Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 3 of 9«1234589»
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » RockoRocks' ship releases
RockoRocks' ship releases
DoctorOfSpaceDate: Sunday, 23.03.2014, 18:20 | Message # 31
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3595
Status: Offline
You should've just ported the ships from Mass Effect rather than editing dontpanic's old addon. Looking through the files it really seems like you made cheapish emis maps. His ships were highly modified and edited to work with 0.9.6 and lacked support for newer features in 0.9.7.1

Ignoring the red color and a few minor things. Here is the Normandy ported to SE 0.9.7.1 properly by HarbingerDawn


As you can see the Normandy has lights, as do many of the other ships you didn't add an emis for.

Protip: Don't release ships unless they're actually at release quality and take full advantage of everything the new version has to offer.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
RockoRocksDate: Sunday, 23.03.2014, 19:05 | Message # 32
World Builder
Group: Users
Belgium
Messages: 673
Status: Offline
looking back on it, they absolutely aren't suitable for release, i have removed them




I will be inactive on this forum for the time being. Might come back eventually

AMD AR-3305M APU w/ Radeon HD 1.90 GHz 6,00 GB RAM


Edited by RockoRocks - Sunday, 23.03.2014, 19:28
 
DoctorOfSpaceDate: Sunday, 23.03.2014, 20:51 | Message # 33
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3595
Status: Offline
Don't take me the wrong way, it is great that you are continually releasing ships. The issue is dontpanic released those ships under the limitations of 0.9.6 so he was as close to "perfect" as possible. With 0.9.7.1 you can do multiple textures, specular, and emis maps properly bringing the ported ships even closer to how they were intended to be viewed. When you port something or convert something lazily you do a disservice to yourself and to the people who made those models.




Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
RockoRocksDate: Monday, 24.03.2014, 21:28 | Message # 34
World Builder
Group: Users
Belgium
Messages: 673
Status: Offline
The thing is that I don't have Mass Effect, and even though I could download the demo for free it requires some game engine, and extracting the models requires 3DS Max, and I don't really feel like downloading all these things just so I could extract a few 3D models, so I decided to simply edit the obj files from dontpanic's addon (to save time), which wasn't really a good idea.

The point is I probably won't be doing these ships, but other, better ships in the future (with multiple textures and specular/emission maps).

Added (25.03.2014, 00:28)
---------------------------------------------
Added the Halo ringstation.
EDIT: Added some really nice, ultra high-resolution textures by me
you can download them from the OP





I will be inactive on this forum for the time being. Might come back eventually

AMD AR-3305M APU w/ Radeon HD 1.90 GHz 6,00 GB RAM


Edited by RockoRocks - Wednesday, 26.03.2014, 18:35
 
DukeDate: Tuesday, 25.03.2014, 00:16 | Message # 35
Space Pilot
Group: SE team
Antarctica
Messages: 88
Status: Offline
Quote RockoRocks ()
The thing is that I don't have Mass Effect, and even though I could download the demo for free it requires some game engine, and extracting the models requires 3DS Max, and I don't really feel like downloading all these things just so I could extract a few 3D models, so I decided to simply edit the obj files from dontpanic's addon (to save time), which wasn't really a good idea.

You can try models from this http://facepunch.com/showthread.php?t=1180192 topic. Best Normandy model which I saw was here http://melllin.deviantart.com/art....7113262
 
HarbingerDawnDate: Tuesday, 25.03.2014, 04:21 | Message # 36
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Quote RockoRocks ()
Added the Halo ringstation.

Copying the credits the author gave does no good if you don't state who the author is or where you got it from...





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
RockoRocksDate: Tuesday, 25.03.2014, 12:47 | Message # 37
World Builder
Group: Users
Belgium
Messages: 673
Status: Offline
Quote Duke ()
You can try models from this http://facepunch.com/showthread.php?t=1180192 topic. Best Normandy model which I saw was here http://melllin.deviantart.com/art....7113262

Thanks! Those models are very useful





I will be inactive on this forum for the time being. Might come back eventually

AMD AR-3305M APU w/ Radeon HD 1.90 GHz 6,00 GB RAM
 
Halowraith1Date: Tuesday, 25.03.2014, 14:43 | Message # 38
Space Tourist
Group: Users
United Kingdom
Messages: 33
Status: Offline
Now that we have a Halo installation, would you be able to do the Ark/Installation 00, and maybe a few Covenant capital ships (I.E CCS, CAS, CSO).




assuming direct control
 
RockoRocksDate: Tuesday, 25.03.2014, 18:28 | Message # 39
World Builder
Group: Users
Belgium
Messages: 673
Status: Offline
Quote Halowraith1 ()
would you be able to do the Ark/Installation 00,

Yes I would, but I can't really find a good 3d model yet and I haven't found any model of satisfactory quality yet. However if you do find a good one send me the link in a PM
Quote Halowraith1 ()
a few Covenant capital ships (I.E CCS, CAS, CSO).

Those will be easier





I will be inactive on this forum for the time being. Might come back eventually

AMD AR-3305M APU w/ Radeon HD 1.90 GHz 6,00 GB RAM
 
schwarzwolfDate: Wednesday, 30.04.2014, 14:49 | Message # 40
Astronaut
Group: Users
Germany
Messages: 40
Status: Offline
Nice ships, but i noticed a problem with the James Cook. It seems that the ship flys in the wrong direction. The main engines are at the front. wink

Its yust to inform you about this problem. I was able to fix it by editing the JamesCook.sss and change the line:
Module "Main" { "Addons/Orbiter/JamesCook.cfg" (-1 0 0 0 0 1 0 0 0 0 -1 0 0 0 0 1) }
to
Module "Main" { "Addons/Orbiter/JamesCook.cfg" (-1 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1) }

otherwise good work by the ships. biggrin
 
RockoRocksDate: Saturday, 10.05.2014, 10:22 | Message # 41
World Builder
Group: Users
Belgium
Messages: 673
Status: Offline
Added the G42-200 StarLiner, XR5-Vanguard, TX, and a small rocket on my thread




I will be inactive on this forum for the time being. Might come back eventually

AMD AR-3305M APU w/ Radeon HD 1.90 GHz 6,00 GB RAM
 
dblackDate: Wednesday, 14.05.2014, 08:47 | Message # 42
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 35
Status: Offline
Is this possible?


Attachments: 4818590.jpg(5Kb)


Edited by dblack - Wednesday, 14.05.2014, 08:49
 
RockoRocksDate: Wednesday, 14.05.2014, 13:43 | Message # 43
World Builder
Group: Users
Belgium
Messages: 673
Status: Offline
Quote dblack ()
Is this possible?

What is it? I can't exactly see what it is. Where did you get the picture and do you know what it is? However it seems to have reflections on it which I'm afraid are currently impossible in SpaceEngine.





I will be inactive on this forum for the time being. Might come back eventually

AMD AR-3305M APU w/ Radeon HD 1.90 GHz 6,00 GB RAM
 
DoctorOfSpaceDate: Wednesday, 14.05.2014, 18:17 | Message # 44
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3595
Status: Offline
Quote RockoRocks ()
What is it? I can't exactly see what it is


It's the ship from Flight of the Navigator, a movie straight out of the 80s.

The picture however is from this video


Quote

Flight of the Navigator was the world's first 35mm feature film to use environment mapping, creating the illusion of a chrome object occupying a live-action frame.


And this is something SE cannot do making it pointless to even bother with such models. Maybe if enough people ask SpaceEngineer could add some sort of basic env mapping to the next version. This is one of the reasons I haven't released a few ships, without even basic reflections they look bad.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
John_CrichtonDate: Wednesday, 21.05.2014, 04:55 | Message # 45
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 2
Status: Offline
May I make a suggestion? Would the Farscape-1 module and the Leviathan Moya from the sci-fi tv show Farscape be possible to make?

Moya: http://www.christopher-doll.com/wordpre....004.jpg
Farscape-1: http://img1.wikia.nocookie.net/__cb201....e-1.jpg


Edited by John_Crichton - Wednesday, 21.05.2014, 05:01
 
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » RockoRocks' ship releases
Page 3 of 9«1234589»
Search: