RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 11 of 18«129101112131718»
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Rodrigo's Terrain Mods
Rodrigo's Terrain Mods
Brett001Date: Saturday, 17.10.2015, 10:48 | Message # 151
Space Pilot
Group: Users
Hungary
Messages: 84
Status: Offline
Indeed, Rodrigo's Terrain mod is fantastic! smile But, unfortunately, requiring resources. On my config (AMD FX6300 CPU, AMD Radeon R7 250X 1 GB VRAM, win7 64 bit) SE 0.9.7.4 patch 7 running fluid with LOD -1 settings (up to LOD 0 is comestible) , but with Rodrigo's terrain setting LOD -1 is intermittent, "stutters" . It seems I need a stronger VGA. wink

Edited by Brett001 - Saturday, 17.10.2015, 10:50
 
RodrigoDate: Wednesday, 21.10.2015, 00:36 | Message # 152
Explorer
Group: Local Moderators
Brazil
Messages: 285
Status: Offline
Now updated to work with Klud's awesome volcano/crater mod - http://en.spaceengine.org/forum/17-3250-1
 
37ophiuchiDate: Sunday, 29.11.2015, 17:33 | Message # 153
Observer
Group: Users
Pirate
Messages: 16
Status: Offline
The new shader used to work fine, then I've upgraded to 0.947 v 7... The program still runs fine, but Rodrigo's shaders are obviously not active (although I did re-extract them into the shaders folder after upgrading to v 7 and deleting the cache folder again).

Would also be awesome to combine Rodrigo's shader with Kluds craters/volcanoes (already done) AND Klud's improved asteroids/selenas AND Klud's greatly improved dunes (http://en.spaceengine.org/forum/17-3271-1).

And then make all of these part of the next beta version by default wink (perhaps with an option on the settings menu to toggle between the original and the modded shaders)


Edited by 37ophiuchi - Sunday, 29.11.2015, 17:36
 
SpaceEngineerDate: Monday, 28.12.2015, 13:52 | Message # 154
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Rodrigo, you made interesing effects, but I must chide you. Please, make yourself familiar with code formatting style! I made facepalm when I see this:



Example of the same code after good formatting and optimizations:



Second, plaease make code optimizations. Before release, it is necessary to clean up the code, remove all that multiplications by 1, remove useless brackets, replace some repetitive expressions by variables, remove obviously nonsensical operations (for example, I suspect that smoothstep(0.0, 0.6, 1.0 - saturate(6.0 * c)) do exactly the same as smoothstep(0.0, 0.6, 1.0 - 6.0 * c)).

Also, learn how GPU shaders works. Programming for them is differ from programming for usual CPUs. Do not abuse 'if'-s, GPU is poorly optimized for branching. In most cases, 'if'-s can be replaced by mathematical expressions with the step() function. Do not abuse multioctave noises. In the above code, you call Cell3Noise2 - one of the slowest noise - as many as 20 times (4 x 5 octaves). Keep in mind what on some GPUs all this monstrous code is running even for Selenas, despite the fact that they have cracksOctaves = 0, and it seemed it would not be run because the first 'if' (conditional statements on some video cards work weird - it run both branches and when select the result depending on initial condition).

Attachments: 1722730.png(30Kb) · 0910429.png(34Kb)





 
RodrigoDate: Monday, 04.01.2016, 14:21 | Message # 155
Explorer
Group: Local Moderators
Brazil
Messages: 285
Status: Offline
Sorry Spaceengineer, I'm not a programmer... this mod is made from trial-and-error observations. I'm just an enthusiast trying to make cool things
Will try to make things right the next time
 
Bells_TheoremDate: Tuesday, 05.01.2016, 00:01 | Message # 156
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 188
Status: Offline
Rodrigo, your code may need to be optimized, but it is still a beautiful addition to SE. Keep it up and get better smile
 
KludDate: Tuesday, 05.01.2016, 17:02 | Message # 157
Astronaut
Group: Users
Russian Federation
Messages: 72
Status: Offline
Rodrigo,

Your mod is wonderful, continue to improve its mod and make new ones.
 
PlutonianEmpireDate: Tuesday, 05.01.2016, 20:49 | Message # 158
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 475
Status: Offline
I concur with all sentiments; Rodrigo, your terrain mods are my favorite and I've used them for every version of SE I've had. cool




Specs: Dell Inspiron 5547 (Laptop); 8 gigabytes of RAM; Processor: Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz; Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit; Graphics: Intel® HD Graphics 4400 (That's all there is :( )

Edited by PlutonianEmpire - Tuesday, 05.01.2016, 20:50
 
24leprachaunDate: Wednesday, 13.01.2016, 23:53 | Message # 159
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 2
Status: Offline
Unfortunately I cannot download ReShader without it giving me ads of multiple sorts. I would have loved to use this shader mod.




System Specs:
i7-6700K @ 4.0GHz o/c 4.7GHz
Nvidia GTX 960
16GB DDR4 RAM
HD: 2TB
256GB SSD
Liquid Cool
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 14.01.2016, 02:12 | Message # 160
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
24leprachaun, this mod has nothing to do with ReShade.




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
rotten_apples2eatDate: Monday, 18.01.2016, 07:49 | Message # 161
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 3
Status: Offline
I'm new around here, but it appears this isn't updated for 0.947 patch 8?
 
RodrigoDate: Saturday, 23.01.2016, 02:04 | Message # 162
Explorer
Group: Local Moderators
Brazil
Messages: 285
Status: Offline
Quote rotten_apples2eat ()
I'm new around here, but it appears this isn't updated for 0.947 patch 8?

Just updated. No changes or optimizations in the code, though
 
PlutonianEmpireDate: Saturday, 23.01.2016, 03:07 | Message # 163
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 475
Status: Offline
Just to double check if I want to use this with Klud's additions, do I install the files from 0.9.7.4.rar and THEN add the files from klud-rod-mod.rar, or just from klud-rod-mod.rar?




Specs: Dell Inspiron 5547 (Laptop); 8 gigabytes of RAM; Processor: Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz; Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit; Graphics: Intel® HD Graphics 4400 (That's all there is :( )
 
RodrigoDate: Thursday, 28.01.2016, 01:32 | Message # 164
Explorer
Group: Local Moderators
Brazil
Messages: 285
Status: Offline
Small update to klud-rodrigo-mod file
Used klud's code to create mountains in selenas too

EDIT - oops, reuploaded it. It's more balanced now


Edited by Rodrigo - Thursday, 28.01.2016, 21:10
 
37ophiuchiDate: Friday, 19.02.2016, 20:27 | Message # 165
Observer
Group: Users
Pirate
Messages: 16
Status: Offline
Is it possible to make the mods work with the recent RC1 version? Apparently the entire shader-file structure was changed.
 
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Rodrigo's Terrain Mods
Page 11 of 18«129101112131718»
Search: