RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 12 of 15«12101112131415»
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Space Engine ship editor (Prototype spacecraft builder/editor for SE)
Space Engine ship editor
sent808Date: Wednesday, 27.05.2015, 19:27 | Message # 166
Astronaut
Group: Users
Pirate
Messages: 55
Status: Offline
Hi my ship appers in the constuct tab but then i cant see it. Its invisible!! I have the textures files. Was done with the lazy editor and did all what its said in the post. I dont know what could be wrong.

Sorry i see it was the orbital movement. But i dont know why i get really low fps when i create it.

Anyone?


Edited by sent808 - Wednesday, 27.05.2015, 19:43
 
SpaceEngineerDate: Wednesday, 27.05.2015, 19:58 | Message # 167
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Quote sent808 ()
But i dont know why i get really low fps when i create it.

Too many parts.





 
sent808Date: Wednesday, 27.05.2015, 20:58 | Message # 168
Astronaut
Group: Users
Pirate
Messages: 55
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
Too many parts.


O.o um okey And how i make them bigger? I mean the scale. Well and if someone can please post attack to the tutorial what are really:

Class "Starship"
Length 992.784
Mass 5.2e11 (this i know)
Unit 1.0
Albedo 0.07
Exposure 3.0
SpecularPower 50
SpecularBright 5

Thanks
 
SpaceEngineerDate: Wednesday, 27.05.2015, 22:08 | Message # 169
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
The ship exported form the editor are have calculated size. It's impossible to scale it up, unless you scale up all modules.




 
gazelleDate: Thursday, 04.06.2015, 09:25 | Message # 170
Astronaut
Group: Users
Korea
Messages: 51
Status: Offline
I don't have 'data' dialog. Where I should put the sss file? My version is 0.9.7.3.

Edited by gazelle - Thursday, 04.06.2015, 09:25
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 04.06.2015, 12:02 | Message # 171
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote gazelle ()
Where I should put the sss file?

/models/spacecrafts/[optional subfolder]/





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
gazelleDate: Friday, 05.06.2015, 08:25 | Message # 172
Astronaut
Group: Users
Korea
Messages: 51
Status: Offline
I put the file inside the shipmodels. pak, but It doesn't seem to work.
 
HarbingerDawnDate: Friday, 05.06.2015, 10:14 | Message # 173
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Don't put it inside the .pak file, it's not necessary.




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
SpaceEngineerDate: Saturday, 06.06.2015, 16:06 | Message # 174
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
lol I must rename .pak to .DONT_OPEN_ME




 
parameciumkidDate: Saturday, 06.06.2015, 18:40 | Message # 175
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 277
Status: Offline
I'm actually mildly surprised people managed to open them to begin with.
I know it's not terribly hard, but it isn't a native feature of Windows, or Mac as far as I know, and people still complain here and in a lot of other game forums that they can't figure out how to open a zip o_O





Intel HD Graphics 4000 ;P
 
SpaceEngineerDate: Sunday, 07.06.2015, 09:28 | Message # 176
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Actually, opening zip is a native windows feature. But not opening pak.




 
n0b0dyDate: Saturday, 25.07.2015, 07:15 | Message # 177
Explorer
Group: Users
Pirate
Messages: 297
Status: Offline
How do I create different ship views for my ship that I created with the editor? The default view is too far away.

Added (25.07.2015, 07:15)
---------------------------------------------
Actually I figured out how to add different viewpoints with the camera command in the .sss file but how do I calculate the (x y z) coordinates for the camera position? The localref figures reported directly by SE (in ''*'' debug mode) do not match with the camera (x y z) values in the .sss file unsure


Edited by n0b0dy - Saturday, 25.07.2015, 07:55
 
HarbingerDawnDate: Saturday, 25.07.2015, 08:13 | Message # 178
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote n0b0dy ()
How do I create different ship views for my ship that I created with the editor? The default view is too far away.

If you're using 0.9.7.4 it's extremely easy. Select the ship, open the editor (type "edit" in the console), select "Edit behind camera", create a new camera, move to the place you want it to be, face the direction you want it to face, and click "Move here". Then press save.

If you're using an older version, you need to switch to edit mode (press NumPad *), get your camera's coordinates, then use those to manually add a camera into the .sss file.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
argo34116Date: Wednesday, 16.09.2015, 00:14 | Message # 179
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 2
Status: Offline
How can I create more than one ship? Is there some way that I can create multiple duplicates of a ship? I want to create at least three.
 
parameciumkidDate: Wednesday, 16.09.2015, 00:33 | Message # 180
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 277
Status: Offline
^ Go into the directory where you saved the ship, copy it, and paste it with a different name.
Alternately, save a ship in the editor, then save it again with a different file name.

(and yeah, opening a zip is a native Windows feature. It only adds to my puzzlement when people can't figure out how to open them)





Intel HD Graphics 4000 ;P
 
Forum » SpaceEngine » Mods and Addons » Space Engine ship editor (Prototype spacecraft builder/editor for SE)
Page 12 of 15«12101112131415»
Search: