Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » General Discussions » Which folder are videos/screenshots saved in?
Which folder are videos/screenshots saved in?
TalismanDate: Saturday, 22.10.2011, 19:21 | Message # 1
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 409
Status: Offline
Sorry, this might be a dumb question, where are they saved? I can't find any and I made a movies and videos folder and nothing pops in those.

Also, if it's only laggy while recording will it effect how the actual movie look?

EDIT: Just found that they are individual screenshots in my screenshot folder.







Edited by Talisman - Saturday, 22.10.2011, 19:45
 
RobbieDate: Sunday, 23.10.2011, 11:10 | Message # 2
Pioneer
Group: Global Moderators
United Kingdom
Messages: 590
Status: Offline
Before recording to the screenshot folder, enable the "Frame time mode", this is activated by Shift-\, this should steady your frame-rate when you convert pics to movie. You may notice "lagginess" while recording, but hopefully this should be removed once you've converted the pictures. The F9 key will automate the 'frame time mode,' in the next release, but for now you have to do it manually.

The screenshot/video folder in 0.94 will also change in 0.95. Videos will go into a sub-folder of the "screenshots" folder, called "capture"





Quad Core i7 930 CPU o/c 3.8 GHz - 6GB DDR3 1600MHz RAM - ATI HD 5870 1024Mb - Intel SSD X25-M Gen 2 - Win 7 64-bit
Add Your PC Spec To Your Signature Or Post It Here
 
osterizer8Date: Friday, 07.12.2012, 03:04 | Message # 3
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 33
Status: Offline
Sorry if this is a stupid question, but where is my screenshot folder? I have looked in my main Space Engine directory and have not found it. Please help!

Regards,

Ian
 
SolarisDate: Friday, 07.12.2012, 03:22 | Message # 4
World Builder
Group: Global Moderators
France
Messages: 731
Status: Offline
Hello osterizer8, welcome to the forum. Please take a moment to read the forum rules.
Quote (osterizer8)
I have looked in my main Space Engine directory and have not found it
Look better, it is here smile (SpaceEngine 0.96/screenshots)
 
osterizer8Date: Friday, 07.12.2012, 22:24 | Message # 5
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 33
Status: Offline
Maybe there was a problem with my install, because the only folders in the main directory are config, data, and scripts. huh If I make a folder called "screenshots" and put it in the main directory, will the shots automatically go there anyway? Thanks!

Regards,

Ian
 
HarbingerDawnDate: Friday, 07.12.2012, 22:28 | Message # 6
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
The screenshots folder should be made automatically. Also, why do you have no cache folder? That should also be generated automatically by the program. Did you install SpaceEngine correctly?




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
osterizer8Date: Friday, 07.12.2012, 23:28 | Message # 7
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 33
Status: Offline
I'm pretty sure I installed it correctly, and it works fine, but if I'm missing those folders I think I'll try a reinstall and see if that works.

Regards,

Ian
 
AerospacefagDate: Saturday, 08.12.2012, 12:48 | Message # 8
Pioneer
Group: Users
Russian Federation
Messages: 401
Status: Offline
The hotkeys for makeing screenshots are "F11" or "Ctrl+F11", not regular "PrtScr", maybe that's your problem.
 
osterizer8Date: Saturday, 08.12.2012, 18:35 | Message # 9
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 33
Status: Offline
@HarbingerDawn- I have downloaded Space Engine again, but there are no folders named "cache" or "screenshots" in the zip file. Do they just appear when you play Space Engine or should they be in there already?

@Aerospacefaq- I have been using the F11 key to try and take screenshots, and it still is not working. It's probably a problem with my install at this point.

Regards,

Ian
 
HarbingerDawnDate: Saturday, 08.12.2012, 18:42 | Message # 10
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote (osterizer8)
Do they just appear when you play Space Engine or should they be in there already?

They are created when you run the program. When you install, are you extracting the entire contents of the archive to a new folder? Also, you should post your se.log file and system specs including your OS version, maybe that will help.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
osterizer8Date: Sunday, 09.12.2012, 17:57 | Message # 11
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 33
Status: Offline
The problem is solved! For some reason, running Space Engine as an administrator caused the cache and screenshot folders to be created. Many thanks, guys! biggrin

Regards,

Ian
 
XxdenterxX19Date: Tuesday, 26.08.2014, 04:28 | Message # 12
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 3
Status: Offline
nothing works i read all of your guys-es messegs tryed all of them dident work sad
 
HarbingerDawnDate: Tuesday, 26.08.2014, 04:56 | Message # 13
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
Quote XxdenterxX19 ()
nothing works i read all of your guys-es messegs tryed all of them dident work

I can think of no reason for none of that to have produced a screenshot folder. Upload your se.log file, and tell me what filepath you have SpaceEngine installed to.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
Forum » SpaceEngine » General Discussions » Which folder are videos/screenshots saved in?
Page 1 of 11
Search: