RUS New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 12 of 13«1210111213»
Forum » SpaceEngine » General Discussions » Oculus Rift
Oculus Rift
DoctorOfSpaceDate: Monday, 24.08.2015, 13:01 | Message # 166
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote FastFourierTransform ()
A feature that lets you change from VR to real world only by crossing the field of vief with your hand


Thats pretty useful, but I think a semi transparent view would be better than a full switch, especially if you are playing an intense game.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
FastFourierTransformDate: Wednesday, 02.09.2015, 11:41 | Message # 167
Pioneer
Group: Local Moderators
Spain
Messages: 542
Status: Offline
Quote DoctorOfSpace ()
Thats pretty useful, but I think a semi transparent view would be better than a full switch


Agree.

I don't know if you guys have knowledge of this but is quite spectacular


Using ultra-high precissión GPS system we are capable of taking virtual reality to the street
 
sk8er1111120Date: Thursday, 22.10.2015, 00:09 | Message # 168
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 1
Status: Offline
Will you be updating to the new 0.7 Sdk for the rift soon?? just wondering smile
 
franktaylorDate: Thursday, 28.01.2016, 11:36 | Message # 169
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 3
Status: Offline
I'm getting an Oculus Rift DK2 this weekend, and would appreciate any tips on setup with Space Engine. I've installed the latest SE patch 0.9.7.4 R8. Has it been updated with current Oculus Rift runtime? Or do I need to install an older version as well?

Is there another thread with SE tips for VR?
 
WwadlolDate: Friday, 29.01.2016, 04:53 | Message # 170
Space Pilot
Group: Users
Norway
Messages: 107
Status: Offline
Sorry if this has been answered already, but when I use the Oculus rift (Dk2) planets and galaxies, stars and others are flashing. I do have the latest drivers installed. And here's the log if it helps.

Edit: I found the solution, Deleting the atioglxx.dll file.

Attachments: 7071195.log(40Kb)


Edited by Wwadlol - Friday, 29.01.2016, 06:50
 
SpaceEngineerDate: Friday, 29.01.2016, 15:06 | Message # 171
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4799
Status: Offline
Quote franktaylor ()
I'm getting an Oculus Rift DK2 this weekend, and would appreciate any tips on setup with Space Engine. I've installed the latest SE patch 0.9.7.4 R8. Has it been updated with current Oculus Rift runtime? Or do I need to install an older version as well?
Is there another thread with SE tips for VR?


Yes latest beta works with 0.8 runtime. Main tips are: reduce planet LOD to experience smooth gameplay (it is better to see less detailed terrain than having headache after 3 minutes of playing), use gamepad to control your movements and never use it or mouse to control your rotation. If you want to turn around, close your eyes to do this - this will help to avoid nausea.

I usually use this bindings of gamepad buttons and sticks (F8 menu, Camera controls panel):
Left stick: move forward/back and left/right
Right stick: turn up/down and left/right
Left trigger/right trigger - turn CW/CCW
Left button pan - move up/down and left/right
A/B - decrease/increase speed
X/Y - prev/next speed preset
Left side button - select object with a joystick (binded on the Common controls panel in F8 menu)
right side button - orbit object with a joystick (binded on the Common controls panel in F8 menu)
Back - center selected object
Start - go to selected object
Big "X" button - rotate horizontally





 
tylercshearDate: Monday, 01.02.2016, 21:37 | Message # 172
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 3
Status: Offline
Hey, Does anyone else know how to make this work with oculus runtime .8? i tried to revert to .5, but sadly that does not regognize my headset. I love this game so much, and i was really looking forward to playing it on my rift, but sadly i can not cry . please help me if you can biggrin
 
HarbingerDawnDate: Tuesday, 02.02.2016, 00:10 | Message # 173
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8714
Status: Offline
tylercshear, which version of SE are you running? According to SpaceEngineer, the latest 0.9.7.4 beta release works with the 0.8 runtime.




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
franktaylorDate: Tuesday, 02.02.2016, 21:08 | Message # 174
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 3
Status: Offline
I just got an Oculus DK2 and it runs very nicely with SE 0.9.7.4 R8 with the Oculus runtime 0.8 out of the box.

Added (02.02.2016, 21:08)
---------------------------------------------
You do need to go to Settings->Display and select the "Stereoscopic 3D" setting to "Oculus Rift". Just make sure you turn this same setting to "Off" when you are done so you can use it like normal on your desktop next time you start SE.

 
DoctorOfSpaceDate: Sunday, 24.04.2016, 08:29 | Message # 175
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
MosfetDate: Sunday, 24.04.2016, 14:50 | Message # 176
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 729
Status: Offline
After seeing this, I think they'll go nowhere near to penetrate the newborn market.
I think I'll wait for an opensource, less shady VR software/hardware scenery.





"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
 
Bells_TheoremDate: Saturday, 07.05.2016, 20:57 | Message # 177
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 188
Status: Offline
I just received my Oculus Rift CV and have enabled "Unknown Sources" in the settings, but I'm getting the error Oculus Rift HMDnot found, or Oculus Runtime version is not 0.8 when I select it in my graphics settings.

Is SE CV ready or is that still in the works?
 
DoctorOfSpaceDate: Saturday, 07.05.2016, 21:04 | Message # 178
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote Bells_Theorem ()
Is SE CV ready or is that still in the works?


Still in the works, only supports 0.8.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
Bells_TheoremDate: Saturday, 07.05.2016, 22:20 | Message # 179
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 188
Status: Offline
Quote DoctorOfSpace ()
Still in the works, only supports 0.8.


Ahh, cool. Can't wait. I'm blown away by the Oculus Rift so far.
 
Don_SolarisDate: Friday, 13.05.2016, 16:39 | Message # 180
Observer
Group: Users
Pirate
Messages: 10
Status: Offline
Quote Bells_Theorem ()
I just received my Oculus Rift CV and have enabled "Unknown Sources" in the settings, but I'm getting the error Oculus Rift HMDnot found, or Oculus Runtime version is not 0.8 when I select it in my graphics settings.

Cool!

Still can't decide should i pull the trigger on CV.

Just curious, now after trying it for some time, do you think is it worth the investment?

Added (13.05.2016, 16:39)
---------------------------------------------

Quote franktaylor ()
I just got an Oculus DK2 and it runs very nicely with SE 0.9.7.4 R8 with the Oculus runtime 0.8 out of the box.

I am super curious how's the depth perception involving planets? I.e. when you're 10000 km from Earth, does it actually pop up against the starry background? Do you have a feeling it's really there?
 
Forum » SpaceEngine » General Discussions » Oculus Rift
Page 12 of 13«1210111213»
Search: