Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 212»
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Minecraft system (Minecraft system)
Minecraft system
quarior14Date: Monday, 06.06.2016, 18:00 | Message # 1
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 640
Status: Offline
I update this addon Minecraft system [Version 1.1] by Betelgeuze (banned) (for the moment, the thread is on Archive).
I made a mistake to calculate the radius of Overworld (8 times the surface of the Earth, Nether : 1/8 times the surface of Overworld) and a comment period to use procedural (and this moon), to have a visual like the game, decomment the period.

Nether is to close from Minecraft Sun and a made the End but in theoric, it is in a other dimension.
Bump map is off on 0 and height on 0.255 like the game (1 block = 1 m3).
Overworld's cloud go to the west direction.

Put on addons folder : Minecraft.pak



Bug :
On equator of Overworld, gravity is negative (-333 m/s² approximative) and Overworld have a giant cyclone.
To the End, the distance, the number of island and their radius is not like that in the game.

Attachments: Minecraft.pak(4Kb) · 4660801.jpg(86Kb) · 0507720.jpg(89Kb) · 5472542.jpg(101Kb)





Quarior

Edited by quarior14 - Saturday, 24.09.2016, 07:53
 
simonecinque1992Date: Monday, 06.06.2016, 19:04 | Message # 2
Pioneer
Group: Users
Italy
Messages: 470
Status: Offline
quarior14, Nice remake :3

I think The End central island as a DwarfPlanet might be better

Code

DwarfPlanet "The End island principal"
{
        ParentBody "The End"
    Class "Asteroid"

        Radius 0.255

        Mass 1.6e-9

        Color         ( 0.776 0.761 0.690 )

        Surface
        {
          BumpHeight 0.255
          BumpOffset 0
        }

        Orbit
        {
         SemiMajorAxis   1e-11
        }
}





My Mods and Addons

Packard Bell
Windows 10 Pro
Intel® Celeron® CPU 1000M @ 1.80GHz 1.80 GHz
4 GB
64 bit Operative System


Edited by simonecinque1992 - Monday, 06.06.2016, 19:19
 
quarior14Date: Tuesday, 07.06.2016, 16:59 | Message # 3
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 640
Status: Offline
Yes but the End it is a other dimension. It is normal to hide the End on planetary system (GUI).

In fact, the End have many island orbit very close (1 km around the island principal) but what is the size of island ?


I fixed the height of the ocean, it is 62 block and not 64 (62 meters). Update on the pak on the first post.





Quarior

Edited by quarior14 - Tuesday, 07.06.2016, 17:08
 
simonecinque1992Date: Tuesday, 07.06.2016, 17:54 | Message # 4
Pioneer
Group: Users
Italy
Messages: 470
Status: Offline
quarior14, Well.. you're right x3

What about adding the "Aether"? it's a dimension with floating islands as the opposite of the Nether from a famous mod of that game (I don't know if you actually know this blocky game).
Here is an image of it:

Attachments: 9419039.jpg(36Kb)





My Mods and Addons

Packard Bell
Windows 10 Pro
Intel® Celeron® CPU 1000M @ 1.80GHz 1.80 GHz
4 GB
64 bit Operative System
 
OstariskDate: Wednesday, 08.06.2016, 00:57 | Message # 5
Pioneer
Group: Users
Australia
Messages: 441
Status: Offline
Quote simonecinque1992 ()
Aether

That is from an old version of minecraft. the end was originally going to be the aether, like heaven and hell, but then it changed to the end.

It's in a mod but I can't remember the name. it was "forgotten ___ mod"






My mods
 
SalvoDate: Wednesday, 08.06.2016, 06:21 | Message # 6
Star Engineer
Group: Local Moderators
Italy
Messages: 1400
Status: Offline
I remember playing an old mod of Minecraft in which you could travel in all the planets of the Solar System, this reminds me that mod a lot.

The Minecraft period was awesome, I had a friend that played it a lot and we also made a server that was starting to have a small community. Unfortunately that server have been shut down because he couldn't maintain it... cry

I guess I'm going to download this addon!





The universe is not required to be in perfect harmony with human ambition.

CPU: Intel Core i7 4770 GPU: ASUS Radeon R9 270 RAM: 8 GBs

(still don't know why everyone is doing this...)
 
simonecinque1992Date: Wednesday, 08.06.2016, 06:39 | Message # 7
Pioneer
Group: Users
Italy
Messages: 470
Status: Offline
Ostarisk,
Code

That is from an old version of minecraft. the end was originally going to be the aether, like heaven and hell, but then it changed to the end.

That dimension was originally going to be "Sky Dimension" not Aether :3

Code

It's in a mod but I can't remember the name. it was "forgotten ___ mod"

Nope, I was talking about a different mod called "Aether II"... Yep both dimensions are similar for floating islands but different for blocks, dungeons, mobs and items





My Mods and Addons

Packard Bell
Windows 10 Pro
Intel® Celeron® CPU 1000M @ 1.80GHz 1.80 GHz
4 GB
64 bit Operative System


Edited by simonecinque1992 - Wednesday, 08.06.2016, 06:39
 
simonecinque1992Date: Wednesday, 08.06.2016, 06:40 | Message # 8
Pioneer
Group: Users
Italy
Messages: 470
Status: Offline
Salvo,
Code

I remember playing an old mod of Minecraft in which you could travel in all the planets of the Solar System, this reminds me that mod a lot.

That's Galacticraft mod? smile





My Mods and Addons

Packard Bell
Windows 10 Pro
Intel® Celeron® CPU 1000M @ 1.80GHz 1.80 GHz
4 GB
64 bit Operative System


Edited by simonecinque1992 - Wednesday, 08.06.2016, 06:43
 
quarior14Date: Wednesday, 08.06.2016, 08:55 | Message # 9
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 640
Status: Offline
Sorry but I made just Minecraft vanilla but you can create the mod. Called the pak Minecraft - Addon Addon name.pak if you can (and the planets/stars file Minecraft - Addon Addon name.sc).
Example : If the mod is Aether : The pak is Minecraft - Addon Aether.pak and the planet file (on catalogs/planets) is Minecraft - Addon Aether.sc
Aether is no update for the last version and Galacticraft have different version.

I don't this mod but i try.

And Minecraft have many mod. Example : Doctor Who, Mystery Craft,...

Test for Aether, I add a cloud on Overworld but resultat it is.... :


The pak : Minecraft - Addon Aether.pak

If you have a hight resolution and better, thanks to share.

Attachments: 2165240.jpg(467Kb)





Quarior

Edited by quarior14 - Friday, 10.06.2016, 09:02
 
simonecinque1992Date: Wednesday, 08.06.2016, 12:19 | Message # 10
Pioneer
Group: Users
Italy
Messages: 470
Status: Offline
quarior14, I did a .sc file for planets from mods

I moved Aether in it and I also added 2 planets from 2 different mods:

Erebus which is a dimension of arthropods

Creep which is a Creeper dimension

Attachments: Minecraft-plane.sc(15Kb)





My Mods and Addons

Packard Bell
Windows 10 Pro
Intel® Celeron® CPU 1000M @ 1.80GHz 1.80 GHz
4 GB
64 bit Operative System


Edited by simonecinque1992 - Wednesday, 08.06.2016, 12:20
 
quarior14Date: Wednesday, 08.06.2016, 12:38 | Message # 11
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 640
Status: Offline
I update the system principal and Aether to a future Galacticraft mod. Link on first post.

simonecinque1992, oh, I look.

In fact, I place Aether on Overworld because if you fall , you go to Overworld.

For Creep, you put :
Code
BumpHeight      20
BumpOffset      0.001


But in Minecraft, the heighter maximum is 255 block (255 m => 0.255 km) and offset is 0.

What is Creep and Erebus ?
Otherwise, I update your system for orbit and bump : Minecraft - Addons Aether, Erebus and Creep.sc

You can made a pack Minecraft - Addons Aether, Erebus and Creep.pak
Warning, if you made this, no forget texture for Aether on Minecraft - Addon Aether.pak (textures/Minecraft/Aether).

Attachments: 5115717.sc(15Kb)





Quarior

Edited by quarior14 - Wednesday, 08.06.2016, 13:01
 
simonecinque1992Date: Wednesday, 08.06.2016, 12:54 | Message # 12
Pioneer
Group: Users
Italy
Messages: 470
Status: Offline
quarior14,
Code

For Creep, you put :
BumpHeight      20
BumpOffset      0.001


well I export planets so that's the problem

Code

In fact, I place Aether on Overworld because if you fall , you go to Overworld.

That's true but it would be cooler if Aether was another planet (in my opinion)





My Mods and Addons

Packard Bell
Windows 10 Pro
Intel® Celeron® CPU 1000M @ 1.80GHz 1.80 GHz
4 GB
64 bit Operative System


Edited by simonecinque1992 - Wednesday, 08.06.2016, 13:07
 
quarior14Date: Wednesday, 08.06.2016, 13:02 | Message # 13
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 640
Status: Offline
Quote simonecinque1992 ()
That's true but it would be cooler if Aether was another planet

Each his opinion, I was trying to meet at best the mod.


I made Minecraft - Addon Galacticraft.pak.



It may be that this is not same as the mod because I took for the more part objects in our solar system.

Attachments: Minecraft-Addon.pak(6Kb) · 2929423.jpg(97Kb)





Quarior

Edited by quarior14 - Friday, 23.09.2016, 08:39
 
midtskogenDate: Wednesday, 08.06.2016, 15:47 | Message # 14
Star Engineer
Group: Users
Norway
Messages: 1667
Status: Offline
[off topic]
quarior14,

Congratulations, you just posted msg #65536, or 2¹⁶, or 10000 in hexadecimal!





NIL DIFFICILE VOLENTI
 
quarior14Date: Wednesday, 08.06.2016, 16:38 | Message # 15
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 640
Status: Offline
Quote midtskogen ()
[off topic]quarior14, Congratulations, you just posted msg #65536, or 2¹⁶, or 10000 in hexadecimal!

Thanks but why tell me this ? I won a prize smile (in binary : 1 0000 0000 0000 0000) ?
I presume that the next one is for 100000 in hexadecimal. (Binary : 10 000 000 000 000 000 000 000 000 000, décimal : 268 435 456)

Taking up the subject, I thought that someone had answered me about my mod addons.





Quarior
 
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Minecraft system (Minecraft system)
Page 1 of 212»
Search: