RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 41234»
Forum » SpaceEngine » General Discussions » Polyphemus
Polyphemus
IronManDate: Monday, 16.07.2012, 15:24 | Message # 1
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 9
Status: Offline
Ok so I noticed in Avatar when you first see Polyphemus, appears very close to Pandora (WAY closer than in SpaceEngine). So I moved Pandora closer to match the movie.
SE

Avatar

Only one problem.

So then I realized Polyphemus's size must be wrong. (It's radius is set to 58000km). So I looked up Polyphemus's size and couldn't find anything, except this thread: Scale Of Pandora
Is Pandora unrealistically close to Polyphemus in that shot? Or is Polyphemus just MASSIVE?
Also, I tried changing the texture and color of Polyphemus, but it wouldn't work. Any help with that?
 
anonymousgamerDate: Monday, 16.07.2012, 15:30 | Message # 2
World Builder
Group: Global Moderators
United States
Messages: 1011
Status: Offline
Yeah, it seems that they didn't do their research when thinking up the sizes of the planets.




Desktop: FX-8350 4.0 GHz, 8 GB DDR3 RAM, EVGA GeForce GTX 1080 FTW 8 GB, 2 TB HDD, 24 inch 1920x1080 screen
Laptop: Core i5 480M 2.66 GHz (turbo 2.93), 8 GB DDR3 RAM, AMD Radeon HD 6550m 1 GB, 640 GB HDD, 17.3 inch 1600x900 screen
 
Donatelo200Date: Monday, 16.07.2012, 16:06 | Message # 3
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 261
Status: Offline
They may have used a low fov to get that shot so the distance in se might be correct.




CPU: Intel Core i7-4790K
GPU: Nvidia GTX 1080
SSD: Samsung 850 Evo 250GB
HDD: Toshiba DT01ACA200 2TB
HDD: WD Blue 1TB (2012)
RAM: Unknown 16G-D3-1600-MR 2x8GB
MBD: MSI Z97S SLI Krait Edition (MS-7922)
 
anonymousgamerDate: Monday, 16.07.2012, 16:20 | Message # 4
World Builder
Group: Global Moderators
United States
Messages: 1011
Status: Offline


With a very annoyingly low and impractical FOV.

Attachments: 7395155.jpg(193Kb)





Desktop: FX-8350 4.0 GHz, 8 GB DDR3 RAM, EVGA GeForce GTX 1080 FTW 8 GB, 2 TB HDD, 24 inch 1920x1080 screen
Laptop: Core i5 480M 2.66 GHz (turbo 2.93), 8 GB DDR3 RAM, AMD Radeon HD 6550m 1 GB, 640 GB HDD, 17.3 inch 1600x900 screen
 
DoctorOfSpaceDate: Monday, 16.07.2012, 16:22 | Message # 5
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Edit: Damn 2 people beat me to it while I sat adjusting FOV for my post sad

-----

Definitely seems like an FOV kind of thing

FOV 60 as is default in SE


Then default Zoom FOV at 20


And then a lower FOV of 10 gets you closer to like in the image from the movie


Finally an FOV of 5


So it seems to definitely be an FOV thing

Attachments: 7727017.jpg(278Kb) · 3595752.jpg(317Kb) · 6023551.jpg(286Kb) · 8193665.jpg(338Kb)





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB


Edited by DoctorOfSpace - Monday, 16.07.2012, 16:26
 
apenpaapDate: Tuesday, 17.07.2012, 01:04 | Message # 6
World Builder
Group: Users
Antarctica
Messages: 1063
Status: Offline
Yeah, it seems SpaceEngine's silly large standard FOV of 60 degrees, even though 20 degrees is much more realistic, given the size and distance of most computer screens, is part of the problem. The rest is James Cameron cheating with an even smaller FOV as if they were looking through binoculars, presumably.




I occasionally stream at http://www.twitch.tv/magistermystax. Sometimes SE, sometimes other games.
 
IronManDate: Tuesday, 17.07.2012, 06:40 | Message # 7
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 9
Status: Offline
Ohhh FOV. Didn't think of that. That makes a lot more sense haha. Thanks guys.
 
BlackArkDate: Wednesday, 18.07.2012, 00:27 | Message # 8
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 137
Status: Offline
oh my god it all most look like the same surprised
 
expandoDate: Wednesday, 18.07.2012, 11:27 | Message # 9
Space Pilot
Group: Users
Australia
Messages: 87
Status: Offline
[Moderator notice] The following posts (10-30) were merged here from an older thread.

This is a screen shot from version .95


This a screen shot from version 1.0





"Religion is regarded by the common people as true - by the wise as false - and by the rulers as useful."
Lucius Annaeus Seneca
 
HarbingerDawnDate: Wednesday, 18.07.2012, 11:28 | Message # 10
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote (expando)
This is a screen shot from version .95

This a screen shot from version 1.0

Ladies and gentlemen, nota bene: this is called a "troll". wink





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Red_RiverDate: Wednesday, 18.07.2012, 11:28 | Message # 11
Astronaut
Group: Users
Canada
Messages: 56
Status: Offline
I'll feed the hungry/ugly troll by saying that my .95 looks way better than his but not quite as good as his v1 :P




 
boyan3001Date: Wednesday, 18.07.2012, 11:28 | Message # 12
Astronaut
Group: Users
Serbia
Messages: 45
Status: Offline
Second image is from "Avatar", first time when we see Pandora.




Realno...
 
TalismanDate: Wednesday, 18.07.2012, 11:28 | Message # 13
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 409
Status: Offline
This is actually what it will look like. cool




 
j0KeRDate: Wednesday, 18.07.2012, 11:28 | Message # 14
Explorer
Group: Users
Greece
Messages: 178
Status: Offline
Now that he mentioned it , i was always curious to find out what kind of video card you should have to render that type of graphics how much GB would consume to play that kind of game in such enormous details biggrin




"Novus Ordo Seclorum"

Intel Core(E6850) 2 Duo 3.00 GHz \ Geforce GTX560 1024MB \ 4GB 667(MHz) 2 Channel RAM \ Windows 7 (32bit) \ Samsung SA700D 120hz (3D)


Edited by j0KeR - Monday, 23.04.2012, 10:39
 
HarbingerDawnDate: Wednesday, 18.07.2012, 11:28 | Message # 15
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote (j0KeR)
Now that he mentioned it , i was always curious to find out what kind of video card you should have to render that type of graphics how much GB would consume to play that kind of game in such enormous details

Each frame would probably take minutes to render, and the game would be unplayable smile





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Forum » SpaceEngine » General Discussions » Polyphemus
Page 1 of 41234»
Search: