Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Star System in Wrong Location (Question about custom system)
Star System in Wrong Location
MalosDate: Thursday, 09.04.2015, 02:25 | Message # 1
Observer
Group: Newbies
Canada
Messages: 1
Status: Offline
So I've been trying to make this system for a couple of months now and originally wanted to have a supermassive black hole as the main star, but then decided to utilize the Milky Way's supermassive black hole that's located in the center. Here's the problem, though. I look for the location of the Milky Way (RA, Dec, Distance, all that good stuff), and relocate the barycenter there. I even went into the debug menu, noclipped into the very center of the Milky Way's black hole and confirmed:

Code
StarBarycenter    "Anemoi"  
{  
        RA       17.760278
        Dec     -28.936111
       Dist     8584.74  
                            Class   "X"  // Spectral class  
                            Lum      1000  // Luminosity, or  
                            //AbsMagn  5.31  // absolute magnitude, or  
                            //AppMagn  10.31    // visual magnitude  
                            NoPlanets true      // disable generation of procedural planetary system  
}


Even after all of that, though, there's this:



The barycenter's 270 AU away from the center of the Milky Way. What did I do wrong? If you guys want a snippet of the actual system's code, I can supply that as well. I sincerely have no idea what could be causing this or how I could fix it, as I can't find the actual black hole anywhere in the catalog and certainly can't make my system orbit it because of that.
 
vektorworldsDate: Wednesday, 15.04.2015, 20:20 | Message # 2
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 9
Status: Offline
I don't know, but keep in mind if the stars are whole light years away (which they dont seem to be) they might push the barycenter.
 
SpaceEngineerDate: Thursday, 16.04.2015, 21:38 | Message # 3
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
270 AU displacement is just a rounding errors. You can't specify them more precisely, because floating point numbers have only 8-9 digit mantissa. Ie their accuracy is something like 0.00000005, so at a distance of 8.5 kpc it gives you ~100 AU error.

Also, you can't add a planet or other object into procedural star system (which central BH system is). And you can't replace it with a custom one. You can put the new system inside the procedural one, but it will cause a glitches (illumination by a stars from another system will not work).





 
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Star System in Wrong Location (Question about custom system)
Page 1 of 11
Search: