Русский New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 55 of 423«125354555657422423»
Forum » SpaceEngine » Space Journeys » Image Dump (Post your SpaceEngine screenshots here)
Image Dump
SpaceEngineerDate: Monday, 12.11.2012, 10:23 | Message # 811
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4795
Status: Offline
Quote (Watsisname)
The camera should be rotated around a point at its center (ideally its sensor), to minimize parallax. I believe the 4/6 numpad keys should indeed give the proper horizontal rotation in Space Engine. edit: Oops, correction: 4/6 will work properly only if the camera is level with the horizon (both elevation and roll angle) to begin with. Otherwise you have to adjust it manually. Hugin might be able to fix the anomalies with the level horizon option, depending on how severe they are.

SE's camera has no parallax, it is a mathematical point. To align camera with horizon, you may use 'land' command (Shift-G), then use R and F keys to adjust elevation, and then use 4 and 6 keys to rotate horizontally.





 
PhoenixDate: Monday, 12.11.2012, 13:21 | Message # 812
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 242
Status: Offline
Quote (SpaceEngineer)
SE's camera has no parallax, it is a mathematical point. To align camera with horizon, you may use 'land' command (Shift-G), then use R and F keys to adjust elevation, and then use 4 and 6 keys to rotate horizontally.


Tried that. 4 and 6 keys do a horizontal movement, not a rotation about the center axis of the camera. The only way I can do that is with a left click of the mouse, then drag the image left or right.
 
HarbingerDawnDate: Monday, 12.11.2012, 14:04 | Message # 813
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Quote (Phoenix)
Tried that. 4 and 6 keys do a horizontal movement, not a rotation about the center axis of the camera.

They do rotate the camera. Did you make sure you had Num Lock on? If it's off then I think they function as left and right arrows, which is not what you want obviously. Also, try changing them in the Controls menu (from the main menu).





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
FrostbreathDate: Monday, 12.11.2012, 17:31 | Message # 814
Space Pilot
Group: Translators
Netherlands
Messages: 118
Status: Offline
For my first post, I decided to show a few nice planets I found. smile

In the galaxy NGC55, I found this sweet comfort terra with three moons caught in one view.

Link to 1080p: http://imageshack.us/f/29/scr00002z.jpg/

Oh, and this terra had life on it, but it's tidally locked.

Link: http://imageshack.us/photo/my-images/829/scr00001u.jpg/





Amateur astronomer. Owner of a Celestron C8 telescope and, of course, Space Engine. Translator for Dutch.


Edited by Frostbreath - Monday, 12.11.2012, 17:33
 
PhoenixDate: Monday, 12.11.2012, 17:49 | Message # 815
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 242
Status: Offline
Quote (HarbingerDawn)
They do rotate the camera. Did you make sure you had Num Lock on? If it's off then I think they function as left and right arrows, which is not what you want obviously. Also, try changing them in the Controls menu (from the main menu).


It worked!!! Rarely if ever do I have num lock on. Now pans can be created with ease.
 
HarbingerDawnDate: Monday, 12.11.2012, 17:54 | Message # 816
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Quote (Phoenix)
Rarely if ever do I have num lock on

Why not? Without it on the Num Pad keys don't really have any unique function and therefore become entirely superfluous. You should just leave it on smile





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
apenpaapDate: Monday, 12.11.2012, 18:17 | Message # 817
World Builder
Group: Users
Antarctica
Messages: 1063
Status: Offline
I always have it off because the light annoys me.




I occasionally stream at http://www.twitch.tv/magistermystax. Sometimes SE, sometimes other games.
 
HarbingerDawnDate: Monday, 12.11.2012, 18:19 | Message # 818
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8711
Status: Offline
Quote (apenpaap)
I always have it off because the light annoys me.

You could always paint over it or cover it in duct tape as an alternative to rendering a significant chunk of your keyboard redundant wink





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
apenpaapDate: Monday, 12.11.2012, 18:59 | Message # 819
World Builder
Group: Users
Antarctica
Messages: 1063
Status: Offline
Well, I don't like the concept of annoying lights on my keyboard, even ones I can't see. Plus, it'd hide the cAPS lOCK light. But it doesn't really matter anyway, since I just press Num Lock whenever I want to do an alt-code or something. And I think I changed some keys in SE.




I occasionally stream at http://www.twitch.tv/magistermystax. Sometimes SE, sometimes other games.
 
smjjamesDate: Monday, 12.11.2012, 21:42 | Message # 820
World Builder
Group: Users
United States
Messages: 913
Status: Offline
Quote (apenpaap)
Well, I don't like the concept of annoying lights on my keyboard, even ones I can't see. Plus, it'd hide the cAPS lOCK light. But it doesn't really matter anyway, since I just press Num Lock whenever I want to do an alt-code or something. And I think I changed some keys in SE.


How bright is your numlock light on the keyboard anyway? I only have the numlock key on myself when I need it, which isn't often.

We're getting offtopic here though.





 
DoctorOfSpaceDate: Tuesday, 13.11.2012, 00:35 | Message # 821
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3595
Status: Offline








Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
SolarisDate: Tuesday, 13.11.2012, 00:47 | Message # 822
World Builder
Group: Global Moderators
France
Messages: 731
Status: Offline
Nice dust DoctorOfSpace

click for full-res
 
FiahOwlDate: Tuesday, 13.11.2012, 01:08 | Message # 823
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 29
Status: Offline
Living on that moon in the middle would be so cool
 
BlackArkDate: Tuesday, 13.11.2012, 13:44 | Message # 824
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 137
Status: Offline
I love the New galaxy's mods happy






Attachments: 1626383.jpg(50Kb) · 3956349.jpg(216Kb) · 9810860.jpg(224Kb)


Edited by BlackArk - Tuesday, 13.11.2012, 13:45
 
FrostbreathDate: Tuesday, 13.11.2012, 17:04 | Message # 825
Space Pilot
Group: Translators
Netherlands
Messages: 118
Status: Offline
I found quite the strange planet and it's moon. The moon has life and is surrounded by rings:


However, it's parent planet is only 1000km bigger in diameter. I wonder if moons like this are able to keep rings at all?





Amateur astronomer. Owner of a Celestron C8 telescope and, of course, Space Engine. Translator for Dutch.
 
Forum » SpaceEngine » Space Journeys » Image Dump (Post your SpaceEngine screenshots here)
Page 55 of 423«125354555657422423»
Search: