Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 212»
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » cockpit view
cockpit view
Ettore_bilboDate: Sunday, 11.01.2015, 12:37 | Message # 1
Space Pilot
Group: Users
Italy
Messages: 93
Status: Offline
18/01/2015
Added a downloadable version, is not finished yet.
Design inspired by Fer De Lance in Elite Dangerous :-D

download here



------------------------------------------------------------------------------
11/01/2015
I tried to add a simple cockpit in SE 0.972 :-)

https://www.youtube.com/watch?v=6dmO9CZh0Pk

Attachments: 0960853.jpg(126Kb) · 4696321.jpg(206Kb)


Edited by Ettore_bilbo - Sunday, 18.01.2015, 20:48
 
Thomas988Date: Monday, 12.01.2015, 15:30 | Message # 2
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 125
Status: Offline
Oh my gosh! That is AMAZING! Are you going to make it available for download, because I really want to play around with this! biggrin




All you need in life are space games and typhlosions.
 
RockoRocksDate: Monday, 12.01.2015, 16:25 | Message # 3
World Builder
Group: Users
Belgium
Messages: 673
Status: Offline
Yeah it looks very good! It would be better with some textures, but I like how big your window is.




I will be inactive on this forum for the time being. Might come back eventually

AMD AR-3305M APU w/ Radeon HD 1.90 GHz 6,00 GB RAM
 
Ettore_bilboDate: Tuesday, 13.01.2015, 17:50 | Message # 4
Space Pilot
Group: Users
Italy
Messages: 93
Status: Offline
this ship is only a trial version, but i'm thinking to make one with better texture and content... in 0.972 does not serve large ships to have a good view. that in the test is a shuttle to about 100 meters in length
 
AerospacefagDate: Tuesday, 13.01.2015, 18:52 | Message # 5
Pioneer
Group: Users
Russian Federation
Messages: 401
Status: Offline
Ettore_bilbo, that is a very good job, I'm just looking for further development, but I have some notes on that. Current system of coordinates is pretty inaccurate, with discreteness about 10 cm, as far as I understand, so the normal cockpit is just wobbling too much, I'm sure that normal view will be unsuitable for such purpose unless it's a alpha version feature. Although eventually Space Engineer will fix these issues with coordinate systems, the cockpit shall be a separate layer of image that acts smoothly and independently of surrounding objects.
 
Ettore_bilboDate: Sunday, 18.01.2015, 21:04 | Message # 6
Space Pilot
Group: Users
Italy
Messages: 93
Status: Offline
yes, it's true that the cockpit vibrates a lot. Not the ideal, but it's fun when you get into the atmosphere of a planet :-D
However, the accuracy of coordinates system is much impoved in 0.972 compared to 0.971, so we have to wait just a little longer :-)
 
HarbingerDawnDate: Monday, 19.01.2015, 00:24 | Message # 7
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
If anyone is interested in a cockpit they can fly right now, I just added one to my thread: http://en.spaceengine.org/forum/17-2613-1




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
fullmetaljackassDate: Thursday, 22.01.2015, 16:41 | Message # 8
Observer
Group: Newbies
Austria
Messages: 8
Status: Offline
This is great!

hope there will be a lot more cockpits soon. Maybe a bridge with different viewpoints to select.
 
Thomas988Date: Monday, 26.01.2015, 00:32 | Message # 9
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 125
Status: Offline
Is there any chance you could use a different download site? The one you're using scares me.




All you need in life are space games and typhlosions.
 
HarbingerDawnDate: Monday, 26.01.2015, 02:02 | Message # 10
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote Thomas988 ()
Is there any chance you could use a different download site? The one you're using scares me.

Just uncheck the box and it should be fine.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
DarkcloakDate: Thursday, 12.02.2015, 04:27 | Message # 11
Astronaut
Group: Users
United States
Messages: 73
Status: Offline
Any new progress on this topic? smile
 
Ettore_bilboDate: Saturday, 21.02.2015, 10:30 | Message # 12
Space Pilot
Group: Users
Italy
Messages: 93
Status: Offline
Quote
Any new progress on this topic?


sorry, I haven't worked more... but as soon as I have a bit of time i'll finish
 
JokermanDate: Thursday, 09.04.2015, 14:46 | Message # 13
Observer
Group: Newbies
Austria
Messages: 6
Status: Offline
Congratulations on the cockpit work. there will be many folks interested in this.

For me, the clear screen view will remain vital but I can see myself using this too.
 
MrVakodaDate: Tuesday, 14.07.2015, 05:32 | Message # 14
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 2
Status: Offline
I can't seem to get into cockpit view since it all clips out. Is there a way to make the ship bigger so that the cockpit doesn't get clipped?
 
Donatelo200Date: Tuesday, 14.07.2015, 05:49 | Message # 15
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 261
Status: Offline
Set the zclip line in the user config to this.

Code
ClipZNear               9.999998882412910e-004    // near plane clip distance (ignored in logarithmic z buffer mode


You will notice some z-fighting at waters edge but it isn't bad and it will allow you to see the cockpit.





CPU: Intel Core i7-4790K
GPU: Nvidia GTX 1080
SSD: Samsung 850 Evo 250GB
HDD: Toshiba DT01ACA200 2TB
HDD: WD Blue 1TB (2012)
RAM: Unknown 16G-D3-1600-MR 2x8GB
MBD: MSI Z97S SLI Krait Edition (MS-7922)


Edited by Donatelo200 - Tuesday, 14.07.2015, 05:51
 
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » cockpit view
Page 1 of 212»
Search: