Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 2 of 3«123»
Forum » SpaceEngine » General Discussions » Tips For Improving YOUR SE Experience! (Share Your Tips For Improving Your SE Experience!)
Tips For Improving YOUR SE Experience!
ProteusDate: Wednesday, 22.06.2016, 19:04 | Message # 16
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
I have a couple separate profiles that I will upload soon. They may not be complete or to preference but they can be a good starting point.




 
ProteusDate: Thursday, 23.06.2016, 03:37 | Message # 17
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Something I've realized is that when taking out ship_warp.glsl the game only works for maybe 3 to 4 times it is opened. After that, it gets past the shaders check but once you hit "Planetarium", it then crashes with no log update as to why. Only way to fix it is to re-install.

When replacing ship_warp.glsl with a blank file, it doesn't get past the shaders check at all.

Unless there are any better ideas, from what it seems at this point, it's probably not a good idea to alter the shaders pak at all. So it looks like I'll have to have it until maybe SpaceEngineer puts in an option in-game to disable it properly. :/





 
DoctorOfSpaceDate: Thursday, 23.06.2016, 03:40 | Message # 18
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3590
Status: Offline
Proteus, that is very strange. The engine should just ignore the blank shader since there is nothing there to cause an issue.




Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
ProteusDate: Thursday, 23.06.2016, 03:45 | Message # 19
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Here is my VA profile, for controlling ships.
Attachments: Space_Engine_Sh.vap(301Kb)





 
ProteusDate: Thursday, 23.06.2016, 03:46 | Message # 20
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Quote DoctorOfSpace ()
Proteus, that is very strange. The engine should just ignore the blank shader since there is nothing there to cause an issue.


It seems to me like the shaders check procedure expects content to be inside the file if it exists. If it doesn't exist it skips it.





 
JackDoleDate: Thursday, 23.06.2016, 11:36 | Message # 21
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1735
Status: Offline
Proteus,
Quote Proteus ()
It seems to me like the shaders check procedure expects content to be inside the file if it exists. If it doesn't exist it skips it.

Try it with this script:

ship_warp.glsl
Code
#version 330 core
#auto_defines

void    main() {}


It is not completely empty, but does nothing.
With me the SpaceEngine starts normal with this script, and there is no error message.





Don't forget to look here.



Edited by JackDole - Thursday, 23.06.2016, 11:37
 
ProteusDate: Thursday, 23.06.2016, 14:06 | Message # 22
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Quote JackDole ()
Try it with this script:


Yes! This is working!
Thanks! happy





 
ProteusDate: Thursday, 23.06.2016, 23:27 | Message # 23
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Update: After having closed it out and opening it back up, selecting Planetarium still crashes the engine (just as if the ship_warp.glsl had been removed).

To get it to load, I have to go into the ships config and delete the current generated ship info. (Is this a clue as to what might be going on?)







Edited by Proteus - Thursday, 23.06.2016, 23:31
 
PlutonianEmpireDate: Saturday, 30.07.2016, 03:14 | Message # 24
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 474
Status: Offline
Quote DoctorOfSpace ()
Reshade has some issues with SE. Water rendering and surface detail rendering are broken so you end up with no ripple effect on water and striping on land.

Do you have a screenshot of those issues? And do those issues remain after removing reshade completely from SE?





Specs: Dell Inspiron 5547 (Laptop); 8 gigabytes of RAM; Processor: Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz; Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit; Graphics: Intel® HD Graphics 4400 (That's all there is :( )
 
DoctorOfSpaceDate: Saturday, 30.07.2016, 03:36 | Message # 25
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3590
Status: Offline
Quote PlutonianEmpire ()
Do you have a screenshot of those issues?


No, I can take screens eventually but it isn't needed. Basically it just causes striping on land and breaks the surface effect on water so water looks like it did in older SE versions.

Quote PlutonianEmpire ()
do those issues remain after removing reshade completely from SE?


No





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
DoctorOfSpaceDate: Saturday, 30.07.2016, 15:29 | Message # 26
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3590
Status: Offline
Quote Bambusman ()
i think i wrote that somewhere before. i'm using reshade with mediator and only when i activate settings like bloom, lensdirt, flares, and ambient_light these problems occur.


You did.

One of the settings in my config is bloom, but I haven't got around to checking out the mediator tool.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
spacerDate: Saturday, 30.07.2016, 20:08 | Message # 27
Star Engineer
Group: Users
Israel
Messages: 1257
Status: Offline
DoctorOfSpace, does your stars shaders working with 0.9.7.8?
i puted it in addons/shaders but nothing change in game





"we began as wanderers, and we are wanderers still"
-carl sagan

-space engine photographer
 
DoctorOfSpaceDate: Saturday, 30.07.2016, 20:17 | Message # 28
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3590
Status: Offline
They may need their file edited date change, so make an edit to them, change it back, then save.

They are working fine for me





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
spacerDate: Sunday, 31.07.2016, 07:19 | Message # 29
Star Engineer
Group: Users
Israel
Messages: 1257
Status: Offline
DoctorOfSpace, the change date of the file is seems to be 30/7.
anyway, how do i open glsl file? i need to download software?
when i try to open it its say that it doesnt find software to open this file





"we began as wanderers, and we are wanderers still"
-carl sagan

-space engine photographer
 
quarior14Date: Sunday, 31.07.2016, 07:28 | Message # 30
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 640
Status: Offline
spacer, use Notepad (right click and edit) or Notepad ++ to edit.




Quarior
 
Forum » SpaceEngine » General Discussions » Tips For Improving YOUR SE Experience! (Share Your Tips For Improving Your SE Experience!)
Page 2 of 3«123»
Search: