Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Realistic proxima system with procedural planets (or not).
Realistic proxima system with procedural planets (or not).
sinsforealDate: Thursday, 25.08.2016, 16:21 | Message # 1
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
Both of this files include the recently discovered proxima b, I will update if we get any new stats. The first file titlted "Proxima.sc" includes proxima and procedual planets. The second file is only the new planet. How I did this is I used space engine's generator to generate the stuff I do not know while allowing me to put in the stuff I do know.

Installation (9.8.0)

Take the file of your choosing in drag and drop into this directory.

(wherever you have space engine installed)\SpaceEngine\addons\catalogs\planets

Updated by DoctorOfSpace http://en.spaceengine.org/_fr/35/Proxima.pak (With procedual planets)

https://drive.google.com/open?id=0B3WkvPxUAnCCODc2b2pRMWJKUVk (Only proxima b)





"Man once looked up at the stars and wondered, Now all we do is look at our hands and hesitate"

Edited by sinsforeal - Thursday, 25.08.2016, 17:39
 
DoctorOfSpaceDate: Thursday, 25.08.2016, 17:01 | Message # 2
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Good addon however you left default SE export values which can cause conflicts in other addons. SE exports things with "#" values which need to all be replaced to avoid issues with people working on custom systems. This also keeps the names more in line with real world naming schemes, even if they are fictitious.

Here is an adjusted Proxima system with Proxima 2 removed and replaced with the known planet Proxima b, that way system is more adapted to real world data.

Edited to fit SpaceEngineer's post regarding gas giants. Proxima b is now first world in system with everything else procedurally exported.



I have also separated the sections in the catalog into two sections

//Real Worlds\\ and //Fictional\\

The catalog is attached to this post in a pak, installs in SpaceEngine/Addons folder (The file sinsforeal links is the same one in this post)

Attachments: Proxima.pak(86Kb)





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
SpaceEngineerDate: Thursday, 25.08.2016, 17:07 | Message # 3
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4798
Status: Offline
"Proxima B" must be a star, by naming convention. Planet must have name "Proxima b".
Also, Proxima system does not have gas giants - they are ruled out by observations.





 
quarior14Date: Thursday, 25.08.2016, 17:19 | Message # 4
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 644
Status: Offline
SpaceEngineer, I was just talking to the nomenclature of the planets, and that Proxima a would mean the Proxima star.




Quarior
 
SpaceEngineerDate: Thursday, 25.08.2016, 17:21 | Message # 5
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4798
Status: Offline
I am talking about capital and small letters. Capital are for stars, small for planets. This is astronomical naming convention.




 
RoswellDate: Thursday, 25.08.2016, 17:27 | Message # 6
Pioneer
Group: Users
Canada
Messages: 487
Status: Offline
well beautiful planet :D


Attachments: 1230813.jpg(138Kb)
 
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Realistic proxima system with procedural planets (or not).
Page 1 of 11
Search: