RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 10 of 28«12891011122728»
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Addon Development Thread (Discuss new addons you're developing)
Addon Development Thread
SalvoDate: Thursday, 15.11.2012, 17:40 | Message # 136
Star Engineer
Group: Local Moderators
Italy
Messages: 1400
Status: Offline
Quote (HarbingerDawn)
not to the locations of the objects that some were named after.

These are all nebulas right?





The universe is not required to be in perfect harmony with human ambition.

CPU: Intel Core i7 4770 GPU: ASUS Radeon R9 270 RAM: 8 GBs

(still don't know why everyone is doing this...)
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 15.11.2012, 17:42 | Message # 137
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote (Salvo)
These are all nebulas right?

Yes, the only places named after real locations are nebulae.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
smjjamesDate: Thursday, 15.11.2012, 23:35 | Message # 138
World Builder
Group: Users
United States
Messages: 913
Status: Offline
Work In Progress.

Well, I've gotten the dust texture method working, however, I think I'll revert to the one that Solaris gave me since it's kind of difficult to get that one right. I also should remove more of the yellow of the core.



Edit: Uh, what happened here. Earlier when I had Solaris's dust texture in, it looked like the first image, but now, when I put them back in, it looks all strange. I've gotten the sys texture to where I'm satisfied with it, so thats out of the way, but I have no clue what happened with the dust texture.

Edit2: Actually, part of it may be that I removed WAY too much of the core than I was supposed to. I'll work on it tomorrow or something.



Attachments: 5216460.jpg(32Kb) · 8246013.jpg(119Kb) · 0123161.jpg(61Kb)







Edited by smjjames - Friday, 16.11.2012, 02:44
 
smjjamesDate: Friday, 16.11.2012, 18:04 | Message # 139
World Builder
Group: Users
United States
Messages: 913
Status: Offline
Anybody have a clue as to what happened above? I used the exact same image both times. I know I can just go and make my own (although I don't know how to make the colorized version of the dust like the one Solaris gave me), but I liked the way it looked before it suddendly broke somehow the second time.

Also, I know I could post that on the galaxies section, but I thought this could be used for general troubleshooting since it IS a plugin development thread. I was asking how to make the model on the other thread, but this is entirely different.







Edited by smjjames - Friday, 16.11.2012, 18:07
 
SpaceEngineerDate: Friday, 16.11.2012, 18:58 | Message # 140
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Quote (smjjames)
although I don't know how to make the colorized version of the dust

Dust shouldn't be colorized, alpha channel is grayscale, not color.





 
smjjamesDate: Friday, 16.11.2012, 19:05 | Message # 141
World Builder
Group: Users
United States
Messages: 913
Status: Offline
Quote (SpaceEngineer)
Quote (smjjames)
although I don't know how to make the colorized version of the dust

Dust shouldn't be colorized, alpha channel is grayscale, not color.


I'm talking about the alpha channel example (as an example of what I mean) that Solaris posted here. Speaking of greyscale, maybe I'll try making the the ones that Solaris gave me, greyscale, and see what happens.

Edit: Making those two images greyscale broke the galaxy even more (only the core is visible), Now i'm more confused.....

Edit2: I re-added the alpha textures and it's fine now, wierd. O.o Must have done something wrong the second time, but just what, I have no clue.







Edited by smjjames - Friday, 16.11.2012, 19:25
 
werdnaforeverDate: Saturday, 17.11.2012, 04:22 | Message # 142
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 897
Status: Offline
I'd really like to see a Prometheus ship addon.
 
AustinMclEctroDate: Thursday, 29.11.2012, 05:59 | Message # 143
Space Tourist
Group: Users
Canada
Messages: 20
Status: Offline
^ I still need to see that movie!

I guess this is a hello as well- I've been lurking around here for ~15 days.
I stumbled across this AMAZING piece of software from a random suggestion in Yahoo! Answers. (someone had asked about good space simulators)
This beats the hell out of Celestia, and, well. Really every other universe simulator out there.
SUPREME KUDOS to Mr. Valdimir. smile

Oh, and thank you dontpanic for the awesome Eve ship models!

---> Which brought to mind engine exhaust graphics. I think it'd be cool to see some physics-enabled engine flares on those sweet models :P Or is that even realistic?
Anyhow. Perhaps SpaceEngineer will add these naturally to the game with time.
 
werdnaforeverDate: Thursday, 29.11.2012, 06:17 | Message # 144
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 897
Status: Offline
Quote (AustinMclEctro)
I still need to see that movie!


A ship model wouldn't constitute as a spoiler... welcome to the forums!

Quote (AustinMclEctro)
physics-enabled engine flares

I'm not sure what you are even talking about... lens flares? Engine exhaust flames that wave around (not realistic)? SE has lens flares for stars. I would guess lens flares for ships would be just as possible.
 
AustinMclEctroDate: Thursday, 29.11.2012, 08:05 | Message # 145
Space Tourist
Group: Users
Canada
Messages: 20
Status: Offline
Thanks for the intro!

Quote (werdnaforever)
Engine exhaust flames that wave around (not realistic)?

That's what I meant. My bad tongue

Quote (werdnaforever)
SE has lens flares for stars.

I think they're quite nice at the moment. Haven't had the itch to install the Mass Effect style yet!
 
SalvoDate: Thursday, 29.11.2012, 15:35 | Message # 146
Star Engineer
Group: Local Moderators
Italy
Messages: 1400
Status: Offline
About Mass Effect systems, i made most important planets, but i have some problems, for example i don't know why, i wrote "data/catalogs/planets/MassEffect.sc" under PlanetsCatalogs but it doesn't work sad




The universe is not required to be in perfect harmony with human ambition.

CPU: Intel Core i7 4770 GPU: ASUS Radeon R9 270 RAM: 8 GBs

(still don't know why everyone is doing this...)
 
ZackGDate: Wednesday, 09.01.2013, 22:30 | Message # 147
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 113
Status: Offline
I was thinking of this a long time ago. since we have the capability of adding our own systems, I was thinking of adding the planets featured in the Homeword series of game. Any suggestions?




MOBO:ASUS Sabertooth Mark I
CPU:Intel I7 4790 3.6Ghz
GPU:NVIDIA GTX960 4GB
Memory:32GB 1600Mhz (Corsair 4x8GB)
 
HarbingerDawnDate: Wednesday, 09.01.2013, 22:39 | Message # 148
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
ZackG, I have already started working on a Homeworld addon a while ago, but the incorrect orientation of M 51 in 0.96 (and my being too lazy to figure out how to overcome that) put it on hold. Hopefully in 0.97 that will be fixed. I have worked on the Kharak and Hiigara systems so far. I also plan to add the Great Nebula.

Also, I'm merging this with the Addon Development thread, which is where it should be.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
DoctorOfSpaceDate: Wednesday, 09.01.2013, 22:40 | Message # 149
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Thread title got my hopes up.

You should've posted in the addon development thread
http://en.spaceengine.org/forum/17-916-10

Harb beat me to it sad





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB


Edited by DoctorOfSpace - Wednesday, 09.01.2013, 22:40
 
ZackGDate: Thursday, 10.01.2013, 08:59 | Message # 150
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 113
Status: Offline
(HarbingerDawn)
ZackG, I have already started working on a Homeworld addon a while ago, but the incorrect orientation of M 51 in 0.96 (and my being too lazy to figure out how to overcome that) put it on hold. Hopefully in 0.97 that will be fixed. I have worked on the Kharak and Hiigara systems so far. I also plan to add the Great Nebula.

Also, I'm merging this with the Addon Development thread, which is where it should be.

Thats a shame. well I hope 0.97 gets released soon, because I would love to see this come out.





MOBO:ASUS Sabertooth Mark I
CPU:Intel I7 4790 3.6Ghz
GPU:NVIDIA GTX960 4GB
Memory:32GB 1600Mhz (Corsair 4x8GB)
 
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Addon Development Thread (Discuss new addons you're developing)
Page 10 of 28«12891011122728»
Search: