, 2x(SLI) GTX-580 GPUs 3GB VRAM(GDDR5)@1GHz, OS:Win7x64SP1
PC2:Core2Quad X9770@3.2GHz, 2 cores/4 threads 4GB DDR2 RAM@1GHz, GTX-285 GPU 1GB VRAM(DDR3)@1.24GHz, OS:WinVistax64SP2
 
HarbingerDawnDate: Monday, 24.03.2014, 09:26 | Message # 185
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8713
Status: Offline
Quote neutronium76 ()
At least now we know that auroras of gas/ice giants are different from those of terrestrial planets so (at least) these two types can be differentiated.

Solid and gaseous worlds already have different colored aurorae. But aurora palettes should be possible.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
VinnyDate: Thursday, 03.04.2014, 11:10 | Message # 186
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Hi, guys!

I'm not 100% sure, is it possible to dock my spacecraft with another spacecraft in SE? Thanks!

Cheers,
Vincent


Edited by Vinny - Thursday, 03.04.2014, 11:11
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 03.04.2014, 12:02 | Message # 187
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8713
Status: Offline
Quote Vinny ()
I'm not 100% sure, is it possible to dock my spacecraft with another spacecraft in SE? Thanks!

No





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
VinnyDate: Thursday, 03.04.2014, 20:35 | Message # 188
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Hi, HarbingerDawn!

Yesterday when I went to the space engine page on Facebook, I clicked on the video called space engine: spacecraft orbit and rendezvous I saw the video I think the mothership with a smaller ship taking off from the mothership orbiting around the moon in SE in the first couple of minutes which I know it's not possible in SE. I didn't see the whole video. Did you see the video? Thanks!

Cheers,
Vincent


Edited by Vinny - Thursday, 03.04.2014, 20:47
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 03.04.2014, 21:15 | Message # 189
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8713
Status: Offline
Quote Vinny ()
I think the mothership with a smaller ship taking off from the mothership orbiting around the moon in SE in the first couple of minutes which I know it's not possible in SE

Of course it is possible, otherwise that video could not have been made.

Quote Vinny ()
Did you see the video?

I made the video.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
VinnyDate: Thursday, 03.04.2014, 21:42 | Message # 190
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Hi, HarbingerDawn!

How do I try out the docking like what you did on the video? Thanks!

Cheers,
Vincent
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 03.04.2014, 23:36 | Message # 191
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8713
Status: Offline
Quote Vinny ()
How do I try out the docking like what you did on the video?

I already explained everything in the video. If you didn't understand what I did there then you won't be able to understand any other explanation I give either.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
VinnyDate: Friday, 04.04.2014, 02:37 | Message # 192
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Hi, HarbingerDawn!

Okay, got it! I'll check the whole video! It sounds very interesting! Thanks!

Cheers,
Vincent

Added (04.04.2014, 05:37)
---------------------------------------------
Hi, HarbingerDawn!

I watched the whole video. Very interesting!! Thanks!

Cheers,
Vincent

 
NiteDate: Sunday, 06.04.2014, 05:16 | Message # 193
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 3
Status: Offline
Hey all, I am new to this wonderful program and I was trying to find some objects such as Alpha Centauri and WR 104 but the F3 search tool does not give me a match. Am I doing something wrong?

Thanks Nite


Edited by Nite - Sunday, 06.04.2014, 22:18
 
spacerDate: Sunday, 06.04.2014, 09:44 | Message # 194
Star Engineer
Group: Users
Israel
Messages: 1257
Status: Offline
alpha centauri in space engine is-toliman
the sun-sol
wr 104-not in spaceengine (i think)





"we began as wanderers, and we are wanderers still"
-carl sagan

-space engine photographer
 
HarbingerDawnDate: Sunday, 06.04.2014, 12:54 | Message # 195
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8713
Status: Offline
Nite, questions go here: http://en.spaceengine.org/forum/20-1717-1

Greek letters in SE have abbreviations:

ALF - α (Alpha)
BET - β (Beta)
GAM - γ (Gamma)
DEL - δ (Delta)
EPS - ε (Epsilon)
ZET - ζ (Zeta)
ETA - η (Eta)
TET - θ (Theta)
IOT - ι (Iota)
KAP - κ (Kappa)
LAM - λ (Lambda)
MU - μ (Mu)
NU - ν (Nu)
KSI - ξ (Ksi)
OMI - ο (Omicron)
PI - π (Pi)
RHO - ρ (Rho)
SIG - σ (Sigma)
TAU - τ (Tau)
UPS - υ (Upsilon)
PHI - φ (Phi)
CHI - χ (Chi)
PSI - ψ (Psi)
OME - ω (Omega)





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Forum » SpaceEngine » News and Announcements » SpaceEngine FAQ (Ask your SpaceEngine questions here!)
Page 13 of 39«1211121314153839»
Search: