Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 2 of 5«12345»
Forum » SpaceEngine » General Discussions » How to control ships
How to control ships
HarbingerDawnDate: Friday, 13.07.2012, 03:12 | Message # 16
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Retsof, KSP certainly has easier orbit mapping for now, but you can still do it in SE without "trial and error". While piloting your spacecraft, select the planet you wish to orbit after pressing [P]. Make sure that the selection pointer and orbit lines are both on. Get to your desired altitude above the planet and achieve a speed greater than the 1st Cosmic Velocity in a direction parallel to the planet's surface. Zoom out (Shift-Mousewheel) and you should see your ship's orbit line. Make sure that at the location of your ship it is parallel to the planet's surface.

You should now be in orbit.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
RetsofDate: Friday, 13.07.2012, 04:47 | Message # 17
Astronaut
Group: Users
United States
Messages: 56
Status: Offline
Well, I feel dumb now. Thanks.
 
SpaceEngineerDate: Friday, 13.07.2012, 11:16 | Message # 18
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
Hyperdrive is a time acceleration for the ship. When you are in the orbit around a planet at say 7 km/s, don't forget that the planet itself is in orbit around a sun at say 30 km/s. So the real speed of the ship relative to the system barycenter is a vector sum of these two speeds, and may be 23 to 37 km/s depending on the ship's motion direction. When you engage the hyperdrive and set the hyperfactor to 1000, your ship's velocity becomes say 23 * 1000 = 23000 km/s, and you will get the impression that the ship is pulled away from a planet in a strange direction, but there's nothing strange. Press P and select central system body (sun or barycenter is system is binary/multiple, you may use Solar system browser to do this). Then the velocity pointer will show you your ship's velocity relative to the barycenter, and increasing the hyperfactor will just increase this velocity.

Note that rendering of the ship's current orbit is sometimes wrong, and may show strange spirals instead of ellipse, or not pass through planet's center.

*





 
AbaKotondDate: Sunday, 15.07.2012, 19:50 | Message # 19
Space Tourist
Group: Users
Hungary
Messages: 20
Status: Offline
I cant activate it
how I can?





Remember remember the fifth of november.
 
HarbingerDawnDate: Sunday, 15.07.2012, 22:25 | Message # 20
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Open SpaceEngine's readme file. All the answers are in there.




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Buster89Date: Thursday, 16.08.2012, 22:35 | Message # 21
Astronaut
Group: Users
United States
Messages: 73
Status: Offline
so I've been stressing to figure this out for so long I'm trying to make screenshots with spaceships i can only have one in them because when i try and have 3 or 4 etc they are travelling at their own speed moving away from the other ships making it hard to have them stationary for taking screenshots.

i tried pressing Z too that didn't help
 
SpaceEngineerDate: Thursday, 16.08.2012, 22:42 | Message # 22
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
Stop the time by pressing spacebar smile




 
Buster89Date: Friday, 17.08.2012, 01:46 | Message # 23
Astronaut
Group: Users
United States
Messages: 73
Status: Offline
ahhh ok ty
 
willhubDate: Monday, 27.08.2012, 23:38 | Message # 24
Observer
Group: Newbies
United Kingdom
Messages: 6
Status: Offline
Hi.

How do I get to a spaceship?

I go to, or teleport, and it just brings me within a certain amounts, can't see it though, and I try to move to it, and either it's moving away at like light speed or I can't get near it, like it turns to some purple circle with a cross and when I try to move towards it nothing is moving??

Any ideas?

Thanks.
 
HarbingerDawnDate: Monday, 27.08.2012, 23:51 | Message # 25
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Hello willhub, welcome to the forum. Please take a moment to read the forum rules. A few threads already existed on this topic.

Reading the posts in this thread and reading the readme file that came with the program should answer most of your questions. If they do not, feel free to ask.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
willhubDate: Tuesday, 28.08.2012, 00:29 | Message # 26
Observer
Group: Newbies
United Kingdom
Messages: 6
Status: Offline
Thanks.

I seem to actually not be seeing the ship at all, even when I'm literally only a meter away from it???
 
HarbingerDawnDate: Tuesday, 28.08.2012, 01:05 | Message # 27
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Quote (willhub)
I seem to actually not be seeing the ship at all, even when I'm literally only a meter away from it???

Is time unpaused and are you in a star system?





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
willhubDate: Tuesday, 28.08.2012, 12:34 | Message # 28
Observer
Group: Newbies
United Kingdom
Messages: 6
Status: Offline
Time was unpaused, I was not in a star system.
 
HarbingerDawnDate: Tuesday, 28.08.2012, 12:51 | Message # 29
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Quote (willhub)
Time was unpaused, I was not in a star system.

Ships only appear properly inside of star systems, not in interstellar space.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
dahunnDate: Friday, 07.09.2012, 11:08 | Message # 30
Observer
Group: Users
Netherlands
Messages: 17
Status: Offline
Hello, everybody. loving this engine.

The way i use it is to simulate space travel. Example, i lock lets say Mars when i.m in orbit around earth. Then i change my forward momentum to reach mars. Of course i use a reasonable amount of speed that i can reach mars in lets say 30 min in stead of 8 months. biggrin
Is there a option in the config files to lock the max speed? for use inside star system. I am planning on using hyperdrive to move from one star to another star and using forward momentum to reach the planets.

Is it possible to limit the max speed without affecting the hyperdrive speed?
and is it possible to limit the hyperdrive speed as well?
So that moving in the galaxy is ristricted to certain speed limmits.
 
Forum » SpaceEngine » General Discussions » How to control ships
Page 2 of 5«12345»
Search: